GIDA VE PERSONEL HİJENİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Advertisements

3R.
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
MUTFAKTA HİJYEN H o ş g e l d i n i z.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü
KOMŞU ÜLKELERLE TİCARETTE GAZİANTEP’İN ÖNEMİ
Cevre Kirliği Hakkında Bilgi
Çevre kİmyasi.
Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Yapılan araştırmalar sonucunda anız yakmanın toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini bozduğu, verimliliği düşürdüğü ve biyolojik dengeyi.
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
SELCEN YÜCEL Gıda Mühendisi
Proteinler.
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Prof. Dr. METİN ATAMER F. ŞEBNEM ÖZTEKİN
AMBALAJ ATIKLARI GERİ KAZANIMI Ve ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ
Merhaba arkadaşlar konumuz ..ÜLKELER ARASI ALIŞVERİŞ
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
İnsan Sağlığına Etki Eden Etmenler Nelerdir?
KONU: SAĞLIK KURULUŞLARINDA TIBBİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
KAN İDRAR BALGAM VE DİĞER VUCUT SIVILARI VE BULAŞILARI OLAN MALZEMELERİ LÜTFEN BU ATIK BİDONUNA ATINIZ.
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ

GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Maddenin Değişimi.
Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda.
S OSYAL B ILGILER 6.S ıNıF D ERS K ITABı ÜNİTE 5 Ü LKEMIZ VE D ÜNYA.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
EVSEL ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ
Hayat Bilgisi 2 Çevremizi Koruyalım.
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
Çevremiz neden kirlenir?
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Gıda Güvenliği Açısından Geleneksel Gıdalarda Fiziksel, Kimyasal Ve Biyolojik Riskler 2015.
biyoteknoloji ve önemi
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
YÖNDER OKULLARI İZMİR HAZIRLIK SINIFI.
İLAÇLAR VE BİYOLOJİK ETKİLERİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARININ İNSAN HAYATINA ETKİLERİ
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
3R.
GIDA GÜVENLİĞİ Hazırlayan: Doç.Dr.Gökhan Durmaz
hakkındaki gerçekler…
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
Gıda kalite sağlama sistemleri
Transgenik Hayvanlar İlaç üretimi amacı ile düzenlenen hayvanlar (kan, idrar ya da süt içerisinde Genetik olarak düzenlenmiş biyoaktif moleküllerin-kan.
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
TOPLAMA VE AYIRMA TESİSİ
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
ENZİMLER. Enzimler,biyolojik katalizörlerdir. Katalizör: Kimyasal tepkimenin hızını artıran ve tepkimeden etkilenmeden çıkan moleküllerdir. Aktivasyon.
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ DERSİ
Sunum transkripti:

GIDA VE PERSONEL HİJENİ Emir Hilmi Üner

Gıda Kaynaklı Riskler Fiziksel Riskler Cam, metal, kâğıt, çöp, saç, boya, hayvansal kaynaklı gıdalarda kemik, deri vb. yabancı maddeler bu gruba girmektedir. Bu yabancı maddeler, bazı durumlarda mikrobiyolojik riskleri de beraberinde getirmekte, en azından o ürünün hijyenik koşullarda üretilmediği konusunda fikir vermektedir.

Gıda Kaynaklı Riskler Yabancı maddelerin sıklıkla saptandığı gıda grupları sırasıyla: Fırıncılık ürünleri İçecekler Sebzeler Bebek mamaları Meyveler Tahıllar Balık ve balık ürünleri Çikolata ve diğer kakao ürünleridir.

Gıda Kaynaklı Riskler Fiziksel Riskler Kimyasal Riskler Biyolojik Riskler Mikrobiyolojik Riskler

Kimyasal Riskler Gıdalarda bulunan ya da gıdalara sonradan bulaşan veya eklenen kimyasal maddelerden kaynaklı risklerdir

Doğal Besin Toksinleri Pestisitler Antibiyotikler Büyüme hormonları gibi veteriner ilaçları Gübre kalıntıları Tarım ilaçları

Allerjen bileşikler Toksik mineraller Yasaklanmış veya izin verilen düzeyin üzerinde kullanılmış olan gıda katkı maddeleri Ağır metaller Uygun olmayan plastik ambalaj materyallerinden kaynaklanan bulaşmalar Deterjan kalıntıları vb. yer almaktadır.