FARMASOTİK ÜRÜNLER OLARAK TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FONKSİYONEL GIDALARIN YAŞAMIMIZDAKİ YERİ
Advertisements

ANTİAGİNG "Anti-Aging" kelime anlamıyla ‘yeniden gençleşme’ olarak geçse de aslında insanları sağlık estetik ve yaşam gücü açısından daha iyi bir seviyeye.
Kaliteli yaşam : Hastalıklara direnç, iyi hissetmek Yaşlılığın geciktirilmesi(Antiaging): Yaşlılığa neden olan faktörlerin kontrol altına alınması.
C vitamini Sağlık ve İş Güvenliği Bölümü.
Taze Otlar & Baharatlar.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI ÜRÜN SERİSİ.
Fotosentez Canlılar, büyüyüp gelişebilmesi için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. İnsanlar ve hayvanlar kendi besinlerini dışardan hazır alırlar.
EŞİL ÇAY EŞİL ÇAY Yeşil çayın değişik kanser risklerini azalttığı kan kolesterol seviyesini düşürdüğü, yaşlanmayı geciktirdiği tespit edilmiştir. Yeşil.
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
KOZMETİKLERDEKİ TEHLİKE
GROWLEEN Allgrow.
Tıbbi Bitkiler Ders 2.
CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
OZON TEDAVİ Dr.Lale Yeprem Ozon Sağlık Hizmetleri.
NANOTEKNOLOJİ: - Sağlık sektöründeki kullanım alanları
SAÇLARIMIZ VE DOĞAL ÜRÜNLER
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
HAEMATOCCUS PLUVİALİS VE BİYOTEKNOLOJİK ÖNEMİ
ANTİOKSİDAN.
Fotosentez ve Solunum Fotosentez ve Solunum.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri
N N S Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim (bromelain)sayesinde sindirime yardımcı olur ve vücutta meydana gelebilecek iltihapları.
Antioksidanlar Antioksidan nedir?
E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.
TÜRK HALK EDEBİYATI TARİHİ SUNUMU AYŞE İNCE
GİNKGO BİLOBA GİNKO BİLOBA
THYMUS (kekik).
B- TAŞYONCASI (Melilotus L.) CİNSİ
YAŞLIDA BESLENME Prof. Dr. Deniz SUNA ERDİNÇLER
Bitkisel Drog ne demektir?
Bilimsel Bilgiye Erişim ve Sunma
Taxus Porsuk Yrd. Doç. Dr. Taki Demir.
ANA SORU: Bir bitki köklerden yapraklara suyu taşırken enerji harcamak zorunda mıdır?
VİTAMİNLER.
KOLESTEROL DÜŞÜRÜCÜ VE ANTİOKSİDAN OLARAK TOKOFEROLLER
Sağlıklı Beslenme.
Tıbbi - Aromatik Bitkiler
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN GIDA SANAYİSİNDE KULLANIM ALANLARI
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER -II kısım -II kısım.
DÜNYADA TIBBİ BİTKİLER
TIBBİ ve AROMATİK BİTKİLER
Doç. Dr. Tuğba GÜRPINAR ÇAVUŞOĞLU
Drog nedir? Eczacılık Bilimlerinin içinde geçen droglar, genel anlamda tedavi amacıyla kullanılan her türlü doğal ve sentetik maddeyi ifade eder. Başka.
Tıbbi Bitkileri Tarihi
DÜNYADA TIBBİ BİTKİLER
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERDE HASAT SONRASI İŞLEMLER VE DEPOLAMA
Emine AKALIN, Serpil DEMİRCİ, Yeter YEŞİL, Neriman ÖZHATAY
VİTAMİNLER.
SEKONDER METOBOLİTLER
Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Biyoteknolojik Uygulamalar
Veteriner Hekimlikte Kullanılan Tıbbi Bitkiler
İKLİM FAKTÖRLERİ Fesleğen Ocimum basilicum Kültür
Sağlıklı Beslenme.
SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN ANTİOKSİDANLAR Seval DERNEKBAŞI*, Ayşe PARLAK AKYÜZ, İsmihan KARAYÜCEL Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi.
Islah Yöntemleri ve Islahı ve ülkemizde geliştirilen bazı çeşitler Seleksiyon Doğal bitki populasyonları ve yerel (köy) çeşitleder genetik çeşitlilik.
ANTİBİYOTİK OLARAK TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
ALLELOKİMYASALLAR OLARAK TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
Vitaminler Suda eriyenler; B ve C vitamini Yağda eriyenler;
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
BİTKİ NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR? BİTKİLERLE İLGİLİ GENEL VE İLGİNÇ
SERBEST RADİKALLER ve ANTİOKSİDANLAR 3
BAHARAT BİTKİLER Prof. Dr. Mustafa YILDIZ.
İLAÇ VE BAHARAT BİTKİLER
SERBEST RADİKALLER VE ANTİOKSİDANLAR 7
Lipid Peroksidasyonu Prof. Dr. Bilgehan Doğru.
İLAÇ VE BAHARAT BİTKİLER
B- TAŞYONCASI (Melilotus L.) CİNSİ
SENESENS Bitkilerin normal gelişmelerini tamamlayabilmek için gelişmenin amacına uygun olarak bazı hücre, doku ve organlarının ölmesi olayına senesens.
FİTOTERAPİ PDF
Sunum transkripti:

FARMASOTİK ÜRÜNLER OLARAK TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Aloevera, Chamomile, Digitalis, Echinacea, Efedra (MaHuang), Ginkgo, Ginseng, Goldenseal, Kantaron (St.John’swort), KavaKava, MilkThistle, MuiraPuama, Opium, Passiflora, Saw Palmetto, Rauwolfia, Taxusve Valerian Ginkgo biloba hafıza güçlendirici ginsengin ; afrodizyak, kantaronun ; antideprasan ekinazyanın bağışıklık sistemini güçlendirici etkis Salisilikasit ilk defa söğüt ağacının (Salix alba) kabuğundan, sıtma ilacı olarak kullanılan kinini kınaağacının(Cinchona ledgeriana) kabuğundan Kanser tedavisinde porsuk ağacından (Taxus brevifolia) elde edilen elliptisin alkaloitinden Taxol®adıyla, kamptothesa ağacından (Camptotheca accuminate) elde edilen kamptothesin alkaloitinden Topotecan® adıyla ticari olarak satılan kanser ilaçları http://ziraat.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/138/files/tarla-bitkilerine-giris-27092016.pdf Ginseng Ginkgo Ekinezya

ANTİOKSİDAN OLARAK TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Normal vücut fonksiyonları sırasında ortaya çıkan serbest radikaller hücrelere ve bağışıklık sistemine zarar vererek yaşlanmayı hızlandırırlar. Antioksidanlar ise serbest radikalleri kendilerine bağlayarak veya onları etkisiz hale getirerek olası zararlanmaları en aza indirirler ve böylelikle yaşlanmayı geciktirirler. Biberiye (Rosmarinus officinalis), adaçayı (Salvia officinalis), oğulotu (Melissa officinalis), kekik türlerinin (Origanum sp., Satureja sp., Thymbra sp. Ve Thymus sp.) ve fesleğen (Ocimum basilicum) yüksek antioksidan özellikleri vardır. Bu tür bitkilerde antioksidan etki genellikle fenoller ve flavanoitlerin varlığı ve onların serbest radikal tutma aktivitesiyle ilgilidir. Biberiye yapraklarında bulunan rosmarinikasit, yeşil çayın yapısında bulunan quersetin, üzüm çekirdeği ekstresinde bulunan kateşin ve epikateşinler çok güçlü antioksidanlardır.   Biberiye Adaçayı (Salvia sp) http://ziraat.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/138/files/tarla-bitkilerine-giris-27092016.pdf