Arzular başka şey, Hatıralar başka

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sonunda süreksiz sert ünsüzlerden (p-ç-t-k) biri bulunan sözcük ünlü ile başlayan bir ek aldığında sonundaki sert ses yumuşar P B kita p ı >kita b ı Kal.
Advertisements

Cümlenin öğelerini temel ve yardımcı olmak üzere iki grupta inceleyebiliriz. Temel öğeler Yardımcı öğeler yüklem özne nesne Z.T. D.T Edat tamlayıcısı.
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
COŞKU VE HEYECANA BAĞLI(LİRİK) ANLATIM
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
Osman Gazi'nin Hayatı ARDA KIRTASİYE.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
Bir milletin şiiri, devirler aşırı elden ele gezen bir meş’aledir
bizden asaf’dan sesi açınız tıklayarak geçiniz gerekince kaptanlar limanlara askerler siperlere sığınırlar aydınlar şiirlere sen bana sen desende demesende.
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
Çok çalışmak Etkili çalışmak Zamanı amaç doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. “Etkili çalışma” programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye,
A n l a t t ı k ç a k ı ş v u r u y o r s a t ı r l a r ı m a A n l a t t ı k ç a ü ş ü y o r, a n l a t t ı k ç a ı s ı n ı y o r y ü r e ğ i m. B.
ZAMIRLER(ADILLAR). ZAMİR (ADILLAR) İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir. Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki alabilir.
SENİ DÜŞÜNDÜĞÜMDE... Müzik Brave Heard Film Müziği.
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
It’s My Life It’s My Choice
yapIlarIna göre fİİller
8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1
. , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( )
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Planlı Yaşamak.
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
PERİKARDİYUM MERİDYENİ
İNCE BAĞIRSAK MERİDYENİ
FİİLLERDE ÇATI.
İmg 7 -içgörü.
Yalnızlığı,ağlamayı bilir misin. Bilirmisin yalnızlık ne demek
Anneler Günü Programımıza Hoş geldiniz. Anneler Günü Programımıza Hoş geldiniz.
TÜRKÇE FATMANUR ŞAHİN 6/A 523.
BÖLÜKLER VE BASAMAKLAR
PEPE’NİN HİKAYESİ.
SORU ZARFLARI: eylem ve eylemsilere gelerek onları soru yoluyla belirtirler. Ne zaman döneceksin? - bu kıyafetimi nasıl buluyorsun? - ne kadar uğraştınız?
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
Bu 10 arkadaş en güzel fikrin Eğitim Fakültesinin ön kapısında fotoğraf çekinmek olduğunu düşünürler ve okul bitmek üzere olduğundan bu işi her hafta yapmaya.
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Bugün neler öğreneceğiz?
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
HOŞ GELDİNİZ TÜLAY ÇETİN BAHAR AKBAŞ.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ 1. Duyguları İfade etme 2
Çocuklarımız İçin Düşünün
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 2017.
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
İnsanların dünyada olmasıyla birlikte müzik vardır ;
Her şey sende gizli: Yerin seni çektiği kadar ağırsın
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
“Hayatın Ortağı Olmak…”
İyi Olma Sanatı Dr. Dráuzio Varella Çeviren: Fatih Erten.
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
SİSTEMATİK DÖNEM PLATON FELSEFESİ I.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
İyi Olma Sanatı Dr. Dráuzio Varella Çeviren: Fatih Erten.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz …
B) EFEKTİF alan (Duyuşsal Alan)
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
GÜNEŞ VE AY TUTULMASI.
Hayatta,birinin eksikliğini hissettiğimiz
ПРИЛОЗИ.
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

Arzular başka şey, Hatıralar başka Arzular başka şey, Hatıralar başka. Güneşi görmeyen şehirde, Söyle, nasıl yaşanır? Orhan Veli Kanık

BU AKŞAMDA Yalnızlığın gelirdi aklıma Simsiyah akşamların karanlığında, O ıssız ve sessiz yalnızlığında. Dalardı gözlerim karanlıklara Bir rüya arardı sokak lambalarında, Uykusuz gözlerim kan çanağı, Yüreğimde hayal kırıklığı... Her nefesim derindendi, Her biri iç çekişe benzerdi. O kara gözlerindeki ılık bakışlarını Ruhumda hissetsem de hep Hep yalnız hissederdim kendimi. Yanımda olmayışın, Umutsuzluğumu körüklerdi. Göz yaşlarım yanaklarımdan hücum ederdi. Seni her an düşünmek acı verirdi. Ama yinede sabah olmasın isterdim, Seni uykusuz akşamlarda, Düşüneyim diye kendimle baş başa... Rasim KILIÇ

Sanma ki derdim güneşten ötürü; Ne çıkar bahar geldiyse Sanma ki derdim güneşten ötürü; Ne çıkar bahar geldiyse? Bademler çiçek açtıysa? Ucunda ölüm yok ya. Hoş, olsa da korkacak mıyım zaten Güneşle gelecek ölümden? Ben ki her nisan bir yaş daha genç, Her bahar biraz daha aşığım; Korkar mıyım? Ah, dostum, derdim başka.. Orhan Veli

Aşkım var dağlar bilemez, Sevgim var kimsenin aklı alamaz, Birde sen varsın ya bir tanem Dünyada kimse böyle sevemez... Sunu : Brownyblack@hotmail.com 08.09.2002 Sunu : Brownyblack@hotmail.com 08.09.2002