MADDENİN DEĞİŞİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDENİN DEĞİŞİMİ Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri.
Advertisements

MADDEN İ N DE ĞİŞİ M İ * Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. * Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir.
4.SINIF KİMYA KONULARI.
MADDENİN DEĞİŞİMİ. * Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. * Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. * Birbiri.
Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri içine katılan maddelerle.
* Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. * Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. * Birbiri içine katılan.
MADDEN İ N DE ĞİŞİ M İ. Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri.
MADENİN DEĞİŞİMİ. Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri içine.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.  Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir.  Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir.
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Gezegenimiz Dünya. DÜNYAMIZIN YAPISINI İNCELEYELİM A.Dünyamızın şekli neye benzer? Çevremize baktığımızda görebildiğimiz her yer geniş düzlüklerden,dağlardan.
ÇARPIŞMALAR VE VE İMPULSİF KUVVETLER
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ. Mega Yatlar ve geleneksel yelkenli tekneler aynı denizlerde farklı iki oluşumdur. EGE AÇIKDENİZ YAT KULÜBÜ.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
PAS PAYI ELEMANLARI Son yıllarda, “paspayı” olarak adlandırılan, donatı örtü tabakasının kalınlığının bazı ülkelerde (örneğin Almanya’da) 4-5 cm’ye kadar.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Coğrafya Performans Ödevi
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
TOPRAĞIN OLUŞUMU. Kayaçların ufalanmasıyla oluşan kum yıllar içinde toprağa dönüşür.
EQUIZSHOW.
ARDA KIRTASİYE. Maddelerin titreşerek bulundukları ortama yaydıkları enerjiye ses denir. Canlılar arasında iletişim ses ile gerçekleşir. Ses boşlukta.
MAYOZ BÖLÜNME. Mayoz bölünme bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (sperm, yumurta ve polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME:Bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (Sperm, Yumurta ve Polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
COĞRAFİ KONUM.
DOĞAL AFETLER.
TEK BOYUTTA HAREKET.
Ünite 4 Çim Ekimi.
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
MADDE VE DEĞİŞİM.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER
Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler
HALİM GÜNEŞ.
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Uçak Bileti Değiştirme
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
TOPRAK BİLİMİNE GİRİŞ Jeoloji Mühendisliği
ISI MADDELERİ ETKİLER.
Kılçıksız Brom (Bromus inermis).
4. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
MADDEYİ TANIYALIM.
Benim Eşsiz Yuvam B Değerlendirme
1- Elementler ve Elementlerin Özellikleri :
ISI MADDELERİ ETKİLER.
YONCANIN OT HASADI Yoncada biçim zamanının belirlenmesi önemlidir. Dekara ham protein verimi en yüksek olduğu zaman biçim yapılmalıdır. Bu nedenle yoncanın.
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Problemler – Kültür Sırasında Problemler
Sağlık Bilimleri Fakültesi
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ÜREME VE ÇEŞİTLERİ.
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
EŞEYSİZ ÜREME Bölünerek Üreme Sporla Üreme Tomurcuklanarak Üreme
ÇEVRE SORUNLARI.
Saf Madde ve Karışımlar Hazırlayan: İlayda Turgut
Sanal ve Şebeke Örgütleri
Işığın Kırılması.
Çiçekli Bitkilerde Üreme 2
0.7 SANİYE.
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
Sunum transkripti:

MADDENİN DEĞİŞİMİ

Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri içine katılan maddelerle farklı özellikte yeni maddeler elde edilebilir.

 Madde işlenerek biçimde değişikliğe uğratılabilir. Bu yolla kaşık,gözlük,kalem….vb. eşyalar yapılır. Maddenin yapıca ve biçimce değişimi 2 yolla olur. 1)İnsan eli ile 2)Doğa olayları ile

1) İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR Fabrikada işlenen demirden dikenli tel,çivi,tel,iğne,raptiye,ataş…vb. maddeler yapılır. Farklı plastik maddelerin işlenmesi ile poşet,cetvel,sandalye,kova,oyuncak…vb.yapılır.  Un buğdayın,çimento ise toprağın işlenmesi ile elde edilir.

Ayakkabı, terlik, kemer, çanta… Vb  Ayakkabı, terlik, kemer, çanta… Vb. maddeler hayvan derilerinin işlenmesi ile elde edilir. Maddenin işlenmesi biçim değişikliği ile de olabilir. Örneğin;   Tahtanın işlenmesi ile dolap,masa,sandalye gibi eşyalar elde edilir.

2)_DOĞA OLAYLARI İLE MADDE DEĞİŞEBİLİR Rüzgar,deprem,erozyon…vb.nedenlerden dolayı doğanın şekli değişir. Kayalar; rüzgar ve erozyon nedeniyle küçük parçalara ayrılır.Zamanla toprak oluşur. Yaşlanan ağaçlar böcekler ve yağmur etkisiyle çürür ve kurur.

 Şimşek ve gök gürültüsü havada azotlu bileşikler oluşmasına neden olur. Petrol;Milyonlarca yıl toprak altında kalan hayvan ve bitki artıklarından oluşmuştur. Peri bacaları doğanın değişimine en güzel örneklerdendir..Pamukkale de aynı şeklide gösterilebilir.