Bilimsel Çıktıları ve Performans Analizi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
Advertisements

 Bir bilim dalının çeşitli konularında yazılmış eserlerin tümüne ulaşmak için, mevcut bilgi kaynaklarının gözden geçirilmesi ve ilgili yayınlara ulaşılması.
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
09/12/2009Ankara Üniversitesi TÜBİTAK ULAKBİM ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ Prof. Dr. Cem Saraç (ULAKBİM Md.)
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
KONU: HAZIRLAYANIN : ADI: EMRE SOYADI: YILMAZ FAKÜLTE: FEN
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORGANİK KİMYA BÖLÜMÜ.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Açıkarşiv Sistemi. Açıkerişim nedir?  Bilimsel içerikli çalışmalara internet ortamında serbest erişimin sağlanmasıdır.
VERİTABANLARININ ETKİN KULLANIM TEKNİKLERİ
Solutions for Research and Publication Thomson Scientific ScholarOne TM Ve Thomson Scientific Araştırma ve Yayıncılığı Teşvik.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması Doç. Dr. Doğan Atılgan Yard.Doç.Dr.Sacit Arslantekin Yard. Doç. Dr. Özlem Bayram AB’06 Pamukkale Üniversitesi.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TEMA GRUBU
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
A. Nuray Demirkol Başuzman 9 Aralık 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM ULUSAL VERİ TABANLARI.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Web of Science ve Bibliyometrik
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI tarafından tüm üniversitelere gönderilen yazıda, Eylül 2014 tarihine kadar açık erişim sistemlerinin tamamlanıp veri girişlerinin.
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
İstanbul Medipol Üniversitesi
Türk Tıp Fakültesi yayınlarında kurallar ve dergiler Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Ulusal Sempozyumu Kasım 2008, Ankara Öğr. Gör.
Akademik & Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı InCites (Web of Science) Marmara Üniversitesi 27 Kasım, 2014 Dr. Metin TUNÇ.
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Bilgi Kaynağı Olarak Veritabanları
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Zehra TAŞKIN BBY308 Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Bilgiye Erişim
- 1 Mehdi Afzali Azad İslam Üniversitesi, İran Türkiye’deki Kurumsal Arşivlerin Web Analizi Yaşar Tonta H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Tarım Politikası Dersi-Uygulama Yayın Arama/Tarama
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Elibrary.worldbank.org World Bank eLibrary Sunumu.
Kongrede Sunulan Bildirilerin Kaderi Nedir?
LOGO YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ.
URQUHART YASASI.  Urquhart Yasası bilimsel dergilerin “kütüphane ötesi kullanımı”nın (supralibrary use), bu dergilerin her kütüphanenin “kütüphane içi.
İnsan Bilgisayar Etkileşimi Alanında Yılları Arasında Türkiye Kökenli Bilim İnsanları Tarafından Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir İçerik Analizi.
BİLGİ HİZMETLERİNİN PAZARLANMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ BBY 154 Bilgi Hizmetleri (2013) Arş. Gör. Zehra Yanar tarafından hazırlanan sunumun güncellenmiş.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Eğitim Dergilerine Yolculuk
23 Haziran 2014 Gazi Gelecektir. Birimi Makale IF 0,1-0,5 Makale IF 0,51- 1,00 Makale IF 1,01- 2,00 Makale IF 2,01- 5,00 Makale IF 5,01- 10,00 Makale.
Sayılarla Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi (YAAP) ve Uluslararası Görünürlük Gültekin GÜRDAL İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2: Mühendislik ve Sanayi Nazan Özenç Uçak.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ÇIKTILARI, PERFORMANS ANALİZİ, İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI (ÖN RAPORU)
"Açık Bilim, Araştırma Verisi ve Açık Erişim" Paneli Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
YÖK ULUSAL AKADEMİK ARŞİV PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ NEDEN AÇIK ERİŞİM? Mart 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA Gültekin GÜRDAL.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
Bilimsel Bilgiye Erişim
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Marmara Üniversitesi Kütüphane Bibliyometri Uygulamaları
Çukurova Üniversitesi Kurumsal Açık Erişim Arşivi Çalışması
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

Bilimsel Çıktıları ve Performans Analizi AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Çıktıları ve Performans Analizi

Bir ülkede yürütülen bilimsel çalışmaların atıf veri tabanlarında ne sıklıkta yer aldığı, bu veritabanları tarafından indekslenen yayınların hangi konu alanlarına ait olduğu gibi sayısal veriler, o ülkenin bilimsel göstergeleri olarak değerlendirilmektedir. Bu açıdan bakıldığında üniversitemizin bilimsel göstergesini ortaya çıkarabilmek adına gerçekleştirilecek 2006- 2016 yılları arasında üretilen yayınların bibliyometrik analizi önem arz etmektedir.

Atıf İndekslerinin temelleri 1960 yılında kurulan Insitute for Scientific Information tarafından atılmıştır. 1992 yılına gelindiğinde Thomson Reuteurs Web of Science’ı bibliyometrik çalışmaların yapılabildiği bir veritabanı olarak bilimsel bilgi alanına sunmuştur. 2004 yılında Scopus ve Google Scholar da atıf indeksleyen veritabanları arasında yer almaya başlamış ve böylelikle bu alanda rekabet ortaya çıkmıştır.

Bununla birlikte Google Scholar ın kapsadığı yayın türleri, verilen atıfların tutarsızlığı ve literatürde bilimselliği tartışma konusu olan yayınları da içermesi gibi faktörler ilgili platformu eleştiriye açık hale getirmektedir.

Web of Science ve Scopus veri tabanları teknik olarak erişim yönünden bir zorluk taşımamaktadır. ULAKBİM tarafından sağlanan her iki veritabanına da erişim kütüphanemiz web sayfası (http://kutuphane.ahievran.edu.tr/anasayfa )üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Sosyal ve beşeri bilim alanlarında yapılan yayınların çoğunlukla çalışmanın yapıldığı ülkenin özgün dili ve kültürü ile biçimlenmesi nedeniyle doğal bilimlere göre daha bölgesel nitelik taşıdığı ve buna bağlı olarak da genellikle bölgesel yayınlarda yer almakta olduğu da unutulmamalıdır (Weingart,2005).

Kurumsal Ölçekte Bilimsel Üretim (2006- 2016) Scopus 1005 Yayın Web of Science 957 Yayın Toplam 1962Yayın

Yıllar Web of Science Scopus 2016 43 62 2015 143 153 2014 160 163 2013 150 131 2012 113 106 2011 103 118 2010 95 105 2009 85 101 2008 41 40 2007 20 2006 4 -- Kurumsal Ölçekte Bilimsel Üretim (2006- 2016)

Web of Science’da İndekslenen Yayın Grafiği

Web of Science’da Yayınların Atıfları

Web of Science’a En Son Eklenen Yayınlar

Web of Science’a En Son Eklenen Yayınlar

Web of Science’da En Çok Atıf Alan Yayınlar

Web of Science’da En Çok Atıf Alan Yayınlar

Scopus’da İndekslenen Yayınların Konu Dağılımı

Scopus’da En Çok Yayını Bulunan Yazarlar

Scopus’da İndekslenen Yayınların Türleri

Scopus’da İndekslenen Yayınların Yıllara Göre Dağılımı

Scopus’da En Çok Atıf Alan Yayınlar

Scopus’da En Çok Atıf Alan Yayınlar