Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

. , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( )

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: ". , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( )"— Sunum transkripti:

1 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( )
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez( ) Sen varsın, ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) 1 . , ; : ? ! - / ( )

2 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez( ) Sen varsın, ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , 2 . , ; : ? ! - / ( )

3 . . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez( ) Sen varsın, ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . 3 . . , ; : ? ! - / ( )

4 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın( ) ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . 4 . , ; : ? ! - / ( )

5 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş( )serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , 5 . , ; : ? ! - / ( )

6 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim( ), gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( 6 . , ; : ? ! - / ( )

7 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme( )düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) 7 . , ; : ? ! - / ( )

8 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm( ), sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( 8 . , ; : ? ! - / ( )

9 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç()çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) 9 . , ; : ? ! - / ( )

10 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm() bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( 10 . , ; : ? ! - / ( )

11 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum( ) fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum( ) Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) 11 . , ; : ? ! - / ( )

12 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun( ) Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; 12 . , ; : ? ! - / ( )

13 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını( ) epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? 13 . , ; : ? ! - / ( )

14 . , , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını( ) pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , 14 . , , ; : ? ! - / ( )

15 . , , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını( ) didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , 15 . , , ; : ? ! - / ( )

16 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini( ) Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , 16 . , ; : ? ! - / ( )

17 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas( )tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , 17 . , ; : ? ! - / ( )

18 . , ; : … ? ! - ′ ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı( )ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , 18 . , ; : ? ! - / ( )

19 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları( ) ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , 19 . , ; : ? ! - / ( )

20 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları ( )güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri ( )mayışırken( ) ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : 20 . , ; : ? ! - / ( )

21 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi( ) bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri mayışırken ben hayalinle sarhoştum sıfat fiillerin ( )anasının mezar dikeceğini( ) duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : 21 . , ; : ? ! - / ( )

22 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm( ) bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : 22 . , ; : ? ! - / ( )

23 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. ( ) Gelir misin sevgili −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; 23 . , ; : ? ! - / ( )

24 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? −( ) ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; 24 . , ; : ? ! - / ( )

25 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? ( )Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; 25 . , ; : ? ! - / ( )

26 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım( ) zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; 26 . , ; : ? ! - / ( )

27 . , , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir( ) tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , 27 . , , ; : ? ! - / ( )

28 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir( ) ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım. Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , 28 . , ; : ? ! - / ( )

29 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım( ) Kaşı karam ( ) gözü karam( ) ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , - 29 . , ; : ? ! - / ( )

30 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım( ) söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , - ! 30 . , ; : ? ! - / ( )

31 . , , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim( ) anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , - ! , 31 . , , ; : ? ! - / ( )

32 . , , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım( ) Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , - ! , , 32 . , , ; : ? ! - / ( )

33 . , , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım Düşünüyorum da( ) cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , - ! , , 33 . , , ; : ? ! - / ( )

34 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım Düşünüyorum da cümle ögelerine( ) sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , - ! , , ; 34 . , ; : ? ! - / ( )

35 . , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim
Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım Düşünüyorum da cümle ögelerine sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız( ) , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , - ! , , ; , 35 . , ; : ? ! - / ( )

36 TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de cümleler gibi darmadağınıklığımı bir paragraf haline getiremez Sen varsın ben varım bir de sevgimiz var bu gecede. Tıpkı giriş serim , gelişme düğüm , sonuç çözüm bölümleri düzenle sıralanmış bir metin gibiyiz. Düzeltme işaretine benzeyen şapkamı alıp üç nokta gibi uzayan sokaklara noktamı koymak istiyorum fakat ayraçlarla eki ayrılmış özel kelimeler gibi varlığından uzak düşüyorum. Ne zaman parantez gibi kıvrılan saçların aklıma düşse sıralı noktalar gibi suskun kalıyor yüreğim. Sensizlik öyle zor ki tırnak içine alınmış kelimeler gibi soyutluyorum kendimi hayattan. Ben senin en çok neyini sevdim biliyor musun Lirik şiirler kadar duygusallığını epik şiirlerdeki kahramanlıklarını pastoral şiirlerdeki tezek kokusunu hissettiren doğallığını didaktik şiirlerdeki öğretmen yeteneğini Bir manzum destan yazdın yüreğimde. Manas tan uzun sancılar yaşadım ve inan hüznüm, Göç Destanı ndaki hüznü aratmadı. Ben adının önüne gelebilecek sıfatları güzeli,tatlıyı,sevimliyi bile kıskandım. İstedim ki sen hep gizli bir özne olarak kal ve sadece ben bileyim varlığını. İsim fiil ekleri “mayışırken” ben hayalinle sarhoştum; sıfat fiillerin “anasının mezar dikeceğini” duyunca burkuldu içim biraz. Düşündüm bir şiir gibi gelir misin kabrime diye. Gelir misin sevgili? Niye susuyorsun,bir şeyler söyle! Realizimden naturalizme kadar ne akımlar yaşadı bu gönül ama hiç birisine böyle tutulup kalmadı. Yarım kafiyeler yarım zengin kafiyeler fakir tunç kafiyeler bakır olup uyumunu yitirir ken biz redifler gibi uyum sağladık birbirimize. Ey hayatımın anlam bilgisi,sözcükte yapım, bir tanem, sayı sıfatım Kaşı karam, gözü karam, ders aram. Çözemediğim testlerdeki telaşım, ninni gibi sıcacık aşım. Sensiz bir dünya yüklemsiz bir cümle gibi yarım. Yazamadığım romanım söyleşim anım Düşünüyorum da cümle ögelerine sözcükler ek ve köklerine ayrılır ve biz asla ayrılamayız NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI? NOKTALAMA İŞARETLERİNE SON NOKTAYI KOYDUNUZ MU? , . . , ( ) ( ) ( ) ; ? , , , : ; , , - Evet Hayır ! , , ; , . . , ; : ? ! - / ( )

37 NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI
NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI? NOKTALAMA İŞARETLERİNE SON NOKTAYI KOYDUNUZ MU? Hayır Evet

38 NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI
NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI? NOKTALAMA İŞARETLERİNE SON NOKTAYI KOYDUNUZ MU? Hayır Evet

39 NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI
NOKTALAMA İŞARETLERİ HAKKINDA ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA KALDI MI? NOKTALAMA İŞARETLERİNE SON NOKTAYI KOYDUNUZ MU? Evet Hayır

40 DİĞER KONULARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE… Gerektiği zaman NOKTAYI koymayı bilin
Küskünlüklerinizi ÜÇ NOKTA gibi sürdürmeyin Karşınızdakine KONUŞMA ÇİZGİSİ uzatın Aklınızda hiç SORU İŞARETİ kalmasın Unutmayın ki siz TIRNAK İÇİNDEKİ kelime gibi özelsiniz… Son Nokta .

41 Yrd.Doç.Dr.Nurdan KALAYCI Hazırlayanlar: 030583093 Sevgi YALÇIN
Bu Sunu ÖĞRETİM TEKNİKLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME DERSİ İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. Öğretim Görevlisi: Yrd.Doç.Dr.Nurdan KALAYCI Hazırlayanlar: Sevgi YALÇIN Mehmet YÜKSEK Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği İkinci Öğretim 3/A Yardımlarından dolayı Sayın Hocamız Nurdan Kalaycı’ya ve değerli arkadaşımız Uğur KILIÇ’a çok teşekkür ederiz. Son


". , ; : … ? ! - ′ / ( ) − ″ “ ” TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( )" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları