Sibel KARABULUT Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ VE İŞYERİ EĞİTİMİ
SİZİ GERÇEK BİR ÜNİVERSİTEYE DAVET EDİYORUZ.. BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞLIYORSUNUZ ! NASIL BİR EĞİTİM SÜRECİNE ADIM ATTINIZ ? MEZUNİYET SONRASINA İLİŞKİN BİR.
TEKNIK EGITIM FAKULTESI ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI HAZİRAN Bölüm yönetimiyle ihtiyaç duyduğumda rahatlıkla görüşebilmekteyim.
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
DR. BEKİR SIDDIK MÜFTÜLER ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
SOSYOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
Tıp Eğitimi Çalışma Kolu’nda Yenilikler
PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr.Maviş Emel KULAK KAYIKCI
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER (n=15) n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER.
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
1 Medya Güven Araştırması Temmuz 2006 Açık Radyo için hazırlanmıştır.
SAĞLIK TESİSLERİNDEKİ KALİTE UYGULAMALARI DOĞRULTUSUNDA KURUMLARINDA YAPILAN UYGULAMALAR İLE İLGİLİ; ÇALIŞAN PERSONELİN BİLGİ, ALGI VE DÜŞÜNCELERİ Emre.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
AHMET ERDEM TİCARET MESLEK LİSESİ
EĞİTİM KURULU SPORCU DEĞERLENDİRME ANKETİ ANTALYA-2009.
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Cüneyt TÜYBEK & Ümit S. TAŞKESEN
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
OĞANI ZEKİ BULUYOR MUSUNUZ? Amacımız ulaşabildiğimiz kadar kişiye ulaşıp oğanı zeki bulan kişi bulmak. Devam etmek için farenin sol tuşuna.
ACİL BAKIM GEREKTİREN HASTALIKLARDA İLK YARDIM.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN TEMEL AFET BİLGİ DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ Uğur YAYLA, Nurçin KÜÇÜK KENT, Ünal YAPRAK,
AFETE HAZIRLIK VE BİLGİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
Şakir ÇINKIR, Funda NAYIR
Makine Mühendisliği nedir?
Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??
“İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ”
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Metalurji Teknikeri nedir?
TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Sunum transkripti:

Sibel KARABULUT Acil Yardım ve Afet Yönetimi ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ BEKLENTİLERİNİN KARŞILANMA DÜZEYİ ve İŞ TATMİNİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ Sibel KARABULUT Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü verdiği eğitimle; GİRİŞ Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü verdiği eğitimle; Bilimsel ve sosyal faaliyetleri yürütebilen, Acil Yardım ve Afet Yönetimi alanında hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel sektörde mesleğini başarı ile gerçekleştirebilen, Meslekî ve bilimsel açıdan ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli, bilgili ve donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçlanmaktadır.

Burdur ilinde fay aynası incelemesi, 2016

BULGULAR; Soru 1:Bu mesleği her bireyin (kadın-erkek) rahatlıkla yapabileceğine inanıyor musunuz? p>0,05 Evet:140 (%53,43), Hayır:122 (%46,57) Soru 2: Mesleki açıdan yetişmeniz için okulda ve staj alanlarında gerekli imkanların (makine, teçhizat vb.) sağlandığını düşünüyor musunuz? (p<0,05) Okul: Evet:56 (%21,37) Hayır:156 (%78,63). Kurum: Evet: 85 (%32,44) Hayır:177 (%67,56)

Soru 3: Mezun olunca kamu ve özel sektörde iş sahasının yeterli olacağını düşünüyor musunuz? (p>0,05) Evet: 113 (%43,12) Hayır 149 (%56,88) Soru 4: Mesleğinizi severek/zevk alarak yapacağınıza inanıyor musunuz? Evet:218 (%83,85), Hayır:42 (%16,15)

Soru 5: Uzaktan eğitimle yetişen kişiye göre daha bilgili ve tecrübeli olacağınıza inanıyor musunuz? p<0,05 Evet:213 (%81,92), Hayır:47 (%18,08) Soru 6: AYAY yoğun ve pratik uygulamalı bir eğitimi hedefler. Lisans tamamlama programıyla bu bölümü bitirenlerle iş sahasında avantajınızın olacağına inanıyor musunuz? p<0,05 Evet:189 (%72.69), Hayır:71 (%27,31)

Soru 7: Sizden sonraki mezunların, sizlere göre daha bilgili olacağını düşünüyor musunuz? p<0,05 Evet:170 (%65,32), Hayır:90 (%34,62) Soru 8: AYAY Bölümü mezunlarının gelecekte mesleklerinin daha iyi olur diyebilir misiniz? Evet:211 (%81,15), Hayır:49 (%18,85)

SONUÇ: Öğrencilerin aldıkları eğitimle özel sektörde iş bulabileceklerini düşünmektedir. Bununla birlikte okuldaki aldıkları eğitimin ve staj/labaratuvar olanaklarının oldukça yetersiz olduğunu, kurumlardaki imkânların da yine yetersiz olduğunu ve eğitimlerine gerekli katkıyı yapamadığını düşünmektedirler Mezuniyet sonrası mesleğini severek yapacağını belirten kişi sayısı oldukça fazla olduğu görülmektedir.

Öğrencilerin bu bölümü uzaktan eğitim sistemi ile tamamlayan öğrencilere göre daha bilgili ve tecrübeli olacağına inanıyor. İlerleyen süreçte kendilerinden sonraki yıllarda mezun olacak bu bölüm öğrencilerinin daha bilgili olarak iş hayatına atılacağını düşünüyorlar. Buna ilaveten Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin büyük çoğunluğu gelecekte bu mesleğin çok daha iyi konumda olacağına inanmaktadırlar

Sonuç olarak; Öğrencilerimizin mesleki beklentilerinin karşılanması ve iş hayatına gereği gibi hazırlanması açısından onların düşünceleri büyük önem arz etmektedir. Öğrenci ile sektörün bağları kuvvetlendirilmeli ve öğrencilerimize mesleki bilincin yerleştirilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Teşekkürler