FELSEFİ DÜŞÜNCENİ N NİTELİKLERİ. İnsan için önemli olan yalnızca felsefe okumak ve felsefeyi bilmek değildir, felsefe yapmaktır, felsefi davranabilmek.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

Felsefenin Neliği Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
KONUMUZ : EPİSTEMOLOJİ
Yöntemsel Kuşkuculuk ve Zorunlu Eğitim
Felsefe Nedir? Aristoteles'in ünlü yapıtı Metafizik
Felsefe ile bilimi konu, amaç ve yöntem bakımından karşılaştırma
Felsefe Haftası.
HEMŞİRELİK FELSEFESİ HATİCE OLTULUOĞLU.
TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI
Analitik Eğitim Felsefesi
FELSEFİ BİLGİ NEDİR?.
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
EPİSTEMOLOJİ RASYONALİZM.
İdealist Eğitim Felsefesi
Felsefenin Analitik ve Sentetik İşlevi
“Bilgi” Kavramıyla Anlaşılan şey Nedir?
Düşünme Becerileri ve Eleştirel Düşünme
MANTIK DERSİ AKIL YÜRÜTME YÖNTEMLERİ
İDEALİZM NEDİR ?.
Felsefe-Bilim İlişkisi
Sorgulamaya Dayalı Öğrenme
HAZIRLAYAN:AYSEL BAŞKURT 9/B 255
Felsefe Nedir?.

Hazırlayan:Ahmet DEMiR
Mesajların Netleştirilmesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
ESTETİK VE SANAT FELSEFESİ
I. ÜNİTE FELSEFEYLE TANIŞMA A. FELSEFE NEDİR. 1. Felsefenin Anlamı 2
EĞİTİMİN FELSEFİ TEMELLERİ
Bireysel Farklılıklar ve Engellilere Yönelik Tutumlar
1- Gündelik Bilgi 2- Dini Bilgi 3 - Teknik Bilgi 4- Sanat Bilgisi

BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME. BÖLÜM 11 DEĞERLENDİRME.
KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Bölüm 1 : Genel Kavramlar
FELSEFEYLE TANIŞMA 1-ÜNİTE
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
EDİP CANSEVER.
Pozitivizm A. Comte.
Mutluköy İlköğretim Okulu
DERS : FELSEFE KONU: FELSEFENİN ALANI.
Yrd. Doç. Dr. Ebrucan İSLAMOĞLU
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
 Felsefenin anlamı  Felsefenin Doğuşu  Felsefenin Tarihsel Gelişimi  Felsefenin amacı  Felsefe toplum ilişkisi  Bilgi ve Bilgi.
RASYONALİZM. Mantık ilkeleri ile düşünebilen insan doğru ve açıklayıcı bilgileri şüphe durmaksızın akıl ile kavrar. Rasyonalizme göre duyularımızla nesnelerin.
Sosyal Politika Araştırmalarında Nitel Yaklaşım
MAKALE. Herhangi bir konuda bilgi vermek, bir gerçeği ortaya koymak, bir tezi kanıtlamak veya bir düşünceyi savunmak amacıyla kaleme alınan ve temel öğesi.
FELSEFE HAZIRLAYANIN; ADI:ERAY SOYADI:DEĞER SINIFI:11-B NO:188 KONU:BİLGİNİN KAYNAĞI KONUSUNDAKİ AKIMLAR.
“Bilgi” Kavramıyla Anlaşılan şey Nedir?.  Bilgi edinme insanın en temel güdülerinden birisidir.  İnsan bu özelliği sayesinde diğer canlılardan ayrılır.
 Felsefenin anlamı  Felsefenin Doğuşu  Felsefenin Tarihsel Gelişimi  Felsefenin amacı  Felsefe toplum ilişkisi  Bilgi ve Bilgi.
 Felsefenin anlamı  Felsefenin Doğuşu  Felsefenin Tarihsel Gelişimi  Felsefenin amacı  Felsefe toplum ilişkisi  Bilgi ve Bilgi.
Toplumsal değerlerin temel özellikleri şunlardır: Toplumsal değerler, toplumun bütünü ya da toplumsal grup üyeleri tarafından bilinir, benimsenir ve bunlara.
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
EĞİTİMİN FELSEFİ TEMELLERİ
Sosyal Teori Nedir Aydınlanma Dönemi.
Başşliyoouu... Başlıyor....
Sadece 1’e ve kendisine bölünen sayılardır.
Üst Düzey Zihinsel Özellikler
V. Ünite Sanat Felsefesi ESTETİK.
VIII. Ünite AD:Talip SOYAD:KILIÇ SINIF:10/I NO:2082 KONU:BİLİM FELSEFESİ.
TEST.
İnsanın duyumsanabilir veya düşünülebilir olanlara dair sezgi, gözlem veya akıl yürütme etkinlikleriyle ulaştığı betimlemeler veya yaptığı belirlemeler.
FELSEFEY İ TANIMA 10.SINIF “Felsefe nedir?”, içinde bir çok soruyu da barındıran öncü ve temel olan bir sorudur. Belli bir sisteme sahip olsun ya da.
FELSEFE İLE DÜŞÜNME TEMEL KAVRAMLAR DİLDOĞRULUKGERÇEKLİK FELSEFİ SORU ARGÜMAN AKIL YÜRÜTME.
TURİSTİK YERLER İ BİNGÖLÜN ÖZGÜ TATLARI.
Sunum transkripti:

FELSEFİ DÜŞÜNCENİ N NİTELİKLERİ

İnsan için önemli olan yalnızca felsefe okumak ve felsefeyi bilmek değildir, felsefe yapmaktır, felsefi davranabilmek veya felsefi bir tutum takınabilmektir. Felsefe yapmak ise felsefi düşünmeyi gerektirir.

Felsefi düşünceyi özümsemiş kişilerin ise yalnızca ağaçları değil ormanı görebildikleri ilk bilgilerle yetinmeyip ileriye ve arka planlara da bakabildikleri, yüzeysel düşünmeyip konulara nüfuz edebildikleri düşünülebilir. Ayrıca dogmatikliği aşabilme önyargılı olmama gibi tavırlar sergileyebilecekleri söylenebilir.

 Felsefi düşüncede sorular cevaplardan daha önemlidir. Çünkü felsefede verilen cevaplar son ve kesin cevaplar değildir. Bundan dolayı bu sorulara cevap arayışı her zaman kesintisiz devam eder (özü).

 Felsefi düşünce refleksif bir düşüncedir (Düşüncenin kendi üzerine tekrar yönelmesi refleksif düşüncedir). Yani felsefi düşünme sadece sorgulananı tek taraflı düşünme değildir. Aynı zamanda sorgulamanın kendisini veya sorgulama sonucunu da sorgulamaktır. Bu çift yönlü bir düşünmedir.

 Felsefi düşünce, eleştirici ve sorgulayıcı bir düşüncedir.  Felsefi düşünce akla dayanan bir düşüncedir. Felsefi düşüncede ortaya konulan önermeleri doğrulama, yanlışlama olanağı yoktur. Çünkü önermeler bilimde olduğu gibi olgularla test edilerek doğrulanamaz. Felsefi düşüncede ortaya konan önermelerde kendi için tutarlı olması aranır.

 Felsefi düşünce temellendirmeye dayalı bir düşüncedir.  Felsefi düşüncenin analiz (çözümleyici) ve sentez (kurucu) gibi işlevleri vardır.

 Her felsefi düşünce, o düşünceyi ortaya atan filozofun özgün görüşüdür. Bu nedenle felsefi düşünce özneldir.  Her şey felsefenin konusudur. Bu nedenle felsefi düşünce ele aldığı konular açısından evrensel bir düşüncedir.

HAZIRLAYAN: ZEYNEP DEMİRYÜREK NO: 106 SINIF: 11/C