Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CNC GİYOTİN Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar manüel olarak kullanılmalarına karşın günümüzde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CNC GİYOTİN Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar manüel olarak kullanılmalarına karşın günümüzde."— Sunum transkripti:

1 CNC GİYOTİN Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar manüel olarak kullanılmalarına karşın günümüzde çoğunlukla CNC kontrollü olarak kullanılmaktadırlar

2 GİYOTİNDE GÜVENLİ KESİM
SAC MALZEMENİN GÖNYESİNDE VE DÜZGÜNCE YERLEŞTİRİLMESİ ESASDIR.

3 GİYOTİN MAKASLAR Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar insanlığa karşı suç aleti katliam makinesi olarak ta kullanılmış olsalar bile, günümüzde baş değil saç kesme işlerinde güvenli olarak kullanılmaktadır. kontrollü olarak kullanılmaktadırlar

4 GİYOTİN MAKASLARDA ÇALIŞMA MESAFELERİ OLDUKÇA ÖNEMLİDİR

5 DAYAMA TAMPONU İLE ALT BIÇAK BOŞLUGU VERİLMELİDİR.
ALT VE ÜST BIÇAKLAR ARASINDA KESME BOŞLUĞU SAC KALINLIĞINA UYĞUN OLARAK VERİLMELİDİR. DAYAMA TAMPONU İLE ALT BIÇAK BOŞLUGU VERİLMELİDİR.

6 CNC GİYOTİN KESİLECEK DEĞERLER BİLGİSAYARA GİRİLEREK HER TÜRLÜ KESİM YAPILIR.

7 ARKA DAYAMA AYARI Arka dayama kapasitesi 1000 mm ileri - geri hareketi motorlu olarak 0,1 mm hassasiyetinde verilmektedir. Eğer makinenin arka dayaması ayarsız ise ; ( dijitalde okunan değerle, arka dayama tamponuna dayayarak kesilen sac genişliği aynı değilse ) arka dayama sıfırlama işlemi yapılır.

8 GİYOTİN MAKASLARDA GÜVENLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

9 CNC GİYOTİNLERDE GÜVENLİ KESME koruma panelleri el ayak kumanda ve star stop acil müdahele donanımları bulunmalıdır.

10 GİYOTİNDE GÜVENLİ KESİM KURALLARI
1-KESİLECEK SACA UYĞUN KESME BOŞLUĞU VERİLMELİDİR.BU BOŞLUK 0.05 mm olmalıdır. 2-kesilecek sacın istenilen ölçüde ve gönyesinde kesilebilmesi için gönyeleme yapılmalı ve sacın dayamaya teması sağlanmalı. 3-Bıçaklar aşınma ve yıpranma durumlarına göre periyodik aralarla mutlaka bilenmeli. 4-Bileme işleminden sonra makinanın kesme boşluğu ,arka dayama ayarları mutlaka yapılmalıdır.

11 GİYOTİNDE GÜVENLİ KESİM KURALLARI
5-Eğer kısa sac kesmek gerekiyorsa sacın yanına ilave sac konmalıdır. 6- Şerit sac keserken sacın baskı silindirlerinin arasına gelmesi önlenmelidir. 7-Makinada çalışırken bedeninizin hiçbir bölgesini çalışma noktasına yaklaştırmayınız. 8-Makinayı çalıştırma kapasitesi dışında çalışmaya zorlamayın.

12 GİYOTİNDE GÜVENLİ KESİM KURALLARI
9-Kesme makinaların da fotoesel koruma perdesi,elektronik gözler ve siviçler mutlaka çalışır malzeme maksimum boyutlarına uğun biçimde makinalar üzerine akuple edilmelidir. 10-limit siviçlerin yerlerini değiştirmeyin! 11-Tezgah üzerinde bulunan ikaz,uyarı ve güvenlik önlemlerine mutlaka uyulmalıdır. 12-TEZGAH ÜZERİNDE BULUNAN İKAZ UYARI VE GÜVENLİK TALİMATLARINA MUTLAKA UYUNUZ.

13 Programlama paneli ÖLÇME SİSTEMİNDEN BAŞLAYARAK METRİK VEYE WİTHWORT , KESME BOŞLUĞUNU VE KESİM SAYISI GİRİLEREK DEĞERLER SABİTLENİR.

14 CNC GİYOTİN KESME MAKİNALARI PANELLERİ
Panaleller çok fonksiyon tuşuna sahip olup,en önemlisi acil müdahale açma, kapama ve makinalara her türlü müdahale imkanları sağlamaktadır.

15 kullanılan bir terimdir.
Malzemenin güvenli kesimi ancak tesbiti ile mümkündür.Aksi halde bıçaklar arasına malzemenin sıkışması gerçekleşir. Mühendislikte rastgele hesabı olmaz,olsa olsa balıkçılıkta kullanılan bir terimdir.

16 ALT VE ÜST BIÇAK KONUMLARI
GİYOTİN MAKAS ALT V E ÜST BIAK KONUMLARI KOLAY BİR BİİMDE AYARLANABİLİR.

17 ÜST BASKI POZİSYONLARI
ÜST BASKI KONUMLARI

18 Çalışanın mutlaka ikaz ve uyarılara uymalıdır.
MAKİNALAR MUTLAKA TEKNİK ŞARTNAME SINIRLARI İÇERİSİNDE RASYONEL ŞEKİLDE ÇALIŞTIRILARBİLİRLER. Çalışanın mutlaka ikaz ve uyarılara uymalıdır.


"CNC GİYOTİN Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar manüel olarak kullanılmalarına karşın günümüzde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları