İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ÇUKUROVA İLİM VAKFI SUNUMU HAZIRLAYAN MEHMET AVCI.
Advertisements

Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
Kur’an’la Suurlanmak Ve Yaz Kurslarının Önemi T.C. AZİZİYE MÜFTÜLÜĞÜ DADAŞKENT MERKEZ CAMİİ İ dris YAVUZYİĞİT Dadaşkent Merkez Camii İmam Hatibi İnan,
Rivayet Dönemi 2. Ders.
Özgürlük nedir? Nasıl anlaşılmalıdır?
HAZIRLAYAN ÖMER AKPINAR Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni İSLAM-MÜSLÜMANLIK.
1 K-3 AKAİD İLMİNİN GEÇİRDİĞİ MERHALELER A. Asrı Saadetteki Durumu Asr-ı Saadette itikadi konularda mutlak bir teslimiyet hakimdir. Peygamberimizin irşadının.
(Ravi Modelleri) Sunum 2 Doç. Dr. Halis AYDEMİR. Rivayet, bir aktarıcının kaynak ile muhatabı arasında oluşturduğu bilgi akışının yahut başka bir ifadeyle,
MED İ NEL İ LERLE GÖRÜ Ş ME VE AKABE ANLA Ş MALARI.
Ramazan ayı girdiği zaman Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, Şeytanlar zincire vurulur. (Hz.Muhammed)
TEVEKKÜL.
GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1
KURBAN “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.” (Kevser Suresi /2)
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT
Hikmet SIRMA.
RAMAZAN. ÖYLE BİR AY Kİ O !!! RAMAZAN.
ASR SURESİ MEALİ VE TEFSİRİ
 BAKARA SÛRESİ Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (Bakara.
ÜNİTE 2: SAĞLIK.
CANAN YEŞİLDAĞ. FIRTINALI BİR DÖNEM…… 1.Özenti, 2.Kimlik bunalımı 3.Bencillik 4.İdealsizlik 5. Cinsellikle ilgili aşırılıklar 6.Marka düşkünlüğü 7. Ahlakî.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.
HAC.
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
ALİM/MUALLİM-ÖĞRETMEN
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
İSLAMDA EVLİLİK VE DÜĞÜNLERİMİZ; İbrahim SUCUOĞLU HAZIRLAYAN;
VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK
Bugün neler öğreneceğiz?
Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gece
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها
Hz. İsa Prof. Dr. Şadi Eren.
Sabreden Zafere Ulaşır
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
Bugün neler öğreneceğiz?
İSRAF VE İKTİSAT.
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
Selman ÇAKIR / DKAB Öğretmeni
DİN VE DİN ANLAYIŞI.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
Peygamber Efendimizden
Eğitim Öğretim yılında Kuran-ı Kerim dersinin müfredatında bulunmayan fakat Eğitim Öğretim yılı Kuran-ı Kerim müfredatında bulunan.
NAMAZ NAMAZ NEDİR? Namaz dinin direği, ibadetlerin en üstünüdür. Yüce Allah'a karşı en önemli ibadet görevimiz günde beş defa kıldığımız namazlarımızdır.
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak.
HAC.
Din Dersi Paylaşım Portalı
Kimsesizlere Yardım Hz. Muhammed (s.a.v), hayatının her aşamasında fakir ve kimsesizlerle yakından ilgilenmişti. Onun bu güzel tavrı başta sevgili eşi.
Hz. Muhammed’in Sözleri
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
ENİSE ERKOÇ- AYDIN İL MÜFTÜ YARDIMCISI
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
KOMŞULUK.
İSLAM’DA SEVGİ Hazırlayan: ENİSE ERKOÇ (AYDIN İL MÜFTÜ YARDIMCISI)
KUR’AN VE SÜNNETULLAH(TARİH YASALARI)
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
Hicret Olayı.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
Sunum transkripti:

İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ Yaratan Rabbinin ismiyle oku! (Alâk suresi 1. ayet)

DİNİMİZ KALEME, İLİM ÖĞRENMEYE ÖNEM VERİR O, kalemle öğretendir. (Alâk suresi 4. ayet)

  De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak (selîm) akıl sahipleri ibret alır.” (Zümer suresi 9. ayet)

İlim öğrenmek, kadın-erkek her Müslümana farzdır İlim öğrenmek, kadın-erkek her Müslümana farzdır. (Hadis-i şerif, Beyhaki)

Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeye çalışınız! (Hadis-i Şerif, Şir'a)

İlimden bir mesele öğrenmek, dünyadaki her şeyden kıymetlidir İlimden bir mesele öğrenmek, dünyadaki her şeyden kıymetlidir. (Hadis-i Şerif, Taberani)

Ya alim ol, ya talebe ol, ya dinleyenlerden ol, yahut bunları sevenlerden ol, beşincisi olma helak olursun. (Hadis-i şerif, Taberani, Beyhaki)

“Cahile ilim öğretmeyen alime yazıklar olsun “Cahile ilim öğretmeyen alime yazıklar olsun. Alimden ilim öğrenmeyen cahile de yazıklar olsun.” (Hadis-i şerif, Ebu Ya’la, Deylemi)

"Hikmetli söz mü'minin yitiğidir "Hikmetli söz mü'minin yitiğidir. Nerede bulursa, hemen almaya en haklı olan odur." (Hadis-i Şerif, Tirmizî)

“Çin’de de olsa ilmi taleb edin, öğrenin “Çin’de de olsa ilmi taleb edin, öğrenin. İlim talep etmek, öğrenmek her Müslümana farzdır.” (Hadis-i şerif; Beyhaki, Bezzar)

    “Kim evinden ilim öğrenmek için çıkarsa, geriye dönünceye kadar o Allah yolundadır.” (Hadis-i şerif; Tirmizi)

“Kim bir ilim öğretirse, onunla amel edenin sevabı kadar sevap kazanır “Kim bir ilim öğretirse, onunla amel edenin sevabı kadar sevap kazanır. Onunla amel edenin sevabından da eksiltilmez.” (Hadis-i Şerif; İbn-i Mace)

“Kıyamet gününde alimlerin mürekkebi, şehidlerin kanıyla tartılır, alimlerin mürekkebi daha ağır gelir.” (Hadis-i şerif; İbn Abdülber)

“Cennet bahçelerine uğradığınızda istifade ediniz “Cennet bahçelerine uğradığınızda istifade ediniz.” Sahabeler : Cennet bahçeleri nedir? diye sordular. Peygamberimiz (asv) “İlim meclisleridir.” buyurdu.” (Hadis-i şerif; Taberani)

“Lokman oğluna şöyle dedi: “Ey evladım “Lokman oğluna şöyle dedi: “Ey evladım! Alimlerin meclislerine katıl, hikmetli konuşanları dinle! Çünkü Allah, ölü yeri yağdırdığı bol yağmurla hayatlandırdığı gibi, ölü kalpleri de hikmetin nuruyla diriltir.” (Hadis-i şerif, Taberani)

“En efdal sadaka Müslüman bir kimsenin ilim öğrenip, sonra da onu müslüman kardeşine öğretmesidir.” (Hadis-i şerif, İbn Mace)

"… İnsanın vazîfe-i fıtriyesi, taallümle tekemmüldür "… İnsanın vazîfe-i fıtriyesi, taallümle tekemmüldür. Duâ ile ubûdiyettir." (23. Söz)

“Elbette nev’-i beşer, âhir vakitte ulûm ve fünûna dökülecektir (kendini ilme verecektir.) Bütün kuvvetini ilimden alacaktır. Hüküm ve kuvvet ise ilmin eline geçecektir.” (20. Söz)

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, bir gün, hücrelerinden birinden çıkıp mescide girmişti. Mescidde ise iki halka vardı. Birinde Kur’an okuyorlar ve Allah'a dua ediyorlardı. Diğerindekiler ilim öğrenip ilim öğretmekle meşguldü. Peygamberimiz, "Bu iki meclis de hayır üzeredir: Şunlar Kur'an okuyor ve Allah'a dua ediyorlar, Allah dilerse onlara verir, dilemezse vermez. Şunlar ise öğreniyorlar ve (cahillere) öğretiyorlar. Ben de bir muallim olarak gönderildim! (Bunlar daha üstün.)" buyurdular ve ilim halkasına oturdular. (Darimi, İbn Mace)