GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Youth Entrepreneurship Programme
Advertisements

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL MERKEZİNDE EĞİTİM SEMİNERİ
BETT IN LONDON.
CERN.
REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
UNA-USA GCI Middle School MUN Conference
NASA.
TORONTO KANADA Music: Richard Clayderman Cem Yurtsev
PARAGUAY paraguay.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
NASA EĞİTİM PROGRAMI Aralık 2012 Manhattan Adası’nın güneyinde kalan kısımdadır. Aynı zamanda burası ticaretin ve politikanın merkezidir. NASA.
AMERİKAN ULUSAL SAĞLIK ENSTİTÜSÜ: GENOM ÇALIŞTAYI.
NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
MATH MIDWAY AT MOMATH. + MATH MIDWAY AT MOMATH + Times Square (New York) New York City''nin büyük kan dola ş ımını sa ğ lamak için manhattan''da kesi.
CERN. CERN PROGRAMI Milan Geneva Paris Milano'nun merkezinde adını verdiği Piazza Del Duomo meydanında bulunur. Avrupa'nın dördüncü büyük katedralidir.
SİLİKON VADİSİ.
ULAN BATOR.
Avusturya.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53
Lake Superior (yukarı Göl)
 Bükeş 1459 yılında Tuna'nın kollarından biri olan ‘’Dambovita’’ nehrinin yanına kurulmuş.Şehir esasen çok büyük olmasına rağmen turistlerin ilgisini.
Ülkemiz ve Dünya.
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
ULUSLARARASI DEMOKRASİ FORMU. Parlamento Binası Big Ben, Londra'da Westminster Sarayı'nın yanındaki ünlü saat kulesidir. Dünyanın en büyük ikinci dört.
Brüksel.
Safranbolu
KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM
AVUSTRALYA.
Belçika.
LONDRA.
Fransa.
HİNDİSTAN.
İsviçre.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
İsveç.
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
Macaristan.
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
CRİSTOF KOLOMB.
Dorothea Lange ‘Göçmen Annesi’
HEDEF DAVRANIŞLAR 1-) Kara taşıtlarının adlarını söyleme/yazma.
YAŞANABİLİR ŞEHİRLER.
BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House.
Lüksemburg.
5 ülke.
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
TARİHİ ÇEVRE VE MÜZE BİLİNCİ
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
Fransa Yüzölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Paris Önemli şehirleri :Marsilya, Lyon, Nantes Dili:Fransızca Dini:Hıristiyanlık.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
MÜZE EĞİTİMİ VE DÜNYADA MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
Sunum transkripti:

GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır ve şehrin simgesi konumundadır.

Ontario Gölü Ontario Gölü, Büyük Göller'in en Doğuda olanı. Kanada ile ABD arasında yer alan göl, Niyagara aracılığıyla Erie Gölüne bağlanır ve sularının fazlasını Saint- Laurent Nehrine akıtır.

Ripley'nin Kanada Akvaryumu Kanada Ripley Akvaryumu bir olan kamu akvaryum içinde Toronto, Ontario, Kanada. Ak varyum, Ripley Entertainment tarafından işletilen ve işletilen üç akvaryumdan biridir. CN Tower’ın hemen güneydoğusunda, Toronto şehir merkezinde yer almaktadır. Akvaryum, dünya genelinde 5,7 milyon litre (1,5 milyon galon) deniz ve tatlı su habitatına sahiptir. Sergiler, 450'den fazla türün 'in üzerinde egzotik deniz ve tatlısu örnekleri barındırıyor.

Royal Ontario Müzesi Royal Ontario Müzesi bir olan müze arasında sanat, dünya kültür ve doğa tarih içinde Toronto, Ontario, Kanada. Bu en büyük müzelerinden biri olan Kuzey Amerika, Kanada'da büyük ve bir milyondan fazla ziyaretçi her yıl çeken en ikinci sonrasında Kanadalı sanat müzesi için Montreal Güzel Sanatlar Müzesi'nde. Müze, Queen's Park'ın kuzeyinde,Bloor Caddesi'ndeki ana girişi olan Toronto Üniversitesi ilçesi. Müze metro istasyonu Toronto Transit Komisyonu ROM almıştır ve 2008 yılından bu yana, kurumun koleksiyonunu benzemeye dekore edilmiştir. George istasyonu müzenin yeni girişine de yakındır.

Kültürü Kanada kültürünün girift ve üç-boyutlu olmasinin temelinde yerli, Fransiz ve Ingiliz geleneklerinin bir arada olusu yatmaktadir. Bütün bunlara, varligini her zaman hissettiren Amerikan kültürü ve Avrupa, Asya ve Latin Amerikali göçmenlerin gelenekleri de eklendiginde, ayrilikçi Quebeclilere ragmen, ulusal kimlik olusumu sürecinde olan çok-kültürlü bir toplum tablosuyla karsilasiriz. Kanada’nin kültürel kimliğinin temelinde yerli halkların gelenekleri vardır. Ülkenin en ayırt edici sanatinin kuzeyin Inuit sanati, özellikle de bu sanata ait tas ve kemik heykeller ve oymalar oldugu iddia edilir. Yerli sanatçılar baskı, sepet örgüsü ve oymacilikta ustadir.

Nüfusu Nüfusunun %54'ünü göçmenler oluşturur Resmi nüfus : 5,113,149

Kimler yaşıyor Çok fazla göç alan bir yer olduğundan etnik çeşitlilik var. En büyük etnik grupları ise İngilizler, Fransızlar, Çinliler, Hintliler, İtalyanlar ve Yunanlılar oluşturuyor.

Gelişmesinin nedenleri Toronto, Kanada’nın ikinci büyük yapım endüstrisi merkezidir. (5.000’e yakın fabrika, 180 çeşit endüstri ürünü, 250’nin üzerinde işçi çalıştıran 200 fabrika, 250 bin kişilik endüstriyel işgücü). İşgücü hayvan kesimi, et ambalajlama, basım-yayım, tarımsal araç-gereçler, uçak, ağır endüstri makineleri, demir-çelik ve demir çelik ürünleri, en önemli endüstri dallarını oluşturur. Yanı sıra, önde gelen bir ticaret ve finans merkezidir. Kentin 21 km kuzeybatısındaki Toronto Uluslararası Havaalanı, Kanada’nın en önemli hava terminallerinden biridir. 1954’te Yonge Bulvarı’nın altında açılan 7 km uzunluğundaki metro ulaşıma büyük katkı sağlar.

Tarihinin önemli özellikleri 19.yüzyılın başlarında Amerikan bağımsızlık Savaşından kaçan Britanyalılar şehre gelip yerleşmişlerdir yılındaki York savaşı şehrin kaderini değiştiren önemli olaylardan birisi olmuştur de köleliğin yasaklanması gibi olaylar Kanadanın hoşgörülü ve çok kültürlü yapısını gösteren önemli olaylardır.