Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım"— Sunum transkripti:

1 Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım
Emzirmeye dair yazılı bir politika hazırlanmalı ve bu düzenli aralıklarla birimde görevli olan tüm sağlık personelinin ve merkezi ziyaret eden halkın bilgisine sunulmalıdır. Aile sağlığı birimindeki tüm sağlık personeli bu politika doğrultusunda eğitilmelidir. Aile sağlığı birimine başvuran ve ev gezileri sırasında tespit edilen gebeler, emzirmenin yararları ve yönetimi konusunda bilgilendirilmelidirler. Annelere nasıl emzirecekleri ve bebeklerinden ayrı kaldıkları zamanlarda laktasyonu nasıl sürdürecekleri gösterilmelidir.

2 Başarılı Emzirme İle İgili 8 Öneri
Tıbben gerekli görülmedikçe, yenidoğan bebeklere ilk 6 ay anne sütünden başka yiyecek ve içecek verilmemelidir. 6.Bebeğin her isteyişinde emzirilmesi teşvik edilmelidir. 7.Emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması için kurumlar arası işbirliği yapılmalıdır. 8.Kurumda anne sütü muadili ürünlerle ilgili gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

3 Bebek Dostu Aile Hekimi ünvanı için;
Aile sağlığı biriminde “Başarılı Emzirmede 8 Adım”ın tüm basamakları yerine getirilmelidir. Çalışmalar tamamlandıktan sonra müdürlüğümüze bilgi verilmelidir.

4 Müdürlüğümüz tarafından değerlendirme yapılarak
Aile hekimi için, Kurum personeli için, Emziren anne için, Hamile kadın için anketler uygulanacaktır. Değerlendirme sonucunda % 80 ve üzerinde ise bebek dostu ünvanı almaya hak kazanır.


"Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları