ÇEVRE KİRLİLİĞİ KAL PDR Servisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
Advertisements

SUYUMUZU BOŞA HARCAMAYALIM !.
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ.

Su tasarrufu için alınacak tedbirler
SU KAŞİFİ DaçKaşiF.
Bu Sunu Prof.Dr.Necmettin Çepel ve Celal Ergün’ün sunusundan alınmıştır.
ÜNİTE : 7 IŞIK VE SES. IŞIK Işık, cisimleri görmemizi ve etrafın aydınlanmasını sağlayan bir enerji türüdür. Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.
GERİ DÖNÜŞÜM.
Enerji Taşımacılığı Erce Mola Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi.
T. C. TORONTO BAŞKONSOLOSLUĞU KONSOLOSLUK İŞLEMLERİ RANDEVU SISTEMI.
SULAMA MEKANİZASYONU Prof.Dr.Mehmet Tunç ÖZCAN. İşletme Noktasının Grafik Yolla Bulunması.
TÜRBİNLER Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL.  Türbinler; su, buhar veya gaz gibi akışkanların enerjisini mekanik enerjiye çeviren makinelerdir. Türbinler;
DUYGUSAL VE ABARTILI İFADELER
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
Besinleri yuttuğunuzda bunlar midenize nasıl ulaşır, hiç düşündünüz mü?
DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ
Sigara Ve Alkolün Zararları
SU YAŞAM KAYNAĞIMIZDIR
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
DÜNYANIN YAPISI VE GENEL ÖZELLİKLERİ. Mavi Gezegenimizi Tanıyalım ve Koruyalım  Üzerinde yaşadığımız Dünya Samanyolu galaksisine ait Güneş sistemindeki.
SUYUMUZU BOŞA HARCAMAYALIM
TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ 1-Sepette 33 elma vardı.Annem 25 elma daha koydu. Sepette kaç elma oldu? Verilen:…………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………
problemler10 Biri diğerinden 4 yaş büyük olan iki kişinin yaşları toplamı 22’dir.Küçüğü kaç yaşındadır? A- 9 B- 10 C- 11.
EMZİKLİLİK DÖNEMİ
ELEKTRONİK ATIK GERİ DÖNÜŞÜMÜ VE ÖNEMİ.
ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ, MOTORLU ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR İLE MUAYENELERİ Araç sahipleri araçlarını yetkili tescil kuruluşuna tescil ettirmek ve.
Işık Işık kaynakları Işık ve madde Işığın yayılması Işığın yansıması
Hİjyenİk El YIkama Normal sabunlar ve antiseptik özellikli sabunlar kullanılabilir. Bu şekilde geçici mikroorganizmalar uzaklaştırılır ya da öldürülür.
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Bağımsızlık/Özgürlük
Sevgi.
Kanal Açma - Kanal Neden Tıkanır - Kanal Tıkanıklığı Açma
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Süt Sağma Teknikleri.
Mmm M m.
GERİ DÖNÜŞÜM.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
KARAHANLILAR SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ.
PENDİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KONYA/Çeltik 100.YIL İLKOKULU
Çevre konusunun gelişim süreci asıl olarak 1960'li yıllarda başlamıştır. 1960'lı yıllar bu nedenle bir dönüm noktasıdır. Bu yıllarda çevre sorunları ile.
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ. ÇEVRE KİRLİLİĞİNE GENEL BAKIŞ Çevre kirliliği günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Yaşamımızı olumsuz etkileyen çevre kirliliği.
| |
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası
Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolduğunda çalıştırın. Koyu renk çamaşırlarınızı düşük sıcaklıkta yıkayın. Temizlik malzemesi olarak, durularken daha.
DÜNYANIN YAPISI VE GENEL ÖZELLİKLERİ
Ø Kitaba uzak bir toplum fikirsiz toplumdur
Erken Öğrenme Devinsel Beceriler ve Algısal Yetenekler
Susuzluğun, gündüz yorgunluğunun tetikçisi olduğunu,
MADDEYİ TANIYALIM.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ VE ALGORİTMA
Çok yorgunsunuz ve canınız da
KONULAR GERİ DÖNÜŞÜM NEDİR ? NASIL YAPILIR? TEKNOLOJİK ATIKLAR NELERDİR? TEKNOLOJİK ATIKLAR HAKKINDA NE BİLİYORUZ? E ATIK NEDİR? ELEKTİRİKLİ VE ELEKTRONİK.
9 ŞUBAT Dünya Sigarayı Bırakma Günü
Oyun İçine Gömülü Öğretim

AİLE TUTUMLARI.
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
III- SLS Klipsleri Kalite Tablosu
PANEL ÇEVRE KİRLİLİĞİ. ÇEVRE KİRLİLİĞİNE GENEL BAKIŞ Çevre kirliliği günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Yaşamımızı olumsuz etkileyen çevre kirliliği.
ÇEVRE SORUNLARI.
22 MART DÜNYA SU GÜNÜ.
ATIK ve ATIK YÖNETİMİ LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
Sunum transkripti:

ÇEVRE KİRLİLİĞİ KAL PDR Servisi

HANGİ ATIK KAÇ YILDA DOĞADA KAYBOLUYOR BİLİYOR MUSUN?

Elma Çöpü: 2 ay Karton Kutu: 3 ay Plastik Şişe: 450 yıl Bebek Bezi: 450-500 yıl Alüminyum Kutu (Kola, Fanta Kutuları): 200-300 yıl Bebek Bezi: 450-500 yıl Plastik Torba: 1000 yıl

NE YAPABİLİRİZ???

ASLA KENDİNİ KÜÇÜK GÖRME. TEK BİR TEPKİ BİR ÇOK TEPKİ DOĞURABİLİR ASLA KENDİNİ KÜÇÜK GÖRME! TEK BİR TEPKİ BİR ÇOK TEPKİ DOĞURABİLİR! ÇEVRENDEKİ İNSANLARI ETKİLEYEBİLİRSİN!

1) Yere çöp atma. 2) Atılmasına izin verme. 3) Daha az kağıt kullan 1) Yere çöp atma! 2) Atılmasına izin verme! 3) Daha az kağıt kullan! 4) Gereksiz yere yanan ışığı söndür! 5) Gereksiz yere akan musluğu kapat! 6 ) Diş fırçalaraken suyu açık bırakma! 7) Sokağını, sınıfını, sıranı, piknik yaptığın yeri temiz tut. Çöp atılmasına izin verme!

ANNE VE BABALARINIZI UYARIN; Sebze meyveler elde yıkamak yerine su dolu bir kapta yıkanırsa çok daha az su tüketilir. 4 kişilik bir aile bu yöntemle yılda ortalama 18 ton su kurtarabilir. Musluğu açık bırakmayın. Sebze meyveler elde yıkamak yerine su dolu bir kapta yıkanırsa çok daha az su tüketilir. 4 kişilik bir aile bu yöntemle yılda ortalama 18 ton su kurtarabilir.

Su kaçaklarını engelleyin Su kaçaklarını engelleyin. Ev ya da apartmanınızdaki su borularını yenileriyle değiştirin ya da tamir ettirin. Eski tip borular tonlarca suyun kayıp olmasına neden olur.

Muslukların su kaçırmadığından emin olun ve gerekirse tamir ettirin Muslukların su kaçırmadığından emin olun ve gerekirse tamir ettirin. Her saniye bir damla damlayan musluk, yılda 1 ton su harcar. Arabaların egzozlarından çıkan gazlara önlem alınmalıdır.

KİMSENİN SENİN YAŞAM ALANINI PİSLETMESİNE İZİN VERME!

Önce kendini, kendi sıranı, kendi sınıfını, kendi okulunu temiz tut Önce kendini, kendi sıranı, kendi sınıfını, kendi okulunu temiz tut! ‘İŞİN UCUNDAN TUT’

SADECE BİR KİŞİ YAPINCA NE DEĞİŞECEK DEMEYİN. YETERKİ BİR YERDEN DÜNYAYA YARDIM ETMEYE BAŞLAYALIM.