En iyi tanı aracının ne olduğunu nasıl değerlendireceksiniz?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Advertisements

DÜŞÜK PREVALANS HEKİMLİĞİ
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEK OKULU
Doç. Dr. Ersin Aksay SB Tepecik EAH, Acil Tıp Kliniği
Makale Sunumu Ayşe GÖKMEN Ankara
AİLE HEKİMLİĞİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ
KLİNİK BİYOKİMYA LABORATUVARINDA KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON
HASTA YÖNETİMİ VE KLİNİKTE PROBLEM ÇÖZME
ERKEN TANI Hastal ı klar ı n, klinik bulgu ve belirtileri ortaya ç ı kmadan tesbit edilmesine erken tan ı denir.
KESİTSEL ARAŞTIRMALAR
24 Kalite yönetimi.
e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar
MAHREMİYET VE TIBBİ GİZLİLİK
ISTC International Standarts for TB Care TB-UBS TB’da Uluslararası Bakım Standartları 1 Bütün TB hastaları ve TB’dan şüphelenilen hastalar için uygulanması.
Tanı testlerinin kullanımı ve değerlendirilmesi Prof.Dr. Refik Burgut Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 13 Mayıs 2011, Adana.
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ
METODOLOJİK ARAŞTIRMALAR
Sağlık Hizmetlerinde Verimlilik Tahsisat ve Operasyon Verimlilikleri
VİRAL HEPATİTLERDE SEROLOJİK TANI PROBLEMLERİ
AİLE HEKİMLİĞİ TANIMI VE İLKELERİ
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
13.Gün MATEMATİK 1.KİTAP Şimdi Test Zamanı ANTRENMANLARLA
Hafta 06: Olasılık Kuramı (Yrd.Doç.Dr. Levent AKSOY)
Danışman:Prof.Dr.Mahmut Baykan Hazırlayan:Arş.Gör.Dr.Özlem Ögüç Şanlı
Erken Çocukluk Döneminde
ÖĞRENME AMAÇLARI Veri analizi kavramı ve sağladığı işlevleri hakkında bilgi edinmek Pazarlama araştırmalarında kullanılan istatistiksel analizlerin.
Zekâ zihinsel bir gücü, bir genel yeteneği ifade etmektedir.
İş Sağlığında Sık Kullanılan Epidemiyolojik Ölçütler
ÖĞRETMEN EĞİTİMİNDE GELİŞMELER VE UYGULAMALAR
VERİ MADENCİLİĞİ UYGULAMALARI
Yrd. Doç. Dr. Aslı SUNER KARAKÜLAH
Yrd. Doç. Dr. Aslı SUNER KARAKÜLAH
;EEn Hazırlayan: Şahin GÖKÇEARSLAN Gazi Üniversitesi Enformatik Bölümü.
Bilimsel Makale Nasıl Yazılır? (Çalıştay) Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 19 Mart 2016; 9:00-11:00 / 181.
Klinik Yetiştiricilik ve COACH’luk Modeli Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 221.
Ağrı Tedavisinde Akupunkturun Yeri: Meta Analizlerin Sistematik Derlemesi Zekeriya AKTÜRK 1, Fatih AKÇAY 2 1 Şifa Ü. Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD, 2.
Dr.Eray YURTÇU. Introduction Yoğun bakım doktorlarının yoğun bakımda yatan hasta yakınlarıyla yeterli iletişim kurulamaması 1- Doktorların hasta yakınlarından.
BORÇELİK GTR 2017 SUNUMU Kağan SIRDAR Finansman Birim Yön.
Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etiyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler >
PSİKOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
METODOLOJİK ARAŞTIRMALAR
Tiroit Sintigrafisi Tiroid nodüllerinin değerlendirilmesi:
Bu sonuçlara güveniyor musunuz? Neden evet/Neden hayır
PTE düşünülen hastaların değerlendirilmesi:
Gestasyonel Diyabetes Mellitusun Erken Risk Değerlendirmesinde Yeni yöntem ARŞ.GÖR.DR.HATİCE ÇAVUŞ KTÜ TIP FAKÜLTESİ AİLE HEKİMLİĞİ ABD
Medikal Tanı Testlerinin Güvenilirliği
Kanıta Dayalı Tıp Prof Dr Süheyla Ünal.
Şimdi buradasınız: Genel bilgiler >> Literatürün değerlendirilmesi & çalışma metodolojileri>> Biyoistatistik >> Bilgi için gereksinimlerin belirlenmesi.
Bu bölümün sonunda aşağıdaki kavramları açıklamanız gerekmektedir :
Sağlık Kurumlarında Yönetsel ve Klinik Bilgi Sistemleri
ÖZEL EĞİTİMDE TEMEL KAVRAMLAR
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
Arş.Gör.Dr.Kevser Ayar KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD
İNDEXLER VE KLİNİK BULGULARI
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
ExpertPath Demo.
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
İlköğretime Hazır Bulunuşluğun Değerlendirilmesi
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
* Konunuzu buraya yazın
PSİKOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Nicel Araştırmalar II.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eşleştirme ve Doğru/Yanlış Maddeleri
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 5
* Konunuzu buraya yazın
TEST.
Sunum transkripti:

En iyi tanı aracının ne olduğunu nasıl değerlendireceksiniz? Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Hastanın kanamalı dişeti şikayeti mevcut. Periodontal hastalığı değerlendirebilmek için en iyi tanı aracını kullanmak istiyorsunuz. Birkaç olasılık mevcut: (1) Periodontal sond ve sondlama (2) X-ray (3) Mikrobiyolojik testlerin kullanımı En iyi tanı aracının ne olduğunu nasıl değerlendireceksiniz?

Periodontal sondlamanın neden altın standart Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Ücretsiz kullanıma açık PubMed araştırması sonucundaki bulunan makaleler: « periodontal probing and peridontitis » şeklinde arama yapıldığında 1235 makale « radiographs and periodontitis » şeklinde arama yapıldığında 120 makale « microbial tests and periodontitis » şeklinde arama yapıldığında 45 makale Periodontal sondlamanın neden altın standart olduğunu açıklayınız?

Aşağıdaki kavramları açıklayabilecek: Altın Standart Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Öğrenme çıktıları: Aşağıdaki kavramları açıklayabilecek: Altın Standart Test doğruluğu, olabilirlik oranı, seçicilik ve duyarlılık Prevalans ve pozitif ve negatif tahmin değerleri üzerine etkisi Test öncesi ve test sonrası olasılıklar Aşağıdaki çevrimiçi kaynaklarda tarama testleri ve tanı testleri arasındaki farklar (1), sözlük (2), Wiki tanımlaması (3), ve bir ppt sunumu (4) yer almaktadır Konu ile ilgili çevrimiçi kaynaklar: http://www.healthknowledge.org.uk/public-health-textbook/disease-causation-diagnostic/2c-diagnosis-screening/screening-diagnostic-case-finding https://www.nice.org.uk/Glossary?letter=A https://en.wikipedia.org/wiki/Gold_standard_(test) http://ocw.jhsph.edu/courses/fundepi/pdfs/lecture11.pdf HOME

Aşağıdaki kavramları açıklayabilecek: Altın Standart Şimdi buradasınız: Çalışmanın geçerliliği > Tedavi ve önleme > Tanı ve tarama > Prognoz > Nedensellik, Etyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Aşağıdaki kavramları açıklayabilecek: Altın Standart Test doğruluğu, olabilirlik oranı, seçicilik ve duyarlılık Prevalans ve pozitif ve negatif tahmin değerleri üzerine etkisi Test öncesi ve test sonrası olasılıklar Aşağıdaki çevrimiçi kaynaklarda tanı ve tarama testleri arasındaki farklılklar (1), akademik yaklaşım (2), sözlük (3), ve seçicilik ve duyarlılık arasındaki farkı anlamak için video (4), tanı ve tarama test sonuçlarının klinik karar verme sürecinde kullanılması isimli Türkçe makale (5) yer almaktadır. Konu ile ilgili çevrimiçi kaynaklar: http://www.healthknowledge.org.uk/public-health-textbook/disease-causation-diagnostic/2c-diagnosis-screening/screening-diagnostic-case-finding http://www.med.uottawa.ca/sim/data/Sensitivity_e.htm https://www.nice.org.uk/Glossary?letter=A http://acibadem.dergisi.org/pdf/pdf_AUD_236.pdf HOME

Aşağıdaki kavramları açıklayabilecek: Altın Standart Şimdi buradasınız: Çalışmanın geçerliliği > Tedavi ve önleme > Tanı ve tarama > Prognoz > Nedensellik, Etyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Aşağıdaki kavramları açıklayabilecek: Altın Standart Test doğruluğu, olabilirlik oranı, seçicilik ve duyarlılık Prevalans ve pozitif ve negatif tahmin değerleri üzerine etkisi Test öncesi ve test sonrası olasılıklar Aşağıdaki çevrimiçi kaynaklarda prevalansın pozitif ve negatif tahmin değerleri üzerindeki etkisini anlamak için 2 ders yer almaktadır. Konu ile ilgili çevrimiçi kaynaklar: https://onlinecourses.science.psu.edu/stat507/node/71 http://www.med.uottawa.ca/sim/data/Sensitivity_and_Prevalence_e.htm HOME

Aşağıdaki kavramları açıklayabilecek: Altın Standart Şimdi buradasınız: Çalışmanın geçerliliği > Tedavi ve önleme > Tanı ve tarama > Prognoz > Nedensellik, Etyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler > Klinik Rehberler Aşağıdaki kavramları açıklayabilecek: Altın Standart Test doğruluğu, olabilirlik oranı, seçicilik ve duyarlılık Prevalans ve pozitif ve negatif tahmin değerleri üzerine etkisi Test öncesi ve test sonrası olasılıklar Aşağıdaki çevrimiçi kaynaklarda Wiki yaklaşımı (1), akademik tanımlar (2), ve hesaplama cetveli (3) yer almaktadır Konu ile ilgili çevrimiçi kaynaklar: https://en.wikipedia.org/wiki/Pre-_and_post-test_probability http://www.cebm.net/pre-test-probability/ http://araw.mede.uic.edu/cgi-bin/testcalc.pl HOME