SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ KOKTEYL
KOKTEYL Kokteyl alkollü ya da alkolsüz karışık içecektir. Kokteyller tipik olarak en az 2 ya da daha fazla malzemelerden oluşur. Tüm malzemeler buz ve kokteyl-shaker diye adlandırılan bardakta ya da direk olarak bir kokteyl bardağında karıştırılarak servise hazırlanır. Bazı kokteyller dünya çapında ünlüdür ve dünyanın her yerinde barmenler tarafından karıştırılarak servise sunulur.
KOKTEYL Kokteyller, genel olarak üç kategoride toplanır. Yemeklerden önce aperatif olarak içilenler, Yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırmak amacıyla içilenler, Daha büyük miktarlarda servis edilen serinletici ve eğlence, parti vb. amaçlarla içilenler.
KOKTEYL Kokteyller, çeşitli ölçülerdeki bardaklarda, buzlu veya buzsuz olarak, süslenerek, çeşitli dekorasyonlar ve garnitürlerle, karıştırıcıyla servis edilirler.
KAYNAKÇA Aktaş,A.,Özdemir, B., (2007). Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Denizer,D,. (2005). Konaklama İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Gürel,M., Gürel,G., (2006).Servis Teknikleri ve Uygulaması.İstanbul:Ilıcak Matbaası Koçak,N., (2006). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Sökmen, A., (2008). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği. Ankara: Detay Yayıncılık Yılmaz, Y. (2007).Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Yılmaz,Y., (2008). Konaklama ve Ağırlama İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık Sarıışık,M.,Çavuş,Ş.,Karamustafa,K. ,(2010). Profesyonel Restoran Yönetimi, İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar. Ankara: Detay Yayıncılık megep.meb.gov.tr