Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

{ HOŞGELDİNİZ. { 16 Aralık 2014 Romantik ilişki modellerinde kişiliğin faktörü???

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "{ HOŞGELDİNİZ. { 16 Aralık 2014 Romantik ilişki modellerinde kişiliğin faktörü???"— Sunum transkripti:

1 { HOŞGELDİNİZ

2 { 16 Aralık 2014 Romantik ilişki modellerinde kişiliğin faktörü???

3  Cevap alamadığımız sorulara zorlatmayı içeren bir tutumda bulunmamalıyız. Cevap vermesi beklenilmelidir şayet cevap vermiyorsa zorlatma yapılmamalıdır. Kibar bir tutum sergilemelidir görüşmeci. Nerede hata yaptığımız,neyi yanlış yaptığımız objektif bir bakış açısıyla değerlendirilmelidir. Yapılması Gerekenler

4 { Mülakat(Görüşme) Ölçme Aracı

5 { Peki,nelerdir bu hususlar??? İrdelenmesi ve Uyulması gereken Önemli Hususlar

6 {  Amaca Uygunluk  Geçerlilik  Güvenirlik  Kullanışlılık  Tarafsızlık  Madde ve Kapsam Yordamı Ölçme Aracında Bulunması Gereken Özellikler

7 { Güvenirlik-Geçerlilik İlişkisi Güvenirlik,geçerliliğin ön koşuludur.

8 { Birazdan Göreceğiniz Sunum Gerçek Kişileri ve Soruları Yansıtmaktadır. !!!

9

10 { Romantik İlişki Tarzlarında Ve Problemlerinde Kişilik Faktörünün Rolü… 16/12/2014

11 Hatırlayacak Olursak… Mülakatı Random atamayla gerçekleştireceğimizi söylemiştik. 10 Kişiye uygulayacaktık. Pilot uygulama yapmayı kararlaştırmıştık. Ve de 10 kişiye ortalama 10 dakika süreyle görüşme yapacağımızı kararlaştırmıştık. Ne tarz sorular soracağımız kesinleşmişti.  Seçtiğimiz bireylerle öncelikle güvene dayalı bir görüşme ortamı oluşturmak,mülakata başlarken ilk hedefimizdi.  Niçin bu mülakatı gerçekleştirdiğimizi giriş metninde anlatmış olacaktık.  Gizlilik ilkesinden bahsedilecektir.  Göz kontağı oldukça önemli olacaktı.  Bireyin değerli olduğu hissi verilecekti.  Kişinin rızası doğrultusunda ses kaydı ya da görsel müsadesi alınacaktı. Fakat bunun ne derece etik olduğu takdire şayandır..  Pilot uygulama sonunda geeçrlilik ve güvenirlik kriterlerine bakmış olacaktık.

12 Bay ve bayanların romantik ilişkiye bakış açıları(olumlu-olumsuz). Romantik ilişkilerinin olup olmadığı?(Evet-Hayır) Romantik bağlamda ilişkilerinin uzun süreli olup olmadığı.(Evet- Hayır).Duygusal ilişkilerinde sorun yaşayıp yaşamadıkları:(Evet- Hayır). Romantik İlişkilerinin kendi hayatlarında önemli olup olmadığı(Evet-Önemli, Hayır-Önemsiz). Romantik bağlamda göreceye göre kişilik faktörünün olup olmaması.(Evet- Hayır).Çocukluk çağında aile yaşantısı(olumlu-olumsuz). Ne tarz kişiliklerden hoşlandıkları. Soracağımız Sorular;

13 { Göze Çarpan Unsurlar Mülakatta bireylerin beden duruşları,jest ve mimikleri,rahatlık ve gerginlik halleri göze çarpan unsurlardır.

14 Eğitim seviyesini sormamızın yararlı olacağını düşünüyorum.Önyargılarının olup olmadığını sormak da ip ucu vericektir. Görüşmeciye karşı ön yargısını olup olmaması?.Ortama karşı ön yargısının olup olmaması? Eğitim seviyesini sormamızın yararlı olacağını düşünüyorum.Önyargılarının olup olmadığını sormak da ip ucu vericektir. Görüşmeciye karşı ön yargısını olup olmaması?.Ortama karşı ön yargısının olup olmaması?

15 Çok ama çok çarpıcı noktalar Mülakat süresince sakinliğimi muhafaza edebilmek danışman olarak oldukça çarpıcı bir durumdur. Mülakat sorumuzun içeriğinde de olduğu kişilik değişkenlerini canlı bir ortamda ve canlı canlı izlemek oldukça sıra dışıydı. Ölçme aracını Mülakat olarak belirleme kararımın oldukça mantıklı olduğu kanaatine varmış bulunmaktayım. Görüşme süresince eksik bir yönüm yoktu lakin her birey farklı karakterde olduğu için ara ara görüşmeyi yapmak zorlaşmıştı. Özellikle bazı bireyler gizlilik ilkesini bildiği halde çekimser cevaplar verdiler. Kimileri de geçmiş yaşantılarının,deneyimlerinin,acılarının bilinç altında harmanlaması sonucunda oldukça tuhaf cevaplar verdiler ve de o cevaplardan bazıları. Erkek milleti deil mi Hangi erkek bağlanır,bana hiç denk gelmez öylesi  Kişilikli erkek bulursan bana da gönder  Issız adam dolu.  Mutsuz mutsuz büyümüş sonra milletin başını yakar.  Aşk yok o yüzden bağlanma da yok  Menfaat,çıkar var

16 { Mülakat süresince çarpıcı anlar yaşamış olduğumdan dolayı oldukça mutluyum. Samimiyeti ve içtenliği belli bir sınırda yansıtmış olabilmemden dolayı oldukça samimi cevaplar aldım.

17 Görüşmemi abartmamak adına 10 kişiyle ortalama 10’ ar dakikayla gerçekleştirdim.

18 İlk görüşme yapılan birey 5 dakikada son görüşme yapılan birey 10 dakikada bitirmiş oldu.

19 Günümüzün kanayan yarası olduğuna inanmış bulunmaktayım. Böylelikle bazı bireylerin bilinçaltını keşfetmiş bulunmaktayım.

20 Saygıyla dinlediğiniz için Teşekkür ediyorum…


"{ HOŞGELDİNİZ. { 16 Aralık 2014 Romantik ilişki modellerinde kişiliğin faktörü???" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları