DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
Enerji Taşımacılığı Erce Mola Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan biridir ve bu özelliğiyle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
ALPER KABASAKAL 6/A 95 SOSYAL BİLGİLER.
1.TROIA MODA HAFTASI 1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
Mısır danatında resim ve heykel
Hayalle Gerçek Arasında Rumeli Hisar’ından Bir Boğaz Manzarası.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
 Kurultay (Kongre) Detay : Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılImıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya.
Tarihin En Büyük 10 Devleti
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
D E V L E T Y Ö N E T İ M İ OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI.
ARNAVUTLUK.
Osmanlı Padişahlarının yedincisi. İstanbul’un fatihi, II.Murad Han’ın oğlu. 30 Mart 1431 Pazar günü Edirne’de dünyaya geldi. Babası II.Murat, annesi Hümâ.
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Hazırlayan: Hakan ULUTAŞ
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
VOLKANİK DAĞLAR NEDİR? Bir yanardağ (ya da volkan ), magmanın (Dünya'nın iç tabakalarında bulunan, yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkta ergimiş ya da erimiş.
 Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde, yıllarında inşa edilmiş anıt mezar.Hindistan  İslâm türbe mimarisinin en önemli eserlerinden birisi.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
KONU:ÇOCUĞUN DÜZELTTİRDĞİ MİNARE SUNUSU
Arş. Gör. EDİP KAYA, Dr. Ebru İnal
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
NEMRUT DAĞI SÜPHAN DAĞI TENDÜREK DAĞI AĞRI DAĞI.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
DEPREMLER İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
BAŞ AĞRISI BİLİNÇLİLİK PROJESİ
Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili engellerin kaldırılması uluslararası öncelikler arasında yer almaktadır yılına kadar okula kayıt,
Haritadaki Kısaltmalar ve Semboller
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
HALİM GÜNEŞ.
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
MEZOLİTİK ÇAĞ Mezolitik (mesos =orta lithos=taş) Çağ adı verilen bu dönem Neolitik Çağ'a geçişi hazırlayan bir ara evredir.
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
<<<<<<>>>>>>
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Osmanlı’da Eğitim-Öğretim
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
MEVSİMLER VE İKLİM Son Tekrar Tarık ÖLMEZ LGS’de MASTER olma zamanı
Sunum transkripti:

DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ

MACHU PICCHU Bulutların arasında gökyüzüne uzanan bir dağın tepesine kurulmuş ,Machu Picchu 1983 yılından beri UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Günlük 2000 ziyaretçisi vardır… Şehrin yapımı tahmini olarak 25 yıl sürmüştür. Bu antik şehir Perudadır.

MACHU PICCHU Ve büyüleyici bir fotoğraf:

Dev geçİt İrlanda’nın kuzey sahillerinde yer alan ‘Devler geçidi’ adındaki volkanik oluşum görülmeye değer bir doğa harikası. Volkanik bir patlama sonucu oluşan 40.000 beşgen şekilli bazalt kolon bulunuyor. Bazalt kolon volkanik kaya kütlesidir.

DEV GEÇİT

VENEDİK Venedik, kuzeydoğu İtalya’da birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kuruludur. Şehir, kıyı şeridi boyunca uzanan Venetian Lagoon bataklığında, Po ve Piave nehirlerinin deltaları arasına kuruludur.

VENEDİK

AĞRI DAĞI Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı dağı, 5137 metrelik rakımı ile ülkemizde dağcılık sporunun gelişmesine katkı sağlayan en önemli dağlardandır. Zirvesi dört mevsim boyunca erimeyen kar ve takke buzulu ile kaplı, volkanik bir dağ olan Ağrı Dağı, çeşitli efsanelere konu olmuştur.  Dağın % 35’lik bir kısmı Iğdır ili sınırları içerisinde, geri kalan % 65’lik kısmı Ağrı ili sınırları içerisindedir.

Ağri DağI

BEACHY HEAD (SAHNE KULESİ) Beachy Head İngiltere'nin güney sahilinde, Seven Sisters'ın hemen doğusunda, East Sussex'in Eastbourne kasabası yakınlarındaki kalker bir burundur. Denizden 162 metre kadar yükselen burun, Britanya'nın en yüksek kalker uçurumudur.

BEACHY HEAD (SAHNE KULESİ)

BEYLERBEYİ SARAYI 1861 yılında, Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmaya başlanan saray, son dönem Osmanlı padişahları ve hanedan üyeleri için yazlık saray görevini üstlenmiştir. Saray, muhteşem manzarası, eşsiz işçiliği ve bir döneme tanıklık etme imkanı sunması ile çok önemli bir mirasımız.

BEYLERBEYİ SARAYI

Rumelİ HİSARI Sarıyer İlçesi sınırları içinde ve bulunduğu mevkiye adını veren hisar, 30 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Anadolu hisarı'nın karşısında İstanbul Boğazı'nın en dar ve akıntılı (600 m.) kısmında inşa edilmiş muhteşem bir anıt-eserdir. Büyük Zağanos Kulesi ile Küçük Zağanos Paşa Kulesi'nde yer alan iki kitabeye göre hisar, takriben dört ay gibi kısa bir sürede yapılmıştır.

RUMELİ HİSARI

Benİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Dünyada o kadar fazla gezilecek yer vardır ki say say bitmez…Ama merak ettiklerimizi internet ya da kitap ile ulaşabiliriz…