7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zinde İSG Etiği DRUZ.
Advertisements

“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
Kamu Yönetimi Etiği Personel Genel Müdürlüğü Ahmet DÜZGÜN
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
KALİTE VE GÜVENCE POLİTİKA BELGEMİZ KALİTE VE GÜVENCE POLİTİKA BELGEMİZ İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ 2 VİZYONUMUZ 2 TEMEL DEĞERLERİMİZ 2  Dürüstlük 2  Tarafsızlık,
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
ÇOCUK HAKLARI.
ATATÜRK İLKELERİ.
Kooperatifler ve 2012 Birleşmiş Milletler Uluslararası Kooperatif Yılı Simel Eşim Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölüm Şefi.
Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül
Çocuklarımız için çocukça bir okul…
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarih ve 217 A (III)
KIZILAY HAFTASI.
İŞLETMELERİN KURULUŞ AMAÇLARI OBJECTIVES OF THE ESTABLISHMENT OF ENTERPRISES.
Kızılay.
Avrupa Birliği Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN İLKELERİ
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Selvi Can Güneş Başkomiser KARAR VERME.
Herhangi bir kaza durumunda,
Küreselleşme ile Ulus Devlet Ölüyor mu?
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
ATATÜRKÇÜLÜK.
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi
ETİK SÖZLEŞME.
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
FATMA ÇAVUŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Rabia BORAZANCI.
ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
BALAKGAZİ ORTAOKULU Psk. Dan. Eşref Bolukçu …::: E t i k E ğ i t i m i :::…
SAYGI.
ULS2008 ULUSLARARASI GÜVENLİK KURAMLARI ve ANALİZİ
Eşitlik İlkesini Uygula
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.
Kızılay hakkında bilgi 1. Yurt içinde ve dışında savaş, deprem, hastalık salgını, yangın ve su baskını gibi durumlarda zarar görenlere yardım eden,
20. KÖKENKÖKEN “Etik” terimi Yunanca ethos "töre" sözcüğünden türemiştir. Ancak tarihi süreç içerisinde töre sözcüğünden farklı anlamda kullanılmaya.
ETİKETİK «Neyin doğru ya da yanlış olduğunu ortaya koyan davranışsal kurallar topluluğu ya da ilkeler topluluğudur.» «Herhangi bir eylemin kabul edilebilir.
Kamu Yönetiminin Denetlenmesi
Haklarımı Biliyorum, Düşüncelerimi Açıklıyorum
KAMU HUKUKUNDA ÇOCUK HAKLARI ÇOCUĞUN ANAYASAL TEMEL HAKLARI
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
ÇOCUK HAKLARI.
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
6.1. Sendikalar ve toplu sözleşme
SOSYAL BİLGİLER DEĞER ÖĞRETİMİ.
BİLGİSAYAR DERS ÖDEVİ DERS :DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
YÖNETİMİN ARACI: ÖRGÜT
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
Madde Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunması için gerekli olan tüm güvencelerin tanındığı açık bir yargılama sonunda, yasaya göre suçlu olduğu.
Hesap Verebilirlik ile İlgili Düzenlemeler
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
ULUSLARI İLİŞKİLER TEORİLERİ VE ÖRGÜTLER
İNSAN HAKLARI (TEMEL HAKLAR)
TARIH DERSI PROJE ÖDEVI ÖĞRETMEN: DÖNDÜ GÜNAY ÖĞRENCI:DILEK KUCUM TÜRKLERDE KADIN.
VII. Yasama yetkisi Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
ETNİSİTE, ULUS VE IRK SOSYOLOJİ II.
Sunum transkripti:

7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi

7 TEMEL İLKE İLKE; Hareket unsurlarının eylemlerini daima yönlendirmesi gereken deneyim ve yargılara dayanan davranış zorunluluğudur.

7 TEMEL İLKE Bu Temel İlkeler, Kızılhaç ve Kızılay görevli ve gönüllülerine yardım çalışmalarındaki faaliyet alanlarını belirleme ve kolaylaştırma konularında yol gösterirken, aynı zamanda hareketin amacını ve yardımseverlik değerlerini tanıtmak için evrensel bir temel oluşturur.

7 TEMEL İLKE İNSANİYETÇİLİK Savaş alanlarındaki yaralılara ayrım yapılmaksızın yardım edilmesi isteğiyle doğan Uluslar arası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi, uluslararası ve ulusal kapasitesi dahilinde, nerede olursa olsun, insanların acılarını önlemek ve hafifletmek için çalışır. Amacı, insan yaşamını ve sağlığını korumak ve insan hayatına saygıyı sağlamaktır. Karşılıklı hoşgörü, dostluk, işbirliği ve kalıcı barışın gelişmesine yardımcı olur. İNSANİYETÇİLİK

7 TEMEL İLKE AYRIM GÖZETMEMEK Hareket, milliyet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi görüş bakımından ayırım yapmaz. Sadece kişilerin gereksinimlerinden yola çıkarak, onların acılarını gidermeye ve en acil sıkıntı durumuna öncelik vermeye çalışır.

7 TEMEL İLKE TARAFSIZLIK Hareket, herkesin güvenini kazanmaya devam etmek için, savaşlarda taraf tutmaz veya siyasal, ırksal, dinsel veya ideolojik nitelikteki anlaşmazlıklarda yer almaz.

7 TEMEL İLKE BAĞIMSIZLIK Hareket bağımsızdır. Kendi hükümetlerinin insani hizmetleri kapsamında yer alan ve kendi ülkelerindeki kanunlara tabi olan Ulusal Dernekler, hareketin temel ilkelerine her zaman uygun davranabilmeleri için, özerkliklerini sürdürmek zorundadırlar.

7 TEMEL İLKE GÖNÜLLÜ HİZMET Hareket, hiçbir şekilde kazanç amacı gütmeyen, gönüllü bir yardım hareketidir.

7 TEMEL İLKE Bir ülkede sadece bir tek Kızılhaç veya Kızılay Derneği bulunabilir. Bu dernek, herkese açık olmalı ve insani çalışmalarını kendi ülkesinin her köşesinde yerine getirmelidir. BİRLİK

7 TEMEL İLKE EVRENSELLİK Kendini oluşturan bütün derneklerin eşit statüye sahip olduğu ve birbirlerine yardımcı olurken eşit sorumluluklar ve görevler paylaştığı Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi, evrenseldir.