YEMEK HİZMETLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
Advertisements

4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
Denetim Planının Hazırlanması
Dr Hüdai Kara  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı en yüksek.
DOĞUMHANE HİZMETLERİ HOŞGELDİNİZ.
Dr Hüdai Kara Temmuz  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.
KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ
Ender Topuz Ford Otosan - Yazılım mimarı
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
Süt İşleme Tesislerinin Onay Prosedürü Halil APAYDIN Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Ziraat Y. Mühendisi.
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Hazard Analysis and Critical Control Point
Adli Tıpta Kalite Yönetimi ISO 17025
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
1977 yılında İzmir'de paslanmaz çelik ithalatçısı olarak kurulan Gürçelik, sonraki yıllarda profesyonel mutfak sektörünün öncü kuruluşları arasında.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
. ISO- 9001:2008 Standardı - 7. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması
İŞ KALİTESİ ve MALİYET İLİŞKİLERİ
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Enformatik Bölümü Ar-Ge Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Alt Yapı & Uygulama Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ
TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
ÖĞRENCİ YEMEK BURSU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
URUN GELıSTıRME KALıTE GUVENCESı VE STANDARDLARı SUMEYRA CELıK ZıRVE UNıVERSıTESı DıSTıCARET BOLUMU 1 NıSAN 2016.
1 KKTC Süt İşletmelerine İlişkin Özel Hijyen Kuralları Halil APAYDIN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı.
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Bir İŞ YERİ Ne Zaman Ölçüm Yaptırır?
Periyodik Kontroller-Ölçümler
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Gıda kalite sağlama sistemleri
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
ÖĞRENCİ BUTİĞİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
1. isgsis Nedir ? 2. isgsis Özellikleri 3. Kurumunuzda İSGSİS.
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
PROEJE CRM Hazırlayan : Murat USLU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

YEMEK HİZMETLERİ

YEMEK YAPIM VE SUNUM HİZMETİ MENÜ MALZEME TEDARİĞİ/ TEDARİKÇİ FİRMALAR MALZEME KONTROL MALZEME ALIMI DOKÜMANTASYONU Yer: Yemek Üretimi: Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi Merkez Mutfak Sunum: Yerleşkelerdeki yemekhaneler Hazırlık:Yüklenici Firma Diyetisyenleri Belirleyici: Yüklenici Firma Kontrol: SKS Diyetisyenleri/Gıda Mühendisleri Her malzeme alımı kayıt altına alınarak dosyalanır. Hizmet:Yemek ihalesi ile belirlenen firma (üç yıllık) Onay: SKS Daire Başkanlığı Diyetisyenleri Onay: SKS Daire Başkanlığı Diyetisyenleri/Gıda Mühendisleri Kontrol İşlemi: Tüm malzemeler mutfağa alınmadan önce malzeme kabul alanında Şartname B (evsaflar) ye uygunlukları açısından değerlendirilir. İlaveten tavuk, balık ve dana etinin iç sıcaklıklarına (tavuk ve balık eti için her koliye, dana eti için kol ve butların her birine) bakılır. Dana etinde lenf yumruları da kontrol edilir. Personel: Yüklenici Firma Personeli Kriterler: Yemek İhalesi Teknik Şartnamesinde belirtilen özelliklerde malzeme getirenler Malzeme Onayı: SKS Diyetisyenleri/ Gıda Mühendisleri Ekipman: Üniversite ve firma ekipmanları İstenen Özellikler/ Belgeler: *Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın onay/kayıt izni, *İlgili Türk Gıda Kodeksi (TGK) ve/veya Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standartlarına uygunluk *TGK,TSE, TSEK, ISO 22000, TS EN ISO 9000, ISO 9001, ISO 9002 ve HACCP belgelerinden biri *Et ve balık ürünleri için et ve et ürünleri üretim tesisleri hakkındaki yönetmeliklerde belirtilen şartlarla ilgili onay/kayıt belgeleri Mutfakta Yapılamadığı İçin Hazır Alınacak Ürün (Şerbetli Tatlı, Mantı vb.) Kontrolü: Tedarikçi1 Tedarikçi2 Tedarikçi 3 Numuneler SKS Diyetisyenleri/ Gıda Mühendisleri tarafından duyusal değerlendirme Seçilen ürün ilgili laboratuvara analize (mikrobiyolojik,serolojik,histolojik vb) gönderilir. Sonuç Olumlu Olumsuz Tedarikçi firma üretim İşlem başa döner (hijyen vb) yerinde gözlem Uygun Uygun değil Onay

MUTFAK VE YEMEKHANELERİN GENEL-FİZİKİ VB. KONTROLÜ HİJYEN KONTROL VE ÖNLEM MUTFAK VE YEMEKHANELERİN GENEL-FİZİKİ VB. KONTROLÜ ÜRETİM VE SUNUM SÜRECİ DOKÜMANTASYONU MÜŞTERİ (YEMEK HİZMETİ VERİLEN KİŞİLER) DÜŞÜNCELERİ Malzeme alımından üretime, üretimden servise her aşama Üniversite Diyetisyen/Gıda Mühendisleri ve Gözetmen Aşçılarının denetimindedir. Yapılan her işlem kayıt altına alınmaktadır. (Mutfak üretim aşaması ile ilgili özet videoya http://sks.ankara.edu.tr/yemek-hizmetleri-2/ adresinden ulaşılabilmektedir) Üniversite Diyetisyen/Gıda Mühendisleri ve Gözetmen Aşçıları 7/24 üretimi takip etmektedir. Diyetisyen ve Gıda Mühendisleri her gün yemekhane denetimini de gerçekleştirmektedir. Malzeme alımından üretime üretimden servise her aşama dokümante edilerek dosyalanır. Müşteriler web sayfasındaki ilgili bölümden ve/veya SKS Diyetisyen/Gıda Mühendislerine e-posta yolu/telefon ile ulaşarak düşüncelerini iletmektedir. Her müşteriye birebir cevap verilmektedir. Yemek: Mutfak ve yemekhanelerden alınan yemek numuneleri uygun ortamda 72 saat muhafaza edilir. Rutin olarak belirli aralıklarda ve herhangi bir şikayet durumunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili laboratuvarlarına analize gönderilir. Yemekhanelerde yemek sıcaklıklarının uygun olup olmadığı servis süresince belirli aralıklarla ölçülerek belirlenir. Su: Mutfakta yemeklerde kullanılan ve yemekhanelerde sunulan sular rutin olarak belirli aralıklarla analize gönderilmektedir. Ekipman: Üst düzey hijyenle üretim yapabilmek için su arıtma cihazı, hijyen bandı, sterilizatör, kızartma yağı ölçüm cihazı, sebze doğrama makinesi, köfte şekillendirme makinesi, patates soyma makinesi, kıyma makinesi, termobaks gibi ekipmanlar kullanılmaktadır. Mutfak ve yemekhanelerdeki ekipmanlardan düzenli aralıklarla kültür alınarak analize gönderilmektedir. Personel: Kişisel hijyen (hijyen bandı-maske-bone-eldiven-kolluk) kontrolü. Her ay rastgele seçilen personelden düzenli olarak alınan kültürler analize gönderilir. Tüm personel ‘İş Yeri Hekimi‘ nin kontrolündedir. İlgili yönetmelikte belirtilen hijyen eğitim sertifikasına sahiptirler. ISO standartları ve yemek ihalesi teknik şartnamesi gereği düzenli aralıklarla hizmet içi eğitime katılmaktadırlar.