ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
EĞİTİMDE DRAMA.
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU “VELİ UYUM” PROJESİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
SAHİ-DER YETİMLERİ MUHAFAZA VE İNSANİ YARDIM DERNEĞİ
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
Kişisel-Sosyal Rehberlik
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
HAYAT BİLGİSİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
Aile Atölyeleri Projesi
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
KOCASİNAN RAM 2016 YILI FAALİYETLERİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
ŞENAY ÖZTÜRK ANAOKULU "HER ÇOCUK BİR UMUT" projesi.
‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Eğitsel Rehberlik.
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
PROGRAM DEĞERLENDİRME
HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Oyun İçine Gömülü Öğretim
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
Bireyi Tanıma Süreci Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

2016-2017 ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi

DEĞERLER EĞİTİMİ Askıda Kırtasiye Askıda kırtasiye uygulaması ile öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma duyguları artık daha güçlü.

Değerlerimle Yaşıyorum Alanları Oluşturuldu Değerler Eğitimi kapsamında okul merdivenleri çocukların dikkatini çekmek amaçlı renkli görseller ile giydirildi, okul duvarlarına “Değerlerimle Büyüyorum’’ panoları asıldı.

Değerler Eğitimi Kapsamında Seçilen Değerlerin İşlenmesi Her ay seçilen değerler ile ilgili okul giriş kapısındaki panolar öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlandı.

Huzurevi Ziyareti Yaşlılara saygı ve hürmet etme bilincini geliştirme amaçlı Okul Müdürümüz Ahmet ERCAN eşliğinde Anasınıfı ‘’A’’ şubesi veli ve öğrencileri ile huzurevi ziyareti gerçekleştirildi. 7 ile 70’in buluşmasında tarifsiz duygu yoğunluğu yaşandı.

‘’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’’ Projesi Okulumuzda tüm sınıflara dağıtılan kumbaralarda toplanan yardımlarla ülkemizden bir yetim kardeşimizin 1(Bir) yıllık ihtiyaçlarını el birliği ile karşılamış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Kardeş Okul Faaliyeti Öğrencilerimizin Beyköy İlkokulu’nu Ziyareti

Öğrencilerimizin Kalaycılar İlkokulu’nu Ziyareti

AKADEMİK BAŞARI Kazanım Değerlendirme Tabloları Oluşturma İlkokul 1. 2. ve 3. Sınıflarda sınav yapılmadığından derslere ait kazanımlar öğretmenlerin gözlemlerine ve sınıf içi yapılan performans çalışmalarına göre değerlendirilmektedir. Ölçme ve değerlendirmenin daha sağlıklı yapılabilmesi için kazanım değerlendirme tabloları hazırladık. Her öğrencinin dersler bazında alması gereken kazanımlar ve öğrenci listeleri çaprazlama yapılarak yazıldı. Bu kazanımlardan başarılı olduklarının tespiti yapılarak kazanım tablolarına işlendi.

Çevre Bilinci başarısı karşısında yaka kartı taktı. Bu şekilde öğrencinin hangi dersten hangi kazanımı aldığı veya hangisinde eksiği olduğu tema sonlarında yapılan değerlendirmede belirlendi. Öğrencinin eksik olduğu kazanımlar için alınacak önlemler velisi ile birlikte görüşülerek kararlaştırıldı. Öğretmen ödevlendirme ve tekrarları bu bilgiler ışığında yaptı. Kazanımın tam öğrenilmesi sağlandı. Kazanım Değerlendirme çalışması kapsamında Okul Müdürümüz Ahmet ERCAN bir öğrencimize Çevre Bilinci başarısı karşısında yaka kartı taktı.

Kitap Okuma Etkinliği Öğrencilerimizle Kitap Okuma Etkinlikleri Yapıldı Velilerimizle Kitap Okuma Etkinlikleri Yapıldı

Kitap Fuarını Ziyaret Okulumuz öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Susurluk Kitap Fuarını ziyaret etti.

Anasınıfları İçin Öğrenme Merkezi Sınıfının Oluşturulması Kaliteli bir okul öncesi eğitim, yaparak yaşayarak öğrenmeyi içermektedir. Bunun için de nitelikli uygulama alanları önem kazanmaktadır. Çünkü bu tip uygulama alanları çocuğun; zihinsel, sosyal, duygusal ve fiziksel alandaki yaratıcılıklarını ve becerilerini geliştirmektedir. Okulumuzda da öğrenme merkezi sınıfı bulunmaktadır.

Bilim ve Teknolojinin Hayatımızdaki Etkilerinin Gösterilmesi Okulumuz Psikolojik Danışmanı Şadiye ALATAY ÇÖRTÜK tarafından velilerimize “Teknoloji Rehberim’’ adı altında seminer düzenlendi.

SOSYAL-KÜLTÜREL-SANATSAL ve SPORTİF FAALİYETLER Öğretmenlere ve Velilere Yönelik Halk Oyunları Kursları Açıldı

Çocuk Oyunları Yarışmaları Düzenlendi

OKUL-AİLE-TOPLUM ÇALIŞMALARI Aile Eğitimi Kursu Açıldı Okulumuz Psikolojik Danışmanı Şadiye ALATAY ÇÖRTÜK tarafından velilerimize yönelik Aile Eğitimi kapsamında 3-6 Yaş Aile Eğitimi, 7-11 Yaş Aile Eğitimi, 12-18 Yaş Aile Eğitimi kursları açılmıştır.

Eğitici Oyuncak Yapıyorum Sınıflarımızda, velileri ile birlikte çocukların gelişimini desteklemek amaçlı ‘’Eğitici Oyuncak Yapıyorum’’ etkinliği düzenlendi.

Okul Çayı Düzenlendi

Anasınıfı Velileri İle Birlikte Okuyor Anasınıfı velileri; öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığını kabul ederek çocukları için kitap okumayı seçtiler. Leyla NAVARO’nun ‘’Gerçekten Beni Duyuyor Musun?’’ kitabını okuyarak, ay sonunda yapılan bir toplantı ile deneyimlerini paylaştılar.

Bana Bir Masal Anlat Baba “Bana Bir Masal Anlat Baba’’ etkinliği ile babalar ve çocukları kaliteli vakit geçirmeleri için bir araya geldi. Her cuma evlere gönderilen kitaplar babaları tarafından çocuklarına okundu.

Kermes Faaliyeti Mahalle pazarımızda gerçekleştirilen okul kermesimize katılım ve talebin çok olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Emeği geçen tüm velilerimize çok teşekkür ederiz.

Ev Ziyaretleri Öğrencilerimizin ailelerini ve yaşadıkları yerleri gözlemlemek ve öğrencilerin durumunu birebir görüşmek amacıyla anasınıfı öğretmenleri tarafından ev ziyaretleri düzenlendi.

Ailece Oyun Günü Anasınıfı velileri her cuma kendilerine gönderilen oyunları ailece oynadılar.Kaliteli vakit geçirerek gelecekte gülümseyerek hatırlayacakları anılar biriktirdiler.

Yılsonu Şenlikleri Yılsonu sergimizi Sayın Kaymakamımız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katılımıyla gerçekleştirdik.

2017-2018 ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Zafer İlkokulu BENGİ Projesi Çalışma Planı, okulumuz idare ve öğretmenlerinin yapmış olduğu toplantıyla oluşturuldu.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi Bizi izlediğiniz için teşekkür ederiz… Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi