Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mutfak Hizmetleri Yönetimi"— Sunum transkripti:

1 Mutfak Hizmetleri Yönetimi

2 Yangınları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Elektrik kablolarına ve prizlere çok fazla sayıda elektrikli alet bağlanmamalı ve aşırı yükleme yapılmamalıdır. Bu şekildeki yanlışlar kabloların yanmasına neden olacaktır. Alet prize yakın olmalı, fazla uzun uzatma kablosu kullanılmamalıdır. Uzun kablolarda, kablonun yaratacağı direnç ısınmalara neden olabilir.

3 Yangınları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Genelde yangınların fritöz veya yağ tencerelerinin aşırı kızmasından kaynaklandığı unutulmamalıdır. Bacalarda toplanan yağ birikintileri de yangına sebep olabilmektedir.

4 Yangınları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Yanan yağın üzerine su sıkılmamalıdır (Elektrik akımı olan yere de su sıkmak tehlikelidir). Yangın durumunda yanan yer üzerine yanmaz bir madde veya mutfaklarda yangın söndürme ekipmanları ile müdahale etmek gerekmektedir.

5 Yangınları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Her mutfakta bir yangın söndürme sisteminin bulunması gerekir. Belirli aralıklarla sistemin çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. • Yangın alarm sistemi kurulmalıdır. Binada yangın esnasında kullanılacak çıkışlar hazır bir şekilde tutulmalıdır

6 Yangınları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Yangın çıkışları kilitli olmamalı, önlerine eşya yığılmamalıdır. Bu çıkışları gösteren uyarı yazıları asılmalıdır. Üretim ve servis çalışanları yangınla mücadelede kullanacakları araçların nerelerde konumlandırıldığı ve nasıl kullanılacağını bilmek zorundadırlar.

7 Yangınları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Üretim ve servis çalışanları konuk tahliyesinin ne şekilde gerçekleştirileceğinin eğitimini almalıdırlar. Üretim ve servis çalışanları yangın türleri (ahşap, metal, yanıcı madde gibi) ve bu türlere göre söndürme sistemlerini bilmek zorundadırlar.

8 İlk Yardım Çantası Her mutfakta bulunması gereken ilk yardım çantasının içinde; Steril gazlı bezler Makas ve pansuman maşası Göz yıkama aleti Deri veya kauçuktan parmak koruyucusu

9 Pamuk Alkol, tentürdiyot ve oksijenli su Aspirin Yanık kremi Bant, plaster ve hazır yara bantları bulunmalıdır.


"Mutfak Hizmetleri Yönetimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları