ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI VE ÇARELERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Advertisements

Hz. Muhammed’in Sözleri
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
ALLAH’ I NEDEN ÇOK SEVİYORUM?
KASIM AYI DEĞERİMİZ DOĞRULUK
C A N A N Halit Ertuğrul.
HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI
- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf
ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:

Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
ADALET.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
Temel Eğitici Nitelikleri
Hazırlayan: Mustafa YILMAZ Tantavi İÖO DKAB Öğretmeni Eyüp/İstanbul
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
GÜLÜCÜK-6 DERGİSİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ.
Bazı gerçekleri görmek istemeyiz..
ŞEYTAN.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir

Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
EVLERİNİN YANIDAKİ TAPINAKLAR
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
DEĞERLER EĞİTİMİ MART HAKSIZ KAZANÇTAN UZAK DURMAK.
Hazırlayan;Asli PelinGEZER
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
GÜZEL SÖZ VE DAVRANIŞLAR İLE İLGİLİ HADİS VE AYETLER
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
YAREN BOZDAĞ YENİKÖY ORTAOKULU 7-A.
NİSAN AYI DEĞERİ SIDK:DOĞRULUK SADAKAT: GÜÇLÜ DOSTLUK
Başkalarına Zarar Vermek- Kul Hakkı
Sorumluluk Bilinci.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
DEĞERLER EĞİTİMİ KİŞİLİK SAHİBİ OLMAK.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Güvenilir Bir İnsandı
3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
SEVGİ -SAYGI.
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
Kâdirîlik:  Abdülkadir Geylani'nin (öl. 1169) görüş ve düşüncelerine dayanan tasavvuf ekolüdür. Abdülkadir Geylani Peygamberimizin soyundan gelmekte.
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
AYETLERLE CENNET.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.

GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Doğumu Gençliği ve Evliliği
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5.SINIFLAR SINAVA HAZIRLIK SORULARI
HAZRET MUHAMMED (SAV).
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
Bugün neler öğreneceğiz?
HZ.PEYGAMBERİMİZİN GÜZEL AHLAKI
İBADET VE NAMAZIN MANASI
AHİRET GÜNÜNE (HAŞRE) İMAN
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
MANEVİ TEMİZLİK KALP TEMİZLİĞİ
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Hz. Muhammed’in(sav) Örnek Ahlakı. Hz Muhammed Güvenilir Bir İnsandı… Hz. Muhammed gerek peygamber olmadan önce gerekse peygamberliği döneminde doğruluğa,dürüstlüğe.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ PERFORMANS GÖREVİ KONU: GIYBET VE İFTİRA HAZIRLAYANLAR : BEYZA NUR AKKIR İREM NUR ARSLAN.
RIYAZU’S SALIHIN BUNYAMIN YILDIZ
Sunum transkripti:

ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI VE ÇARELERİ 1. Ümitsizliğin içimizde hayat bulup dirilmesi 2. Doğruluğun sosyal hayatımızda ölmesi 3. İçimizdeki düşmanlık hissine sevgi bağlamak 4. Bizi birbirimize bağlayan bağları bilmemek 5. Çeşitli hastalıklar gibi yayılan baskı unsurları 6. Sadece kendi menfaatlerini düşünmek

2. HASTALIK; DOĞRULUĞUN SOSYAL HAYATIMIZDA ÖLMESİ «….Verilen sözü de yerine getirin! Çünki verilen sözde bir mes’ûliyet vardır.» (İsrâ, 34)

(Peygamber:) “Rabbim, gökte ve yerde (konuşulan) ALLAH TÜM SÖZLERİ İŞİTİR (Peygamber:) “Rabbim, gökte ve yerde (konuşulan)  her sözü bilir. Çünki O, Semî‘ (herşeyi işiten)dir, Alîm (hakkıyla bilen)dir” dedi (Enbiya, 4)

TÜM GÜZEL HUYLARIN TEMELİ DOĞRULUKTUR Sosyal hayatımızın temeli olan doğruluğu içimizde hayatlandırıp manevi hastalıklarımızı tedavi etmeliyiz.

DOĞRULUK DOĞRULUK TOPRAK GİBİDİR, GÜZEL HUYLAR ONDAN ÇIKAR   İnsan tabiatında bu zemin oluşmazsa diğer güzel ahlaklar gelişemeyecek- tir. Sevgi adalet şefkat sorumluluk DOĞRULUK

YALAN ALLAH’A OLAN İFTİRADIR Yalan, fiillerimizi yaratan Allah’ın kudretine kadar giden bir iftiradır.

