Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

İyi Beslenmek İçin İhtiyacınız olan vitamin ve mineralleri içeren gıdaları tercih edin Doğru kaynakları yenebilir hale getirirken besin içeriğine zarar.
CNC GİYOTİN Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar manüel olarak kullanılmalarına karşın günümüzde.
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
Gıdalarımızı saklama kuralları
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
4.SINIF KİMYA KONULARI.
SUYUMUZU BOŞA HARCAMAYALIM !.
HUBUBAT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
MUTFAK GÜVENLİĞİ ON ADIM GÜNEY MARMARA AŞÇILAR DERNEĞİ ON ADIMADA

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
ISI YALITIMI.
Laboratuvar kuralları
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YIKAMA VE AYIKLAMA MAKİNALARI
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Ebubekir GÜLER YAZILIM MÜHENDİSİ Kuveyt Türk Katılım Bankası
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
İSRAF NEDİR Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya israf denir. Mürüvvet, faydalı olmak, iyilik yapmak arzusudur. Dine uymayan israf,
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MUTFAK ARAÇ-GEREÇLERİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TBS’de yönetİm.
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır !
CATERİNG HİZMETLERİNDE EKİPMANLAR
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
SICAK MUTFAK Mutfak denince ilk akla gelen yer burasıdır. Yemek salonu ile aynı katta, yan yana olup diğer mutfak kısımları tarafından çevrilidir. Sıcak.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
Örme Mamul Ön Terbiyesi- Tüp Kesme
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
YEMEK HİZMETLERİ.
BAFRA İSMAİL AHISKALI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUSU Hazırlayanlar : Hasan YILMAZ Erkan BÜLBÜL.
TEMİZLİK. Kişilerin kendilerinin veya bulundukları ortamın, mikrop ve kirden arındırılmasıdır..
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HİYERAŞİK YAPIYA GÖRE MUTFAK ÇALIŞANLARININ İŞ VE GÖREV TANIMLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Sıcak Mutfak Bu bölüm yoğun şekilde pişirmenin yapıldığı alanları kapsadığından fırınlar, ocaklar, devirmeli ve basınçlı tencereler, ızgaralar, fritözler vb. donanımlar buradadır.

Soğuk Mutfak Soğuk mutfakta ise soğuk yemekler (zeytinyağlılar, soğuk etler vb.), mezeler, soğuk soslar ve salatalar, yağdan ve buzdan heykeller, sebzelerden çeşitli süsler hazırlanmaktadır. Bu bölümün yöneticisi soğuk mutfak aşçısı veya şefi olarak adlandırılır.

Soğuk Mutfak Bu bölümde ayrıca mezelerin hazırlanmasından sorumlu meze aşçısı, soğuk balık yemeklerinin hazırlanmasından sorumlu balık aşçısı da görev yapabilmektedir. Soğuk mutfakta yer alan başlıca donanımlar ise çalışma tezgahları, evyeler, mikser, dilimleme makinaları, blender vb aletlerdir.

Soğuk Mutfak Soğuk mutfak çoğunlukla sıcak mutfağa yakın bir şekilde konumlandırılır. Böylece soğuk yemeklerin hazırlanmasında gerçekleştirilmesi gereken pişirme işlemleri sıcak mutfakta kolayca yapılabilmektedir. Ayrıca soğuk mutfak ile sebze hazırlama bölümü de bağlantılı olmalıdır. Sebze hazırlama bölümünde ayıklanan, yıkanan, doğranan sebzelerin önemli bir kısmı soğuk mutfakta kullanılmaktadır.

Pastane Bölümü Pastane her türlü tatlı, pasta ve dondurmaların hazırlandığı, ekmeklerin pişirildiği bölümdür. Pastane bölümünden sorumlu kişi şef pastacı yada pastane şefi olarak adlandırılır. Bu bölümde ayrıca dondurmacı, ekmekçi gibi bölüm aşçıları da görev yapmaktadır.

Pastane Bölümü Bu bölümde de hamurların pişirildiği fırınlar, hamur yoğurma ve açma makineleri, mikser, dondurma makinesi, derin dondurucu, küçük bir ocak, terazi, pasta kalıpları en çok görülen araçlardır.

Kasaphane Kasaphanede, soğuk mutfakta ya da sıcak mutfakta kullanılacak etler, bu bölümlerin isteği doğrultusunda kemiklerinden, sinir ve yağlarından ayrılır, parçalanır ve kullanıma hazır hale getirilir. Otel işletmesinin büyüklüğüne göre bu bölümde birden fazla kasap ve yardımcıları istihdam edilebilir. Et kütüğü, et kıyma makinesi, satırlar, bileyi makinesi, kancalı et taşıma arabaları, soğuk oda, derin dondurucu, et-kemik kesme testeresi bu bölümdeki araçlardır.

Sebze Hazırlama Bölümü Sebze hazırlama bölümünde soğuk ve sıcak mutfakta ihtiyaç duyulan sebzelerin ön hazırlığı yapılır. Mutfaklarda bu bölümün mutlaka düşünülmüş olması ve sebze deposunun hemen yanında bulunmasından fayda vardır. Bu şekilde bir düzenleme bir çok sebzenin toz, çamur ve kir taşıması nedeniyle pişirme alanlarına temizlenmeden girişini önlemek bakımından önemlidir.

Sebze Hazırlama Bölümü Sebze hazırlama bölümünde sebzeci adı verilen mutfak çalışanları görev yapmaktadır. Bu bölümde patates soyma makinesi, dilimleme ve doğrama makineleri, sebze yıkama makinesi, sebzelerin yıkanacağı evyeler bulunmaktadır.