Windows Server 2016 Lisanslama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
Advertisements

Windows Ürünlerinde Volume Lisans Aktivasyonu ve Temelleri
Sanallaştırma örnekler, kısa özetler
Windows Server 2012 Hyper-V Sunucu Sanallaştırma
Duyuru Zamanına Kadar IBM Gizli Bilgisidir ® IBM Software © 2006 IBM Corporation Ara Katman Yazılımları İçin İşlemci Değer Birimi Lisanslaması Geleceğe.
Günümüz İşletim Sistemlerine Genel Bakış
Hüsamettin Ataman – Mimar - Denizli
Gerekli olduğunda insanlara ulaşın Yer Uzantıları Reach prospective customers at important moment with location extensions. Location Extentions.
Sustainable Developement & International Perspective in School Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (
ETKİN OKUMA. ETKİN NOT ÇIKARMA KAYNAK Trakya Çevre Düzeni Planı Raporu, İstanbul: ….., ALINTI – NOT OSB’nin toplam kapasitesinin %...’ı boş. Sf.28.
Sanallaştırma Teknolojileri
Windows Server 2012 R2 Hyper-V Yenilikler – Bölüm 2
Windows Server 2012 R2 Hyper-V Yenilikler – Bölüm 1
Windows Small Business Server 2003 R2 Genel Bakış.
2. İşletim Sistemleri.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ
İşletim Sistemlerinin Türleri
Duygu Kişisel özellik görünüş bored excited surprised polite clever talkative pretty handosme beautiful.
İŞ SIRALAMA VE ÇİZELGELEME DERS 5
1. Sistem Yönetimi  Bilişim sistemlerinde ortaya çıkan hızlı değişime ayak uydurmak gerekiyor.  Bakanlığımız Merkez ve Taşra teşkilatı sistem altyapısında.
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Reach customers with Mobile Search Network.
Bu Proje Avrupa Birliği ve T ü rkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir ” CIVIL SOCIETY DIALOGUE EU – TURKEY CHAMBERS PARTNERSHIP GRANT.
Microsoft Windows Server 2008
Intent sample application development Muaz GULTEKIN.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Improving.
COMPANY Veritabanı Örneği (Gereksinimler)
Microsoft Windows Server 2003
Kampanyanızı optimize edin. Görüntülü Reklam Kampanyası Optimize Edici'yi Kullanma Display Ads Campaign Optimizer. Let Google technology manage your diplay.
Microsoft Windows Server 2003 © Yenilikler ERCAN SAPMAZ.
Onur Görür Ürün Grubu Pazarlama Müdürü Microsoft Türkiye.
COSTUMES KILIKLAR (KOSTÜMLER)
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK SORUNLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Adnan Menderes University Application and Research Center for Youth Problems.
Akıllı İstemcileri Geliştirmek ve Dağıtmak
21/02/2016 A Place In My Heart Nana Mouskouri « Istanbul « (A Different Adaptation)
By | Serkan Bark. Core Configrator Bildiğimiz gibi Windows Server Code sürümünü yönetmek, diğer sunucu yönetimlerinden birazdaha karışık. O zaman bu durumu.
Microsoft Azure Bilgi İşlem Organizasyonu HAZIRLAYAN : PRIL MOUMİN ( )
Muammer Benzeş MVP (IIS) Bulut Bilişim /muammerbenzes.
Muammer Benzeş MVP (IIS) /muammerbenzes.
Merhaba ; Ben IT Hızlı, Esnek, Kararlı, Çevik ve Güçlü’ yümdür. Daha.
Virtual Machine Manager 2008 R2 Muammer Benzeş MVP (IIS)
Muammer Benzeş MVP (IIS) /muammerbenzes.
Determination of uncertainties in energy and exergy analysis of a power plant Prof. Dr. H. Mehmet Şahin Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği.
Hyper V : Live Migration Muammer Benzeş MVP (IIS)
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
Bilgi Sistemlerinde Veri Transferi ve Aktarımı. Bilgi ve otomasyon sistemleri İçerik: veri tabanında bulunan veriler Metadata: veri tabanında bulunan.
SO THAT IN ORDER THAT IN ORDER TO IN CASE. So that In order that cümle Özne + fiil + nesne Sentence Subject + Verb + Object So that: için in order that:
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
This is beak. There are feet. There are wings. There are eyes. This is tongue.
CHILD PORNOGRAPHY IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Office 365 Bulutta Lider Güvenlik ve Kullanım Barış Bilge Bekoğlu
In addition to this our company includes expert doctors and professors as advisors and researches high technology and new devices in the field of medicine.
Windows Server 2012 Windows NT Ailesi – Windows 2012 Server İşletim Sistemi Windows Server 2012, NT ailesinin son yayınlanan Windows Server serisinin en.
Berkay Ak STORAGE.
Microsoft Azure IoT ve hayatımıza etkileri
Windows Server 2016’yı sevmek için 10 neden
Sunucu İşletim Sistemleri-4
Herkese Merhaba!!! Öncelikle bugün bizleri dinlemeye geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Kısaca kendimi tanıtayım. Ömer Önerge, Arena Bilgisayar’da Office.
Hyper-V R2 ile Sunucularınızı Sanallaştırın
German shepherd dog. These dogs are said to be intelligent before they say.
HESAP YÖNETİMİ-2.
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
Hüsamettin Ataman – Mimar - Denizli
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
“Differentiation for making a positive Difference!!!!”
BİLL GATES Şule Eslem ÖZTÜRK NUN OKULLARI Prep-A.
DREAMHOUSE TY TLG DREAM HOUSE TY TLG DREAM……… YOU CAN TOUCH, IF YOU DREAM………
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
According to string theory, every substance in the universe consists of one thing. These strings, which vibrate in different channels, create everything.
ELİF SU KÜÇÜKKAVRUK. plants When you touch this plant, it can be like the photograph. When you let go, it becomes normal.
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
Sunum transkripti:

