Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ExpertPath Demo.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ExpertPath Demo."— Sunum transkripti:

1 ExpertPath Demo

2 Giriş: Amirsys Diagnostic Pathology koleksiyonunu tanıyor musunuz
Giriş: Amirsys Diagnostic Pathology koleksiyonunu tanıyor musunuz? (bir kitabı vurgulayınız) ExpertPath bu kitapları yazan dünyada tanınmış yazar ekibi tarafından oluşturulmuştur. ExpertPath online tanı karar destek sistemi, tanıya ulaşmada uygulanabilecek yardımcı testleri ve göz önünde bulundurulması gereken diğer ayırıcı noktaları belirlemenizde kararınıza yardımcı olur. Örnek: Klinik Geçmiş: 45 yaşında, meme ucu akıntısı ile gelen bir kadın hastanın mammografisinde şüpheli bir lezyon görülmekte. Biopsi düzenleniyor ve mikroskop altında, kanal içinde bir papiller lezyonu görülüyor.

3 Arama: Papillom’dan şüpheleniyorsanız, ExpertPath içinde konu başlığını arayabilirsiniz. ( Arama kutucuğu içine “Breast Papilloma” yazıp Enter’a basınız.)

4 Farklı konu başlıklarında önizleme ile incelediğiniz birçok seçenek içinden iki tanesi mikroskop altındaki görüntüye çok benzer görünmekte. Bu iki imajın birbirlerine ne kadar benzer olduğu da diğer önemli nokta. [Papilloma, Large Duct and Small Duct ve Encapsulated Papillary Carcinoma.]

5

6

7 Tanısal Soru: İki hastalığın imajları oldukça benzer görülüyor ise, tanıyı koymak için bu iki hastalığı nasıl ayrıştırabiliriz?

8 Karşılaştırma: Bu iki tanıda imajları ve önemli bilgileri her yönüyle karşılaştırmak için karşılaştırma (Compare) özelliğini kullanınız. (Tanıların yanındaki karşılaştırma ikonuna tıklayınız.)

9

10 İstediğimiz kadar tanıyı aynı ekranda karşılaştırabiliriz
İstediğimiz kadar tanıyı aynı ekranda karşılaştırabiliriz. Şu an için iki tanesini karşılaştıracağız.

11 Bu iki tanı arasındaki ayırıcı noktalar metin içinden incelenebilmektedir. (Her iki tanıya ait metin bilgilerini görüntülemek için Text sekmesine basınız)

12 Microscopic Pathology bölümü altında Temel Özellikleri (Key Facts) görüntüleyiniz.

13 Papillom – Key Facts altında, papillomların miyoepitelyal hücre tabakası yanında sıralandığı anlatılmaktadır.(Key Facts > Microscopic Features bölümü]

14 Bununla birlikte Papiller karsinomu ile ilgili Yardımcı Testler bölümüne baktığımızda Miyoepitelyal işaretleyicilerinin bulunurluğu, miyoepitelyal hücrelerin papiller fronds içinde ve çevre kapsülde yokluğunu destekleyeceği ve p63’ün, miyoepitelyal hücreleri saptamak için en kullanışl işaretleyici olduğu belirtilmektedir [Papiller karsinomu ile ilgili Ancillary Tests bölümü altında yer alan bu metni gösteriniz.]

15 Papilloma- Yardımcı Testler (Ancillary Tests) bölümüne baktığımızda p63’ün, iki tanı arasındaki farklılığı göstermek için uygun bir IHC (IHK) (immünohistochemistry - immunohistokimya) testi olduğu vurgulanmaktadır. (Papilom için Ancillary Tests bölümü)

16 Tanıyı Koyma: Şu an bu iki hastalığı ayırt etmede yardımcı olabilecek bir test elimizde mevcut. Eğer daha ileri inceleme yapmak isterseniz, metnin en üstünde bulunan tanı ismine tıklayınız. [Papilloma, Large Duct and Small Duct başlığına tıklayınız.]

17

18 Rapora Notlar Ekleme: Burada hasta raporuna ek değer sağlayan tedavi ve prognoz bilgisini bulabilirsiniz. (Clinical Issues bölümünde Treatment and Prognosis başlıklarını gösteriniz)

19

20 Tümör Kurulu için imaj indirme: Eğer örnek imajları bir derste, sunumda ya da tümör kurulun da sunmak isterseniz imaj üzerine tıklayıp büyütebilir ve indirebilirsiniz. (İmaja tıklayarak Download seçeneğini gösteriniz)


"ExpertPath Demo." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları