Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Advertisements

Postmenopozal Osteoporoz Tanı ve Tedavide Güncel Yaklaşım
KADIN SİTESİ En iyi kadın sitesi olmak için söz veriyoruz!
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Prof.dr.abdülkadir erengül
Doç. Dr. Süleyman GÜVEN Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi
Mahmut Kiper TTGV Başuzman 5 Nisan 2011 CerModern-Ankara.
TÜRKİYE MEME VAKFI FARKINDAYIM KORKMUYORUM “ ARKADAŞIMA ANLATIYORUM ” MEME SAĞLIĞI EĞİTİMİ.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Prof. Dr. Turan EGE Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi
NÜKLEER TIP TRAKYA BÖLGE TOPLANTILARI-6
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
Psikiyatrik Araştırmalar
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Hazırlayan: Celile Ökten.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
1.ANTİBİYOTİK FARKINDALIK SEMPOZYUMU 20 Kasım 2012 ÖNEMLİ TARİHLER Özet gönderme son tarihi Özet kabul bildirim tarihi Bildiri Tam.
{ HOŞGELDİNİZ. { 16 Aralık 2014 Romantik ilişki modellerinde kişiliğin faktörü???
COH ajanları başarıyı etkiler mi?
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
Kaynaklar 1- Aile Hekimliğinin Kilometre Taşları, Millis Ve Willard Raporları, Aktürk Z., Dağdeviren N. (Çeviri Editörleri). Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık.
Sen hangisini seçerdin?
Değerli Bilim Adamı, Sevgili Meslektaşım!
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
PEDİATRİK İLERİ YAŞAM DESTEĞİ Yard. Doç. Dr. ŞEVKİ HAKAN EREN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Over Rezervi ve Rezerv Testleri
Dr. F. Mutlu KUKUL GÜVEN Acil Tıp AD. Sivas
SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN.
Dr. Faruk ERDEN Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Literatür Değerlendirme.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
ENDOMETRİOZİSDE IUI TEDAVİSİ
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
Prof. Dr.Rifat GÜRSOY A N K A R A GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
Bir bilgeye sormuşlar:
mezunları ile….
23 Nisan töreni, 1932 (Prof. Dr. Mümtaz MAZICIOĞLU’na fotoğraf için teşekkürler)
ENTOG ve DEĞİŞİM PROGRAMLARI
 Meslek seçimi neden hayatınızın dönüm noktalarından biridir?  Mesleğin insan yaşamındaki yeri  Mesleğe yönelme  Meslek seçme döneminde gençleri etkileyen.
Monitoring the deprivation of liberty procedure and conditions in Turkey: Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim.
Kongrede Sunulan Bildirilerin Kaderi Nedir?
TARİH VE GENÇLİK Prof. Dr. Muammer DEMİREL Uludağ Üniversitesi
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ARAŞTIRMALARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
1.  Matematik kadınlara göre değildir.  Kadınların matematiğe kafası basmaz.  Immanuel Kant: “Madem güzel kafalarını geometriyle meşgul edecekler,
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
Aile Hekimliği Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 1.
Bilimsel Makale Nasıl Yazılır? (Çalıştay) Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 19 Mart 2016; 9:00-11:00 / 181.
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU ADINA ABDURRAHİM FİDAN.
KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin.
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
ve FARKI
KİM 116 Laboratuvar Güvenliği Prof. Dr
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. ≤ 40 yaş olmak
Profesör Doktor CAN ALİ GÜRGÜÇ
Yerel ve Bölgesel Yönetimler
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
GENÇLERDE UYUM.
Ezel Nur KORUR1 Erman ÖNCÜ2
Biz BİR DOSTUZ. Seher Hocamızla anılar 7\H KANKA OLMAYA BİLENLERE GELSİN.
PRETERM FETAL HAREKETLERDE AZALMANIN KLINİK SONUÇLARI
KORELASYON KATSAYISI B. Ü. Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Dr. Ayşe Canan Yazıcı.
Birinci Basamakta “cinsellik ve cinsel işlev bozuklukları”
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
Sunum transkripti:

Erkek Faktörünün Değerlendirilmesi Prof. Dr. Esat Orhon

Royal College of Obstetricians and Gynaecologists 2007 National Evidence-Based Clinical Guidelines Fertility: assessment and treatment for people with fertility problems Full guideline Evidence Tables Algorithm http://www.rcog.org.uk http://www.rcog.org.uk/index.asp?PageID=696

Kanıta Dayalı Tıp Kategorileri I Randomize kontrollu çalışmaların meta-analizi En az bir randomize kontrollu çalışma II En az bir randomize olmayan kontrollu çalışma III Deneysel olmayan kontrollu olgu çalışmaları, karşılaştırmalı çalışmalar, korelasyon çalışmaları IV Uzman görüşleri.

A Kanıta dayalı Kategori I B Kategori II veya Kategori I’e dayalı C Kategori III veya Kategori I – II’e dayalı D Kategori IV veya Kategori I – II – III’e dayalı.

TÜRKİYE İNFERTİLİTE VAKFI (TİVAK) TURKISH INFERTILITY FOUNDATION http://www.tivak.org.tr/

Yayına girme tarihi 1993

Türkiye Infertilite Vakfı, 4-9 Ekim 1998 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri, San Fransisco'da yapılan IFFS toplantısında ve devamında yapılan oylamada, IFFS'ye entegre olmuştur.

TİVAK 2006 XII. İnferilite ve Üreme Kongresi 10-12 Kasım 2006, ANKARA     Değerli Meslektaşım, Bildiğiniz gibi TİVAK kurulduğu günden itibaren, tam on bir yıl süreyle her yıl düzenli kongreler organize ederek siz meslektaşlarımıza hizmet vermiştir. Günümüzde ülkemizde infertilite seviyesi dünya düzeyindeyse, bunun en temel etkeni TİVAK olmuştur. Bu gerçeği inkar etmek dürüstlük olmaz. Pek çok meslektaşımız ilk konuşmalarını TİVAK’ta yapmış, kendilerini ülkemize TİVAK tanıtmıstır. TİVAK bu görevini bundan böyle de devam edecek, kapasiteli, genç meslektaşlarımızın gelişmesine ve tanıtılmasına öncü olacaktır. Bu yıl yapılacak kongre benim için çok anlamlı olacaktır. Bu kongre benim jübilem olacaktır. Daha açıkçası, TİVAK kongrelerinde kongre başkanı olarak son görevimi yapmaya karar almış bulunmaktayım. Ancak bundan sonra da TİVAK kongreleri devam edecektir. Gelecekte yapılacak TİVAK kongrelerini, bilim adamı vasıflari nedeniyle, vakfa hizmetlerinden dolayı, haklarını yememek ve emeklerini gasbetmemek için, kendilerini altın rozetlerle ödüllendırerek gönüllerini almaya çalıştığımız ve altın adam olarak nitelediğimiz arkadaşlarımız yapacaktır. Bu arkadaslarımızın seçeceği başkan ve bir ekip tarafından TİVAK kongreleri yapılacaktır. Onların daha kapsamlı kongreler yapacağını simdiden görür gibiyim. Bundan böyle ben aralarından sadece bir meslektaşları olarak kalmak istiyorum. Yılların yorgunluğunu böyle bir keyifle çıkarmanın da hakkım olduğunu düşünüyorum. Jübilemin yapılacağı bu kongreye, araştırma görevlisinden emekli olmuş tüm hocalarımıza kadar, ülkemizin neresinde çalışırsa çalışsınlar, tüm meslektaşlarımı bu büyük kongreye içtenlikle davet ediyorum. Özellikle “bende bir nebze emeği var” diyebilen kardeşlerimi, meslektaşlarımı, hocalarımı, kendilerine görev verilmiş olmasa bile kongrede görmek beni son derece mutlu kılacaktır. Kongrede buluşmak üzere, en samimi sevgi ve saygılarımla. Prof. Dr. Mülazım YILDIRIM Kongre Başkanı

GATA Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Prof. Dr. Recai Pabucçu 1994 Prof. Dr. Esat Orhon 1994 Prof. Dr. İskender Başer 1995 Doç. Dr. Ali Ergün 1995 Prof. Dr. Saffet Dilek 1998