Windows Server 2016 Lisanslama

Windows Server 2016 Lisanslama Fiziksel çekirdeklere göre lisanslama Sunucudaki tüm fiziksel çekirdeklerin lisanslanması gerekir Çekirdek İşlemci İşlemci başına minimum 8 çekirdek 1 2 Sunucu başına minimum 16 çekirdek Neden Server +CAL Fiziksel sunucu, her sunucu ayrı ayrı Çekirdek, fiziksel çekirdek Her işlemcide 8 çekirdek, her sunucuda 2 işlemci, yani 16 çekirdek  Minimum 16 çekirdek lisanslanacak Her lisans iki çekirdeği lisanslıyor. 16 çekirdek için 8 lisans. Fiyat farklı yok Fiziksel sunucu

Örnek #1 1 fiziksel sunucu Her işlemcide 8 çekirdek 2 işlemci 1 WS 2012 R2 lisansı Her işlemcide 8 çekirdek Toplam 16 çekirdek Her lisans 2 çekirdeği lisansladığına göre… 8 WS 2016 lisansı Fiyat farkı yok

Örnek #2 1 fiziksel sunucu 2 işlemci 1 WS 2012 R2 lisansı Her işlemcide 4 çekirdek AMA işlemci başına minimum 8 çekirdeğin lisanslanması gerekiyor Toplam 8 çekirdek AMA sunucu başına minimum 16 çekirdeğin lisanslanması gerekiyor Her lisans 2 çekirdeği lisansladığına göre… 8 WS 2016 lisansı Fiyat farkı yok

Örnek #3 İlk 16 çekirdeği 8 adet WS2016 lisansı ile fiyat farkı olmadan lisansladık Ekstra çekirdekler 1 fiziksel sunucu 2 işlemci 1 WS 2012 R2 lisansı Her işlemcide 10 çekirdek Toplam 20 çekirdek Her lisans 2 çekirdeği lisansladığına göre… 10 WS 2016 lisansı Fiyat farkı var (4 ekstra çekirdek için 2 ek lisans alınması gerekiyor)

Lisanslama Senaryoları 1 fiziksel sunucu 2 işlemci 1 Her işlemcide 4 çekirdek İşlemci ve çekirdek adetleri: Alınması gereken lisans adedi: 8 adet WS lisansı 1 fiziksel sunucu 1 işlemci 2 Her işlemcide 8 çekirdek 8 adet WS lisansı 1 fiziksel sunucu 2 işlemci 3 Her işlemcide 12 çekirdek 12 adet WS lisansı

Sanal Makina Lisanslaması (WS Standart için) Fiziksel sunucudaki tüm çekirdekler her lisanslandığında, 2 VM hakkı elde edilir1 Müşteri 1 VM daha istiyor Tüm çekirdekler bir kez daha lisanslandı  6 VM Müşteri 2 VM daha istiyor Tüm çekirdekler bir kez daha lisanslandı  4 VM Tüm çekirdekler lisanslandı  2 VM Fiziksel sunucu lisanslandı 1VM hakları her zaman 2’li şekilde ilerler

Windows Server 2016 Versiyonlar Essentials Standard Datacenter Small companies with basic IT needs purchasing a first server; likely small or no dedicated IT department SMBs that need advanced features, support for distributed office locations, and require a flexible way to virtualize their environment Companies of all sizes that have demanding IT workloads, require advanced storage, virtualization and application deployment 25 users / 50 devices No server CALs required Unlimited, based on CALs Unlimited, based on CALs 1 physical or virtual1 2 VMs Unlimited VMs 2 Hyper-V containers2 Unlimited Hyper-V containers Must be root of domain Unlimited Windows Server containers Storage features including: Storage Replica & Storage Spaces Direct New Networking Stack Shielded VMs and Host Guardian Service 1One physical or one virtual + Hyper-V 2Windows Server 2016 Standard Edition entitles up to 2 VMs or 2 Hyper-V containers

Azure Hybrid Use Benefit (AHUB) %47 tasarruf