«EMROLUNDUĞUN GİBİ DOSDOĞRU OL!» ‘O hâlde, emrolunduğun gibi dosdoğru ol!  Berâberindeki tevbe edenler de! Ve (Allah’ın koyduğu)  hudûdu aşmayın!...’ (Hud 112)

Dostu düşmanı herkes ona güvenilir Muhammed (sav) diyordu. MUHAMMEDÜL EMİN Dostu düşmanı herkes ona güvenilir Muhammed (sav) diyordu.

HERŞEY DOĞRULUKLA BAŞLAR «Doğruluktan şaşmayın. Çünkü doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söylediği ve söylemeye devam ettiği sürece ALLAH'ın yanında sıddîk olarak yazılır…» (Hadis-Şerif)

OKUMA PARÇASI : DOĞRULUK TİMSALİ ABDÜLKADİRİ GEYLANİ

Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin babası kendisi küçükken ölmüştü Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin babası kendisi küçükken ölmüştü. Annesiyle yalnız kalmışlardı. İlme olan aşkından dolayı o zamanın ilim şehri olan Bağdat'a gidip ilim tahsil etmek istiyordu. Yalvara yalvara annesini razı etti. Annesi, babasından kalan 40 altını elbisesinin altına dikip "Bunlar babadan kaldı, ilim için harca. Fakat asla yalan söyleme" dedi. Bir deve kervanıyla yola çıkan Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin kervanlarını yolda eşkiyalar çevirdiler. Herkesi soyduktan sonra ona da "Senin bir şeyin var mı" diye sordular. O, "Evet var. Elbisemin altında dikili 40 altınım var" dedi

Önce dalga geçiyor zannedip ilgilenmediler. Baktılar ki doğru Önce dalga geçiyor zannedip ilgilenmediler. Baktılar ki doğru. Hayretle: - Niçin haber verdin? Sen söylemeseydin biz bilmeyecektik, dediler. Abdülkadir Geylani Hazretleri: - Annem bana yalan söylemememi söyledi. Onun için haber verdim, dedi. Bunun üzerine, çok duygulanan eşkiya reisi, "Bu küçük çocuk, günah olacak diye, annesinin sözünü yerine getiriyor. Halbuki biz devamlı olarak Allah'ımızın emrine karşı geliyoruz. Gelin tevbe edelim. Şimdiye kadar eşkiyalıkta sizin reisinizdim. Bundan sonra da doğru yola gelmenizde öncünüz olayım" dedi. Hepsi de tevbe edip hidayete erdiler

OKUMA PARÇASI : DOSDOĞRU OL!

TİLKİ İLE YILANIN HİKAYESİ Tilkiyle yılan arkadaş olur ve birlikte yolcu­luğa çıkarlar. Bir ırmağın kenarına geldiklerin­de yılan tilkiye "Tilki kardeş! Ben yüzme bil­mem. Beni sırtına al da karşı kıyıya beraber geçelim!" der. Tilki, arkadaşının teklifini kabul eder. Yılan tilkinin beline sarılır, o da ırmağa girip yüzmeye başlar. Karşı kıyıya vardıkların­da yılan "Tilki kardeş! Ben seni sokacağım!" deyiverir. Neye uğradığını şaşıran tilki "Yılan kardeş! Biz seninle arkadaş değil miyiz? Bak, ben sana bunca iyilik ettim. Seni sırtıma al­masam ırmağı geçemezdin!" diye

ne kadar dil dökmeye çalıştıysa da yılan hiç oralı olmaz ve "Bu benim huyum. Sokmak benim yapım­da var!" der. Bunun üzerine tilki bir an durur, sonra yılana "Peki yılan kardeş! Sok, ne yapa­lım? Bu benim kaderimmiş. Yalnız yüzüme bir defacık bak ki, ölmeden önce o güzel göz­lerini son bir defa göreyim!" Bu sözlere aldanan yılan, başını uzattığı an, tetikte duran tilki derhal atılıp başını kapıverir. Sonra da ölen yılanı ırmağın kenarında, kumların üzerine boylu boyunca uzatır ve kendi hilesine kurban giden arkadaşına şöyle der: "Yoook yılan kar­deş! Ben öyle eğri büğrü arkadaş istemem! Benimle arkadaş olacaksan, böyle dosdoğru olacaksın!"