Sunularımız ALFABET98 fontu ile hazırlanmaktadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof. Dr. Ahmet Arıkan Gazi Ü niversitesi Gazi Eğitim Fakültesi OFMAE Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı.
Advertisements

İnsanlar; duygu, düşünce ve isteklerini cümlelerle dile getirir. Cümleler ise sözcüklerden oluştuğu için sözcükler, dilin en önemli öğesidir. Sözcükler,
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
1.Yüklem: Cümlede yapılan işi, oluşu ya da eylemi bildiren kelimeye yüklem denir. Yüklem cümlenin temel öğelerinden biridir. Genellikle cümlenin sonunda.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Varlıkların Özelliklerini Belirten Kelimeler (Sıfat – Ön Ad)
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
………………..İLKOKULU 3.SINIFLAR
İSİM GRUBU. Bu konu için önerilen literatür: 1. İSİM TAMLAMASI: Leyla Karahan, Türkçede Söz Dizimi, Akçağ Yayınları, 2008, İYELİK GRUBU VE İSİM.
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
KARADA YÜZEN DONANMA.
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
TAMLAMALAR.
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ AHMET ARSLAN.
FFFFiil, kök veya gövdelerinden türeyen fiile benzeyen ama artık fiil olmayan, kip ve şahıs eki almayan kelimelerdir.  Çok u uu uyumak baş ağrısı.
BRAİLLE YAZI KISALTMA SİSTEMİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
EQUIZSHOW.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
VARLIKLARI NİTELEYEN KELİMELER ( ÖN AD )
Varlıkları daha iyi anlatabilmek için bazen daha tanıtıcı sözcükler kullanırız. Bu sözcükler isimlerin önüne gelerek onları renk, şekil, durum, sayı vb.
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
ZARFLAR (BELİRTEÇLER).
6. 1. KYOTO PROTOKOLÜ.
Metinlerin Sınıflandırması
Son İlahi Kitap Kur’an-ı Kerim
TAM SAYILAR.
İmg 7 -içgörü.
Hazırlayan: Safiye Çakır Mat.2-A
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
Anlamlarına göre sözcük çeşitleri
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
hazırlayan : Begüm Yılmaz
DİN VE DİN ANLAYIŞI.
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
SUNUM TEKNİKLERİ.
GEÇMİŞ ZAMAN MİSAFİRLERİ
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
31 Ocak - 2 Şubat 2007 Dumlupinar Üniversitesi Kütahya
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
SAYI ÖRÜNTÜLERİ ANAHTAR KAVRAMLAR MODELLEME ÖRÜNTÜ SAYI ÖRÜNTÜSÜ ÜS
Sağlık Bilimleri Fakültesi
UZUN HECE –KISA HECE.
seyahat zeyno zeyno seyahat
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
6. Sınıf 3. Ünite: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
Sunum transkripti:

Sunularımız ALFABET98 fontu ile hazırlanmaktadır. Dileyenler bu fontu egitimhane.com dan indirebilirler.

Kullanıp eskittiğiniz hangi ürünleri tekrar kullanabilirsiniz? Geri dönüşümle hem doğayı hem de kaynaklarımızı koruruz. doğal alanlarımızı bozulmadan koruyabiliriz. Enerji tasarrufu sağlarız. Ülkemizin gelişimine katkı sağlarız Şimdi 1.Etkinliğe geçelim. Karışık şekilde verilen atıkları hangi kutuya atacağız bulalım.

Evinizin yakınında geri dönüşüm kutuları gördünüz mü? gibi maddeleri ayrı ayrı poşetlemeli ve bu şekilde atmalıyız. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?

Metnin görsellerini inceleyelim.

Sizce bu metnin konusu nedir? Konusu: Balıkçı Osman’ın eskimiş eşyaları yeniden işe yarar hale getirmesi. Sizce bu metnin kahramanları kimlerdir? Kahramanlar: Balıkçı Osman ve anlatıcı martı. İstanbul’da yaşayan bir martı sizlere hikaye anlatacak. Balıkçı Osman’ın Hikayesini dinlemeye hazır mısınız?

Balıkçı Osman metnini sessizce okuyalım. Sessiz okuma kurallarını hatırlayalım. Parmakla takip etmeden, Uygun bir hızda, Sessiz okuma yapalım. Bilmediğiniz kelimelerin altını çizelim. Sizden sonra ben örnek okuma yapacağım.

Sizlere bir örnek okuma yapacağım, Beni dikkatle dileyin. Okurken noktalama işaretlerine, Vurgu ve tonlamanın nasıl yapıldığına dikkat edin. Çünkü benden sonra siz sesli okumayı yapacaksınız. Başlıyoruz.

Bir martının ağzından yazılmış hikayeyi okuduk. Hikayemizi sevdiniz mi? Balıkçı Osman’ın, atık maddeleri tekrar kullanarak bir eser yatmasını nasıl buluyorsunuz? Çevrenizde bu şekilde davranan kimseyi tanıyor musunuz?Anlatınız.

Sıra 2. etkinliğe geldi. Noktalı yerlere yukarıda belirtilen kelimelerden hangisi gelmelidir. Birlikte yapalım.

Hikayeyi ana hatlarıyla, kısaca anlatmak isteyen var mı? Dinleyelim. Arkadaşımızın unuttuğu bölümleri tamamlayalım. Sonra Size bazı sorularım olacak.

Kahramanlar,Balıkçı Osman ve martılardır. Hikayenin kahramanları kimlerdir? Martılar Balıkçı Osman’dan ne istiyorlar? Martılar Balıkçı Osman’dan ziyafet istiyorlar? Balıkçı Osman köprüde balık tutuyormuş? Balıkçı Osman nerede balık tutuyormuş? Balıkçı Osman niçin balık tutamıyormuş? Çok çöp ve hurda çıktığı için tutamıyormuş? Hurdaları heykel (geri dönüştürerek) değerlendirmiş? Balıkçı Osman hurdaları nasıl değerlendirmiş? En sonunda(nihayetinde) martılara istediklerini vermiş? Balıkçı Osman ne zaman martılara istediklerini vermiş?

Pet şişe Cam şişe Kağıt,gazete Su Kağıt Plastik Cam Su Elektrik Benzin

Seslerden(Harflerden), heceler oluşuyordu. Örneğin: a-l  al hecesi gibi. Hecelerden, kelime(sözcük) oluşuyordu. Örneğin: el-ma  elma gibi. Kelimelerden, cümle oluşuyordu. Örneğin: uyan-erken-uyu-erken  Erken uyu, erken uyan!. gibi Erken uyu, erken uyan. 1 2 3 4  4 Kelime 4. Etkinliğimizde kelimelerden, cümle oluşmuş. Bizler de cümlelerin kaç kelimeden oluştuğunu bulacağız. Hazır mısınız?

1 2 3 4 5  6 Kelime 6 1 2 3 4 5  6 Kelime 6 1 2 3  4 Kelime 4

1 2  3 Kelime 3 1 2 3  4 Kelime 4 3 4 1 2 5 6  7 Kelime 7 1 2  3 Kelime 3

Bu hikayenin devamı nasıl olmalıdır? Aşağıdaki bölüme yazalım. Arkadaşlarımıza okuyalım. Furkan eve geldiğinde, Radyo ve televizyonun açık unutulduğunu, Suların boş yere aktığını, Geri dönüşüme atılması gerekenlerin çöpe atıldığını görüyor.

Sunumuz bitmiştir. Kaynak: MEB Türkçe Kitabı