7 SEVİYE YAKLAŞIMININ TASARIMA ETKİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE Access 2013.
Advertisements

VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ
Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi
Başlangıç Tasarım Gözden Geçirme
Özyavru Elektrik İdari Binası
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
KAVRAMSAL MODEL ikinci aşama.
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
ÖĞRENCİ GİRİŞİ ÖĞRETMEN GİRİŞİ.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI K12 Sistemi ile çocuğun Akademik olarak gelişiminin takibi. İnternet Explorer Web tarayıcı adres çubuğuna aşağıdaki.
Değerli Eksperimiz, Yeni iletişim platformumuz TARPOST’un bilgisayarınıza yüklenmesi için aşağıdaki adımları izlemenizi rica ederiz. Saygılarımızla, TARSİM.
Görsel Okur-Yazarlık *
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Hacettepe Üniversitesi
ETKİLİ SUNUM HAZIRLAMA TEKNİKLERİ.
İREM KARASAKAL.
Çağlar AKGÖZ WEB SAYFALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ.
Web Tasarımı Nedir?.
G ÖREV 11. Bir eğitsel yazılım geliştirmek istiyoruz ve yazılımın aşağıda listelenen tüm işlemleri gerçekleştirebilmesi gerekli. Kullanıcı yazılıma kullanıcı.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ
Sedat Uslu / AVG 1991 yılında kurulup cihazları, verileri ve insanları korumak için öncü yazılım ve hizmetler sağlayan bir çevrimiçi güvenlik.
=>SES BİLGİSİ
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Proje Web Sitesi ve IPPC Envanter Veri Tabanı Onur Mat
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Arş. Gör. Tolga Çakmak Hacettepe Üniversitesi – Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Sosyal Medya ile Değişen Pazarlama Anlayışları.
WorkSpace nasıl kullanılır? Makaleler nasil depolanabilir?
E-İÇİŞLERİ UYGULAMASI İÇİN TÜMLEŞİK E-ÖĞRENME KATMANI TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Yunus Özen ve İsmail Ertürk Akademik Bilişim 2012 Uşak 1-3 Şubat 2012.
Resim Görüntüleme Programları
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
TRAFİK KURALLARI  .
Yusuf Emre Özkan No:2705 Fethiye Gazi Orta Okulu
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
ÜCRETSİZ WEB SİTESİ YAYINLAMA ONUR AĞIRMAN
GRUP:NET2 Grup üyeleri: Zehra Duman Buket Deringöl Abdulbaki Ensaroğlu
KONGRE YÖNETİM SİSTEMİ MEHMET TURAN M. SERTAÇ KELEŞ.
Eğİtİmde web 2.0 araçlarInIn kullanImI
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Sistem & Veri tabanı Yönetimi Bilgi Güvenliği Uygulama Geliştirme Kurumsal Bilişim Hizmetleri Analiz IT Altyapı İş.
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
Sosyal Medyada Tanıtım ve Pazarlama
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
Ömer AYDOĞMUŞ Mustafa SÖZGEN. Herkes Windows 9'u beklerken Microsoft büyük sürpriz ile Windows 10 tanıtımını gerçekleştirdi. Şaşırtıcı bir hamle olarak.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
ETKİLEŞİME FELSEFİ BAKIŞ AÇILARI: NORMAN VE SUCHMAN
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT II. Algı açısından baktığımızda, insanın bilişsel sistemi, etrafımızdaki dünyayı gelen bilgileri  Bağlam.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT IV. İnsan beyninde kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere iki tane bellek merkezi vardır. Kullanıcılar, internet.
SAĞLIK VE GÜVENLİK İŞARETLERİ
Arama BBY256 Bilgi Mimarisi. Bulmak için Tasarım Farklı bilgi arama modelleri İnsanların bilgi arama davranışları Bu davranışların öğrenilmesi.
Tasarım ve Belgeleme BBY256 Bilgi Mimarisi. Plan Tasarım aşamasında diyagramların rolü En yaygın Bilgi Mimarisi diyagramları olan taslak ve çerçeveler.
Çomar neyi çözecek? ● Ayarlama arayüzleri görev tabanlı olmalı ● Gündelik işler için komut satırı gerekmemeli ● Belgeleri yalnızca programcılar okuyor.
YAZILIM DEĞERLENDİRME
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
CLASS DOJO.
SketchUp 3D Çizim Programı
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT II
Recep KEÇEÇİ A Linux Mint. Linux Mint, Clément Lefèbvre tarafından geliştirildi ve Fransada 2006 yılında yayınlandı. Clément haricinde 2 yöneticisi.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
KEPMutabakat Çözümü.
WEB TASARIMI AJAXTOOLKIT KULLANIMI Savaş TUNÇER.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ 2. hafta teorİler yaklaşImlar-1 PROF. DR
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
İnsan Bilgisayar Etkileşimi Teoriler ve Yaklaşımlar – 2
ETKİLEŞİM TASARIMININ TEMELLERİ
Web Tasarımı Nedir?.
Web Kaynaklarının Değerlendirilmesi
Sunum transkripti:

7 SEVİYE YAKLAŞIMININ TASARIMA ETKİSİ

Norman’ın 7 seviye yaklaşımı, arayüz tasarımı esnasında kullanılabilecek basit bir araçtır.

Norman’ın 7 Seviye Yaklaşımı İle Değerlendirme ve Gerçekleştirme Körfezlerindeki Mesafeleri En Aza İndirgemek İçin Belirlediği 4 Temel Stratejisi 1- Görünürlük (Visibility) 2- İyi bir kavramsal model (A good conceptual model) 3- İyi eşleştirmeler (Good mappings) 4- Geri bildirim (Feedback)

GÖRÜNÜRLÜK Kullanıcılar sistemin durumunu ve varsa alternatif hareketleri bakar bakmaz söyleyebilmelidir. ÖRNEK: Kum Saati ikonu

İyi Bir Kavramsal Model Tasarımcılar, sistemde gerçekleştirilen işlemler ve onların sonuçlarının gösterimi ile tutarlı ve uygun bir kavramsal model oluşturmalıdır. ÖRNEK: Bir web sitesinde tıklanabilir bağlantılar alt çizgi ile ya da renklendirilerek gösterilmezse kullanıcılar bunu anlayamayabilir.

İyi Eşleştirmeler Gerçekleştirilen işlemler ve sonuçları arasındaki ilişki iyi eşleştirilmelidir. ÖRNEK: Genelde kırmızı renk uyarı, yeşil renk onay anlamına gelmektedir. Eğer arayüz tasarımı esnasında bu eşleştirme ters yapılırsa kullanıcılar sistemi kullanırken hata yapabileceklerdir.

Geri Bildirim Kullanıcılar, yaptıkları işlemlerin sonucunda tam ve sürekli bir geri bildirim almalıdırlar. ÖRNEK: Kullanıcı bir dosya indiriyorsa, dosyanın ne kadarının indiği ve ne kadar zaman kaldığı bilgisi sürekli bildirilmelidir.