Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nezaket peygamber: Peygamberimiz asla yalan söylemez ve dürüstlüğü ve nezaketliliği sayesinde her zaman kazanır ve insanlara daima yakın olur.onun güvenirliliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nezaket peygamber: Peygamberimiz asla yalan söylemez ve dürüstlüğü ve nezaketliliği sayesinde her zaman kazanır ve insanlara daima yakın olur.onun güvenirliliği."— Sunum transkripti:

1 Nezaket peygamber: Peygamberimiz asla yalan söylemez ve dürüstlüğü ve nezaketliliği sayesinde her zaman kazanır ve insanlara daima yakın olur.onun güvenirliliği sayesinde ona “Muhammedül Emin”lakabını vermişlerdir. Hz.Muhammed (s.a.v) şöyle demiştir. Peki ben size şu dağın arkasında bir sürü ordu var desem bana inanır mısınız? Tabiki inanırız Resullalah .demişlerdir.

2 Peygamber efendimizin kisilik özellikler
Peygamber efendimiz insanlarla şaka yaptığında ise şakalarını asla abartmaz kimseninde kalbini kırmaz çünkü o ne yapacağını bilir.o asla kimseyi incitmez.. Peygmber efendimiz namazlarını asla kaçırmaz. Ve peygamber efendimiz S.A.V herkese aynı davranırdı adaletsizlik yapmazdı.

3 Topluluk Peygamberimiz toplumda nasıl davracağını bilir ve toplumda ne varsa onu dinlerdi .ve kimseye saygısızlık yapmaz söz ona geldiğinde konuşurdu ..

4 Peygamber efendimizin yardımlaşması
Peygamberimiz bütün insanlara yardım ederdi yardımını kimseden esirgemezdi.

5 Doğruluk ve Dürüstlük Peygamber efendimiz (sav) , her çağ ve coğrafyada yaşayan insanlara en güzel örnektir. O, hayranlık uyandıran bir kişiliğe sahipti. Kalbi doğru, sözü doğru, düşüncesi ve yaşantısı doğru idi. Allahü Teâlâ’nın "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!” emri üzere yaşadı, hayatı boyunca asla doğruluktan ayrılmadı. İnsanın doğru bir inanca sahip olabilmesi için kalbinin ve dilinin doğru olması gerektiğine inanır, “Kalbi dürüst olmadıkça kulun imanı doğru olmaz. Dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz.”  buyururdu. Doğruluğu iman ile bir ve bütün olarak görürdü. 

6 Peygamber efendimizin sorumluluğuu
Peygamber efendimize bir şey veya bir mal emanet edildiğinde o mala yani eşyaya gözü gibi bakardı çünkü insanlar ona güvendiği için insanların içleri rahat olurdu .çünkü o herşeyi göze alırdı..

7 Peygamberimizin sünetleri
1- Her işe "besmele" ile başlamak.  2- Suyu üç yudumda oturarak, kıbleye dönerek içmek. Başında "besmele" çekmek, sonunda "elhamdülillah" demek.  3- Evden çıkarken aynaya bakmak (O dönemde ayna olmadığı için Efendimiz (s.a.v.)suya bakarmış).  4- Abdest alırken kıbleye dönmek, sonunda üç yudum su içmek )bu su zemzem hükmünde olup, şifa niyetine içilmelidir).  5- Yolda önüne bakarak hızlı adımlara yürümek.  6- Selamlaştığı insana sağ elini uzatmak, işaret ve baş parmağı arasındaki boşluğu karşıdaki insanın aynı yerine temas ettirmek.  Çünkü bu yerlerde muhabbet damarları varmış.  7- Saçları gece yatmadan hemen önce ve kıbleye dönerek her gün taramak, ortadan ayırmak.  8- Yanında misvak, ayna, kesici bir alet, yakıcı bir alet, güzel koku ve tarak taşımak. 

8 peygamber efendimizin sünetleri
10-Gece yatmadan önce "Felak-NasSureleri"ni okuyup iki elini birleştirerek üflemek ve vücudunun her yerine sürmek.  11-Tuvalete girerken sol ayakla girmek, çıkarken sağ ayakla çıkmak.  12-Tuvalete girerken "ALLAHümme inni euzü bike minerricsil habisi muhbusi mineşşeytanirraciym." çıkarken de  "Elhamdülillahi anil eza ve afani" demek.  13-Tuvalete tükürmemek, orada konuşmamak, bir şey yememek, oradan çabuk çıkmak.  14-Def-i hacette bulunmadan önce bir miktar su dökmek.  15-Tuvalete başı kapalı girmek (idrardan çıkan asitin ilk temas ettiği yer saç kökleri olduğu için başı kapalı olmazsa  saç dökülmesine sebep olur. Bilhassa alkoliklerin kel olme sebebi budur).  16-Mutfakta bir kabı kullanmadan önce onu temiz su ile durulamak.  17-Açıkta kalan yiyeceklerin üzerini örtmek.  18-Ayakkabıları gitmeden önce ters çevirip silkelemek.  19- Kıyafetleri sağdan sağdan giyip, soldan çıkartmaya başlamak. Mesela çorap giyerken önce sağ ayakla giymek,  çıkarırken de sol ayağı çıkarmak (böyle yapıldığı taktirde kıyafetler eskimezmiş).  20-Sofraya oturmadan hayalen mideyi üçe bölmek 1/3 su, 1/3 yemek, 1/3 hava. 

9 Siz siz olun her zaman peygamber efendimizi örnek alın en dürüst en iyi davranın ki peygamberimizde sizi sevsin.asla,yalan,iftira ve kibirlik yapmayınız ve en iyi örneğimiz en iyi rehbercimiz peygamber efendimizdir…

10 HAZIRLAYAN- A.AZİZ doğan
KONU- peygamber nezaketi Hoca – Zeynep çevik


"Nezaket peygamber: Peygamberimiz asla yalan söylemez ve dürüstlüğü ve nezaketliliği sayesinde her zaman kazanır ve insanlara daima yakın olur.onun güvenirliliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları