Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zekâ zihinsel bir gücü, bir genel yeteneği ifade etmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zekâ zihinsel bir gücü, bir genel yeteneği ifade etmektedir."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 Zekâ zihinsel bir gücü, bir genel yeteneği ifade etmektedir.

5 a)Zeka Geriliği ve Nedenleri Zeka geriliği gelişim süreci içerisinde genel zihinsel işlevlerde normallerden önemli derecede gerilikle birlikte uyum davranışlarında yetersizlik gösterme durumudur.

6 1. Normal Zeka: 90 ile 110 arasındaki zekâ bölümlerini kapsar. 2. Sınır Zekalılık: Zeka bölümleri 71- 90 arasında değişir. 3. Hafif Derecede Zeka Geriliği: Bu gruptaki bireylerin zekâ bölümleri 50- 70 arasında yer alır. 4. Orta Derecede Zeka Geriliği: Zeka bölümü 35-50 arasında olanları kapsar. 5. Ağır Derecede Zeka Geriliği: Zeka bölümleri 20- 35 arasında olan gruptur. 6. Derin Derecede Zeka Geriliği: Bu gruptakilerin zekâ bölümleri 20'nin altındadır.

7 a) Genetik Nedenler b) Çevresel Nedenler Doğum Öncesi Nedenler: Doğum Esnasında Ortaya Çıkan Nedenler: Doğum Sonrası Nedenler:

8 b) Zeka Geriliğini Önleme ve Tedavi Yolları Çocuğun varolan zekâ potansiyelini en uygun şekilde kullanabilmesi için özel eğitimden faydalanılabilir. Bu eğitim çocuğun kendi potansiyeline göre, çok yavaş da olsa gelişmesini sağlamakta; ancak, hiçbir zaman normal yaşıtlarının seviyesine ulaştırılamamaktadır.

9 c) Zeka Testleri Zeka testleri çok çeşitli zihinsel nitelikleri kapsamaktadır. Günümüzdeki zekâ testleri ile her yaş grubundaki insanın zekâsı ölçülebilmektedir. Ancak 6-7 yaşlarından önce yapılan testlerin sonuçlarının kesinlik derecesi düşüktür.


"Zekâ zihinsel bir gücü, bir genel yeteneği ifade etmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları