Er Ryan'ı Kurtarmak ( Saving Private Ryan)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
Advertisements

BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
Fikri haklar nedir Fikri hak fikir ürünlerini koruyan haklara verilen genel addır.Bu ürünler insan zekası ile ortaya çıkan edebiyat ve sanat eserleri.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III. İBE alanında etkileşimi anlamaya çalışan uzmanlar, özellikle şema ve zihinsel modeller üzerinde yoğunlaşırlar.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
Çağdaş Türk sanatını konu alan birçok kaynakta, ulusal ve yöresel Türk resminin kurucusu ve öncüsü olarak nitelendirilen Turgut Zaim, 1906 yılında İstanbul`da.
 Düzenli ordunun kurulması sırasında Çerkez Ethem’in TBMM’ye karşı isyan etmesini fırsat bile Yunanlılar, İngilizlerin de desteğini alarak Bursa’dan.
Hazırlayan:Barış ateş. Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni.
Şirketin kurucuları (Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner, Klaus Tschira and Claus Wellenreuther) şirketi ilk kurduklarında Imperial Kimyasal.
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Betül GÜLER
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
MASA TENİSİ.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
İÇİNDEKİLER NEGATİF ÜS ÜSSÜ SAYILARIN ÖZELLİKLERİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Haritadaki Kısaltmalar ve Semboller
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
II.İnönü Savaşı Nedenleri I.İnönü Savaşı'nın üzerinden 3 ay geçmeden Yunanlılar tekrardan saldırıya geçtiler.
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
Proje Oluşturma ve Yönetimi
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
AY.
İDARİ-ASKERİ- AKADEMİK-ADLİ PERSONEL AYRIMI
SOSYAL MEDYA VE HALK KÜLTÜRÜ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Fluvyal Jeomorfoloji Yrd. Doç. Dr. Levent Uncu.
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
OCAK 2018 FİLM GÖSTERİM PROGRAMI /
İK MAKALESİ.
Savaş filmleri/tarihi filmler & biyografiler
ROYAL ONTARIO YAPININ TARİHÇESİ: MİMARİ YAKLAŞIMI: DANIEL LIBESKIND
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
seyahat zeyno zeyno seyahat
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Nitel Araştırmalar.
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
OLASILIK Uygulamada karşılaşılan olayların birçoğu kesin olmayan diğer bir ifadeyle belirsizlik içeren bir yapıya sahiptir. Olasılık kavramı kesin olmayan.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Sunum transkripti:

Er Ryan'ı Kurtarmak ( Saving Private Ryan) 2004150013 Gamze Nur Yurtseven 2004150014 Elif Sıla Soytürk

Er Ryan'ı Kurtarmak (İngilizce: Saving Private Ryan), Steven Spielberg tarafından yönetilerek, Robert Rodat tarafından yazılan, II. Dünya Savaşı konulu bir savaş filmi. Film, Yüzbaşı John H. Miller (Tom Hanks) ve yanında bulunan askerlerin (Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper, Vin Diesel, Giovanni Ribisi, ve Adam Goldberg), diğer üç kardeşi savaş sırasında farklı cephelerde ölen, bunun sonucunda eve dönüş vizesi alan James Francis Ryan isimli askeri bulmaya çalışırken başlarından geçenleri konu almaktadır. Filmin ilk 20 dakikasındaki Normandiya Çıkarması sahnelerinin, dünya sinema tarihindeki yeri ayrıdır. Film eleştirmenleri bu sahneleri aşırı gerçekçi olarak nitelendirmiştir. Bununla beraber yapıldığı yılın en iyi film Oscar'ını alamaması film eleştirmenleri tarafından Oscar tarihinin ayıpları listesinde yer alır. IMDb internet sitesinde sinema tarihinin en iyi 250 filmi listesinde 8.6 puan ile 34. sırada bulunmaktadır.

Er Ryan'ı Kurtarmak'ta bir askeri birliğin dört askerini canlandıran dört aktör, öncelikle İngiltere'nin Hatfield bölgesinde bir askeri eğitim kampına alındılar. Bu kampta beş yıldızlı bir otelde bulunmayan ne varsa vardı. Askeri birliğin nişancısı Jackson'ı canlandıran genç aktör Barry Pepper, bu kampın özelliklerini şöyle anlatıyor: ‘‘Ormanlık bölgeye gidip de kampımızı kurduğumuzda zorluklar dizisi de başlamış oldu. Çadırın üzerinden yağmur resmen üzerimize yağıyordu. Tıpkı ıslak farelere benziyorduk.’’ Genç aktörlerin günlük programları kısaca PT olarak bilinen fiziksel eğitimin her türlüsünü kapsıyordu. Bunlara 5 millik koşular ve sırtlarında en az 20 kiloluk sırt çantalarıyla tırmanışlar da dahildi. Asker tayınları yiyiyorlar, birbirlerine canlandırdıkları karakterlerin isimleriyle sesleniyorlardı. Eğitim kampındaki o dönemi bitiren genç aktörler, hemen sonrasında 2,5 aylık yeni bir döneme başladılar. İngiltere ve İrlanda'da yapılan o çekimler için Spielberg ve ekibi, başta Normandiya'nın rüzgarlı sahilleri olmak üzere bütün savaş alanlarını yeniden yaratmışlardı.

Normandiya Omaha Plajı'nda yapılan D-Günü çıkartmasının yeniden canlandırılması en zorlu sahnelerden biri oldu. Gerçek çıkartmanın yapıldığı Normandiya kıyıları günümüzde çok iyi korunan tarihi bir bölge haline getirildiği ve çok geliştiği için çekimlerin orada yapılması imkansızdı. Bunun üzerine filmin prodüksiyon tasarımcısı Tom Sanders Fransa, İngiltere ve İrlanda'da yoğun bir araştırma dönemine girdi ve sonunda İrlanda'da mükemmel bir sahil şeridi buldu. Bu sahil şeridi altın rengi kumlarından kıyı boyunca yükselen kayalıklarına kadar Normandiya'daki sahil şeridine benziyordu. Ekip, İrlanda'daki bu sahil şeridini Normandiya'daki Alman mevzilerine dönüştürdü. Dev boyutlu çıkartma sahnelerinin çekilebilmesi için çok sayıda silahlı kuvvetler mensubuna ihtiyaç vardı. Yapımcılar hemen İrlanda ordusuna başvurdular. D-Günü'nün çekimi için İrlanda ordusu 750 asker gönderdi. Ve sahneler bu asker figüranların da katılımıyla çekildi.

  II. Dünya Savaşı'nda kullanılan üniformaların hiçbirinin bugün mevcut olmaması nedeniyle filmin kostüm tasarımcısı Joanna Johnston'a da önemli iş düştü. Gerek figüranların gerekse subayların giydiği üniformalardan aslına uygun olarak 3.000 tane dikildi. Ayrıca Amerikan birliklerinin kullandığı postallardan da 2.000 tanesi bu postalları üreten şirkete ısmarlandı. Ardından bütün üniformalar ve postallar, giyile giyile eskimiş görüntüsü vermek amacıyla yıpratma işlemine tabi tutuldular. Savaşın yaşandığı 40'lı yılların kendine özgü özelliklerine ve tonlarına ulaşmayı hedefleyen Spielberg, Schindler'in Listesi'nde de birlikte çalıştığı görüntü yönetmeni Janusz Kaminski'yle bir kez daha işbirliği yaptı.  II. Dünya Savaşı'nı anlatan teknoloji harikası bir film yapmayı başından beri istemediğini söyleyen Spielberg'in isteği üzerine kamera merceklerindeki koruyucu kaplamalar Kaminski tarafından çıkarıldı. Koruyucu tabakanın olmaması nedeniyle o dönemin haber filmlerini anımsatan görüntü kalitesi elde edildi.