Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Elektrikli cihazlarla çalışma Elektrik akımıyla ilgili veriler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Elektrikli cihazlarla çalışma Elektrik akımıyla ilgili veriler"— Sunum transkripti:

1 Elektrikli cihazlarla çalışma Elektrik akımıyla ilgili veriler
7 Hafta Elektrikli cihazlarla çalışma Elektrik akımıyla ilgili veriler Elektrik akımının yol açtığı kazalar Elektrik akımının fizyolojik etkileri

2 ELEKTRİKLİ CİHAZLARLA ÇALIŞMA
Elektrik Akımının Yol Açtığı Kazalar Bu tür kazaların çoğu arızalı veya uygun olmayan cihazların kullanımından kaynaklanır. Elektrik akımını ileten kısımlar iyi izole edilmelidir. Laboratuvarlardaki elektrikli cihazlarla firmanın kullanım kılavuzuna uygun çalışılmalıdır. Islanmış veya nem kapmış cihazlar kullanılmamalı, arıza anında cihaz kapatılmalı, bozuk cihazlar kullanılmamalıdır. Cihazlar uygun şekilde sigortalanmalıdır. Bir tek uzatma prizine birçok cihaz bağlanmamalıdır. Çok girişli prizlerde devre kesici bulunmalıdır.

3 Elektrik Akımının Fizyolojik Etkileri
Elektriksel gerilime maruz kalan bir insan vücuduna Ohm Yasası uygulanabilir. İnsan vücudunun direnci R = 1000 ohm olarak kabul edilebilir. R = 1000 ohm’luk vücut direnci için küçük gerilimlerde bile büyük akım şiddeti oluşabilir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, 50 Herz’lik bir alternatif akımda, insan vücudu en çok I = 25 mA lik bir akım şiddetine dayanabilir. Doğru akımda veya yüksek frekanslı akımda bu sınır biraz daha yüksektir.


"Elektrikli cihazlarla çalışma Elektrik akımıyla ilgili veriler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları