Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EFQM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞTİMDE MÜKEMMELLİK MODELİ
Advertisements

İNSAN KAYNAKLARI Ayşegül Akdeniz.
İŞ DEĞERLEME İş Değerleme: Bir iş yerinde mevcut işler arasındaki değer farklılıklarını ortaya çıkaran bir karşılaştırma yöntemidir. Böylece işlerin önem.
TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. İK FONKSİYONU.
TEKNOLOJİ YÖNETİMİNE GİRİŞ HAFTA I-II
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
MESLEKİ EĞİTİM.
Liderlik ve Örgütsel Adalet
Örgütsel Güven ve Adalet
ENTELEKTÜEL SERMAYE.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
LİDERLİK.
KRİZ YÖNETİMİ ÖDEVİ HAZIRLAYANLAR: MURAT KOÇ
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
İş Dünyasında Yeni Yaklaşımlar Copyright S.K.Mirze1.
ERK İSG&İK – –
ÜSTÜN YETENEKLİLER EĞİTİM MERKEZİ. Misyonumuz Hedef kitlesindeki öğrencilerden zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda.
ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
KARİYER GELİŞTİRME Kariyer: (koşu yolu, arena, meslek hayatı, meslek)Meslekte, işte ilerleme, yükselme, başarılı olma olarak kullanılır. Kariyer, kişinin.
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
Ö.Yavuz KARAGÖZ Mevlüt BALTA Hasan AKKOÇ
ÖRGÜTSEL MOTİVASYON.
Liderlik tarzları ve Yenilik
İnsan Kaynakları Yönetiminin
YÖNETİM BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Örgütsel Davranış Prof. Dr. Cem Tanova.
Bölüm 10 Takımlar.
YETKİNLİK NEDİR? Yetkinlik; mükemmel performansın elde edilmesinde ayırt edici bilgi, beceri ve tutumları kapsayan gözlemlenebilir davranışlardır. Yetkinlik;
BALANCED SCORECARD – DENGELİ BAŞARI GÖSTERGESİ
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
İş Analizi ve İş Dizaynı
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Kariyer Yönetimi Uygulamaları
BÖLÜM 9 Olumlu İşgören Tutumları ve Davranışları.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Kariyer Yönetimi Araçları
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
“Satış ve pazarlamada her şeyi doğru yapmış
X- Strateji İçin Kültür ve Liderlik
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
Örgütsel Kariyer Planlaması
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
STRATEJİK PLANLAMA VE YENİ KAMU YÖNETİM ANLAYIŞI
İnsan Kaynakları Yönetiminin
KURUM KÜLTÜRÜ.
Matriks Organizasyon Yapısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi

Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi İK uygulamalarının temel varsayımı çalışanların örgütün temel kaynağı olduğu ve örgütsel performansın önemli ölçüde insanlara bağlı olduğudur. Bu nedenle etkin bir biçimde geliştirilen ve uygulanan İK politika ve süreçleri şirket performansını önemli ölçüde etkileyecektir.

Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi Son on yılda bu konuda yapılan araştırmalar şu iki soruyu sorar: IK uygulamalarının şirket performansı üzerinde positif bir etkisi var mıdır? Eğer varsa şirketler bu etkiyi nasıl yaratabilirler? İkinci sorunun cevabı daha önemli.(Kara kutu Purcell ve diğerleri, 2003)

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları Yüksek nitelikteki kişilerin işletmeye cezbedilmesi, geliştirilmesi ve işletmede devamlılıklarının sağlanması: Örgütün stratejik ve operasyonel ihtiyaçları ile kişileri uyumlaştırır. Örgüte üstün performans, verimlilik, esneklik, yenilik ve üst düzey müşteri hizmeti sağlayacak, örgüt kültürüne ve stratejik gereklerine uygun nitelikte elemanları sağlar, geliştirir ve elde tutar.

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları Yetenek Yönetimi İşletmenin şimdi ve gelecekteki ihtiyçlarını karşılayacak yetenekli ve yüksek motivasyonlu kişilerin işletmede bulunmasını sağlar.

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları Çalışma koşulları/çevresi, temel değerler, liderlik, iş yaşam dengesi, farklılıkların yönetimi, iş güvencesi: Vizyon hakkında bilgili çalışanlar ve birbirleri ile uyumlu değerlere sahip kişilerden oluşan bir işletme oluşturur

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları İş Dizaynı: İlginç ve motive edici işler yolu ile özerklik ve esneklik sağlar, böylece iş tatmini, esneklik artarak daha yüksek performans ve verimliliğe neden olur.

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları Öğrenme ve geliştirme: Beceri ve yetkinlik düzeyini geliştirir, kendi kendine öğrenmeyi artırır, öğrenme iklimini oluşturur ve koçluk, mentorluk ve eğitim programlarını zenginleştirir.

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları Bilgi ve entelektüel sermayenin yönetimi: Örgütsel ve bireysel öğrenmeye odaklanır, öğrenme ve bilgi paylaşımı fırsatlarını sistematik olarak sağlar. Yaşamsal nitelikteki bilgi stoklarının örgütte varolmasını sağlar, bilgi akışı ve öğrenmenin gelişimine neden olur.

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları İşe bağlılık ve motivasyonun artırılması: Örgüt hedeflerine istekli bir biçimde katkıda bulunmak için işletmenin temel değerleri ile kişilerin özdeşleşmesini ve bu doğrultuda faaliyette bulunmasını sağlar.

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları Yüksek performans yönetimi: Verimlilik, kalite, müsteri hizmetinin düzeyi, büyüme karlılık ve hisse değerinin artırılması alanında yüksek performansı teşvik eden bir performans kültürü yaratır. Risk alma, yenilikçilik, bilgi paylaşımı, yöneticilerle çalışanlar arasında güven gibi konularda davranmalarını sağlamak için kişileri güçlendirir.

Performans üzerinde etkisi olan İK uygulamaları Ödül yönetimi: Katkıları doğrultusunda değerlendirerek kişilerin motivasyon, bağlılık ve adanmışlıklarını artırır.