SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
Advertisements

Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Beşinci hafta. Müfredat programı Ödev teslim Projelerini teslim edenler; Belediye Projesi -> Tamam Ulaşım Projesi -> Geldi ama kavramsal tasarım yerine.
İLAÇ TRANSFERİ İlaçların firmadan eczane deposuna transferi sürecinde zarar görmesi durumunda yenisiyle değiştirilmesi ibaresinin tüm ilaç teknik şartnamelerinde.
Yazdırılmak istenen model Solidworks, Autocad, Catia vb. Cad programlarında ölçülerine uygun olarak tasarlanır. 1 1.
KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
Tırmanma Oğlaklar için Davranışsal bir Gereksinim mi ? Türker Savaş, Cemil Tölü, Hande Işıl Akbağ, Baver Coşkun, İ. Yaman Yurtman Çanakkale Onsekiz Mart.
AŞI NEDİR ? İki bitki parçasını birleştirip kaynaştırmak ve tek bir bitki gibi büyüyüp gelişmesini sağlamaktır. Anaç : Aşının kök sistemini oluşturan.
Lisanslama- GPU Lisansı Avantajı ve Dezavantajı BERK YAĞıZ İMREN
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
ARAZİ TESVİYESİ.
ÇAĞRI MERKEZİ CRM YAZILIMI İÇERİK ÖRNEĞİ
KONULAR BÖLÜM: Kesirler, Ondalık Kesirler, Yüzde
EBRU SANATI.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
GARSON/VALE ÇAĞRI SİSTEMLERİ KURULUM
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
3. Fiziksel Savaş Zararlıların yaşadıkları ortamın fiziksel özelliklerini değiştirmek suretiyle zararlıları yok etmeye veya faaliyetlerini azaltmaya yönelik.
Hİjyenİk El YIkama Normal sabunlar ve antiseptik özellikli sabunlar kullanılabilir. Bu şekilde geçici mikroorganizmalar uzaklaştırılır ya da öldürülür.
CEZA EVLERİNDE BÜYÜMEK ZORUNDA KALAN ÇOCUKLARA GERÇEK HAYATI TANITMA ÇALIŞMASI MERVE NUR ÜNER.
DENGE SICAKLIĞI (Td).
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
Vega Şefim Şezlong takip sistemi
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİM PROGRAMI
Another graphic or chart
ÇAMAŞIR TOPLAMA VE DAĞITMA
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
4. GRUP KATYONLAR (Ba+2, Ca+2, Sr+2).
YATAK YAPMA.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI
Temel Haslık Testleri.
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
sgk. gov. tr/sahis/pages/login
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
AKIŞKAN STATİĞİ ŞEKİLLER
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
KANAMALAR.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
CİHANGİR MAHALLESİ YAPISAL RİSK ANALİZİ
Paralel Yüzeylerden Kırılma Görünür Uzaklık
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
PLASTİK İŞLEME YÖNTEMLERİ
Dr. İbrahim ÇETİN Veteriner Hekim GTHB Bursa İl Müdürlüğü
MİKROORGANİZMALARIN İNVİTRO ÜREME GÖRÜNÜMÜ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ATIK ve ATIK YÖNETİMİ LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Sunum transkripti:

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ ŞARAP

ŞARAP SERVİSİ İçinde buzlu su bulunan şarap kovasının içinde masaya götürülür ve şarap bitene kadar da kovanın içinde tutulur. Önce şişe, şarabı sipariş edene takdim edilerek gösterilir ve onayı alınır. Uygun şarap bardaklarının masaya konup konmadığı gözden geçirilir.

ŞARAP SERVİSİ Buz kovasının yanına tutuşturulmuş temiz bir peçetenin olup olmadığı kontrol edilir. Şişenin kapak kapsülü tirbuşonun bıçağıyla, yoksa normal bir bıçakla etraflıca kesilerek alınır. Mantarı, peçeteyle silinerek temizlenir.

ŞARAP SERVİSİ Mantar tirbuşonla usulünce çıkartılıp fena bir kokusu olup olmadığı kontrol edildikten sonra kovanın içine atılır. Eğer şarap pahalı bir marka ise, mantar bu kez küçük bir tabak içerisinde şarabı sipariş eden kişinin kuverinin ön kısmına konur.

ŞARAP SERVİSİ Şişenin ağzı peçeteyle iyice silinir. Şişe, kovasından çıkarılarak güzelce bir peçeteyle kurulanır ve eğer ağız kısmında birikmiş mantar parçaları kalmışsa, hafifçe eğilerek 3-5 damla şarap kovasına akıtılmak suretiyle bu parçacıklardan arındırılır.

ŞARAP SERVİSİ Şarabın etiketi kapatılmayacak şekilde, şişe orta kısmından kurallara uygun şekilde tutularak sipariş edenin veya ev sahibinin kadehine tatması için bir miktar dökülür. Bu işlem, her zaman konuğun sağ tarafından yapılır.

ŞARAP SERVİSİ Konuğun onayı alındıktan sonra, önce bayanlar olmak üzere sağdan servisi yapılır. En son olarak şarabı sipariş edenin veya ev sahibinin bardağı doldurulur. Şarap bardakları 2/3 oranında doldurulur. Servis tamamlandıktan sonra şişe, tekrar kovasına konur.