Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Advertisements

Bilgi İşlem Organizyonu Konu:Sistem Odası Güvenliği Ad Soyad: Ebru Ergenç No:
1 Boş ve Dolu Big-Bag’ler ile Çalışma Kuralları. Boş Big-Bag’lerin Stoklanması Belirli ve özel bir yer oluşturulmalıdır. Temiz bir ortam olmalıdır. Güneş.
Etkileşimli Tahta Sorumlu Firma Vestel Sorumlu Firma Yöneticisi Yereldeki Vestel Yetkili Servisleri Arıza Kaydı Vestel Çağrı Merkezi: Fatih.
Dr. Hayati Demiraslan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Bina İçi Atık Su Tesisatı
DEPREM BİZİMKENT İLKOKULU SİVİL SAVUNMA KULÜBÜ.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
HASTA VE YARALI TAŞIMA Her kazanın kendine özgü koşulları vardır. Ancak yaralının kaza ortamından çıkartılmasında genel kurallarda vardır ve bunların bilinmesi.
Kaizen.com KAIZEN TM Institute Etkin Sağlık Hizmet Yönetimi için Çözüm Ortağınız Hedefler ve Örnekler.
EL ALETLERİNDE GÜVENLİK
YANIKLARDA İLK YARDIM BEÜ ZONGULDAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ A.D.
Tel: İstanbul'u Dinliyorum İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda;
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM KAVRAMLAR  Bilgi Toplumu: Bilgi üretimi ve etkileşiminin olduğu toplumdur.  Bilgi Otoyolu: Birçok bilgisayarın bağlı olduğu.
KİŞİSEL HİJYEN.
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
ZEHİRLENMELERDE İLKYARDIM
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’De görev tanımları
DOÇ.DR.SAİM OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
PİŞİRME BÖLÜMÜNDE BULUNAN EKİPMANLAR
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
Ünite 2.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
İşletmelerde Tesis Yönetimi
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
ELLE TAŞIMA İŞLERİ YÖNETMELİĞİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİM PROGRAMI
B) GÖRÜNÜR İŞARETLER (PAYROTEKNİK MALZEME)
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
Bu sorunlar neden çözülmeli?
DAİRESEL TESTERE KULLANIM TALİMATI
İLK YARDIM.
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Elektrikli cihazlarla çalışma Elektrik akımıyla ilgili veriler
YATAK YAPMA.
Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
SİSTEM ODASI GÜVENLİĞİ
Basınçlı kaplarda İş sağlığı ve güvenlİğİ
Ergonamik önlemler ve ilk yardım
NET 207 SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Öğr. Gör. Taner DİNDAR
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Yüzey Drenaj Sistemlerinin Tipleri Yüzey Drenaj Sistemlerinin Bakımı
Maddeler doğada karışık halde bulunur
Açık ocak işletmesinde İSG uygulamaları: Çimento sektöründen bir örnek
KAPALI ALANLARDA YAPILAN İŞLER
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım uygulama
Doğru Ürün Kiti Kullanım Kılavuzu
MESLEKİ ORTA ÖĞRETİMDE MAKİNA ATÖLYESİ VE İŞ GÜVENLİĞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
Oyunda kargaşa olur. Oyunda anlaşmazlıklar olur
Sunum transkripti:

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Düşmeleri Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Zemin temiz ve kuru tutulmalıdır. Tepsiler fazla yüklenmemelidir. Çok yüksek olan ve devrilebilecek eşyalar taşınmamalıdır. Zeminde takılıp düşmeye neden olabilecek her şey (elektrik kabloları vb.) kaldırılmalıdır.

Düşmeleri Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Kapılar dikkatli bir şekilde açılıp kapanmalı, yanlış yönden girilmemelidir. Güvenliğe uygun olmayan ayakkabılar giyilmemelidir

Yanıkları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Her aşçı yanında mutfak araçlarını tutmak ve yanmaları engellemek için gerekli mutfak bezi ve gerekli araçları bulundurmalıdır. Mutfakta sıcak bir kap veya araç taşırken ortam, rahat geçişler sağlayacak şekilde olmalıdır. Mutfak araçları gereğinden fazla kaynar sıvı ile doldurularak taşınmamalıdır.

Yanıkları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Sıcak kapların sapı dışa dönük çarpılabilir şekilde bırakılmamalıdır. Fırından çıkan kapların tutulacak yerlerine özel aparatlar takarak yanmaların önüne geçilmelidir. Yağın içine yiyecek madde atarken dikkat edilmelidir. Basınçlı pişme ekipmanlarının kapaklarını açmadan buhar basıncını düşürerek bilinçli hareket etmek gerekir.

Elektrik Çarpmasını Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Elektrikli aletleri kullanırken eller kuru olmalıdır. Alet kullanılmadığında, onarım yapılırken veya temizlenirken anahtarı kapatılmalı ve fişi prizden çekilmelidir. Bütün elektrikli aletler düzenli olarak kontrol edilmeli ve çalışır durumda olmaları sağlanmalıdır. Arızalı olanların üzerine kullanılmamasını belirten uyarılar bırakılmalıdır. Prosedürlere göre, teknik servise haber verilmelidir. Elektrikli araçlar ıslak zemin üzerinde çalıştırılmamalıdır

Patlamaları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler İş bitiminde, mutfağı terk etmeden önce bütün gaz vanaları tek tek kontrol edilmelidir. • Gazı açmadan önce brülör kontrol edilmelidir. • Yakmadan önce, fırının kapağı biraz açık tutulmalı, gazın patlayabilir olduğu akıldan hiç çıkarılmamalıdır. •

Patlamaları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler Tencereler taştıktan sonra gazın yanıp yanmadığı kontrol edilmelidir. Gazla çalışan sorunlu bir ekipman derhal mutfak şefine bildirilmelidir. Bir yerden gaz kokusu geldiği zaman derhal önlem alınmalıdır. Gaz çıkışını kontrol eden ikaz araçlarının mutfaklarda bulunması gereklidir.