Birim Yöneticisinin Sunuşu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YASAL TEMELLER BİTLİS AR-GE BİRİMİ STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ.
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİN UYGULANMASI
Kasım 2008 İtibariyle Tamamlanan Çalışmalar
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİN UYGULANMASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ.
BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ YÖK Başkan Danışmanı Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Komisyonu Üyesi Ankara Üniversitesi.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım. Farabi Değişim Programı2 Sunumun İçeriği 1.Yasal Dayanakları 2.Kapsamı 3.Özellikleri 4.Araçları 5.Organizasyonu 6.Bileşenleri.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI

HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Aytaç YAZAR Haziran 2012 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ.
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
ÜNİVERSİTEMİZDEKİ YÜKSEKOKULLAR Yıldız Meslek Yüksekokulu
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI. 2 M. Tugay ÖZKAN İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Erdoğan BÜYÜKERSOY Şube Müdürü Lütfü YILDIRIM Şube Müdürü İzzet.
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ARAŞTIRMALARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
TÜBİTAK. TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU(TÜBİTAK) Üniversite, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarınca yürütülen ar-ge faaliyetlerine destek.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİNİN YIL SONU FAALİYET RAPORU 2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Daire Başkanı Saadet İLBAY.
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Birim Yöneticisinin Sunuşu
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2010 YILI FAALİYET SUNUMU NİSAN 2011
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Değerli Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanları HOŞGELDİNİZ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Farabi Değişim Programı Tanıtım
BAP KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018.
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 YILI FAALİYETLERİNE AİT BRİFİNG RAPORU
Sunum transkripti:

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ’NE HOŞ GELDİNİZ

Birim Yöneticisinin Sunuşu Üniversitemizin Özel Kalem ödeneği altında yer alan Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, Üniversitemizde araştırma yapan öğretim üyelerimiz tarafından yürütülen Bilimsel Araştırma Projelerinin, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen projelerin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından desteklenen TÜBİTAK, Avrupa Birliği kapsamında desteklenen Horizon 2020 projesinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklediği TAGEM projelerinin ve Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteklediği KOP projelerinin yürütülmesine ilişkin işlemleri gerçekleştirmektedir. Akademisyenlerimiz projelerden aldıkları mali desteklerle yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirilen çeşitli sempozyumlara, konferanslara katılarak hazırlamış oldukları ve projelerden elde ettikleri sonuçları konfranslarda sunarak, bilgilerin paylaştırılması açısından bilime katkıda bulunmalarına, ayrıca bilimsel çalışmaları neticesinde ortaya çıkan makalelerin, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaktadır.

MİSYON Blimsel çalışmalara destek vererek, Bilim ve teknolojinin gelişmesine yardımcı olmak, ilin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak.

Vizyon Bilimsel ve Teknolojik alanlarda ulusal rekabet gücüne sahip bir birim olmak.

Birimin Kuruluşu 20 Mayıs 1984 tarih ve 18406 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun değişik 58. maddesi gereğince, Niğde Üniversitesi’nin 26.08.1993 tarih ve 93/10 Yönetim Kurulu Kararıyla Niğde Üniversitesi Araştırma Fon’u kurulmuş ve 2002 yılına kadar Araştırma Fon Saymanlığı adı altında her yıl artan proje desteği ve çalışmaları ile faaliyetine devam etmiştir. 2002 yılı başından itibaren Araştırma Fon Saymanlığı faaliyetleri kanun gereği durdurulmuş, ancak 10.04.2002 tarihli ve 24722 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 4684 Sayılı kanunla değişik 58.maddesine dayanarak düzenlenen “Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik” hükümlerine dayanılarak, Araştırma Fon Saymanlığı adı altındaki görevlerini, “Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi” şeklinde yeniden adlandırılarak faaliyetlerine devam etmekte iken Yükseköğretim Kurulunun 01.01.2009 tarihinde yayınladığı “Yükseköğretim Kurumları Bütçelerinde Bilimsel Araştırma Projeleri İçin Tefrik Edilen Ödeneklerin Özel Hesaba Aktarılarak Kullanımı, Muhasebeleştirilmesi ile Özel Hesabın İşleyişine İlişkin Esas ve Usuller” kapsamında birimin adı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimine dönüştürülmüştür. 

Yetki Birimin Yetki, Görev ve Sorumlulukları Üniversitemiz öğretim üyeleri ile doktora yada sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar tarafından önerilen bilimsel araştırma proje tekliflerinin değerlendirilmesi, kabulü ve desteklenmesi ile bunlara ilişkin hizmetlerin, yürütülmesi, izlenmesi ve sonuçlandırılması faaliyetlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından çıkarılan “Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkındaki Yönetmelik” çerçevesinde yürütmek.

Görev ve Sorumluluklar Birimimiz, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri ile doktora ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar tarafından önerilen proje tekliflerini alanlarıyla ilgili Temel Alan Komisyon Üyelerine gönderir. Temel Alan Komisyonundan gelen proje değerlendirmeleri BAP Komisyonuna sunulur ve kabulü uygun görülen projelerin ödenek dağılımı yapılır ve proje yürütücüsüne bildirilir. Projenin izlenmesini, ödeneğinin kontrolü, taleplerin incelenerek uygun olup olmadığını, muhasebe kayıtları ve sonuçlarının değerlendirilmesi, sonuçlanan projelerin muhafazası, kütüphaneye teslimi işlemlerini yürütür. Ayrıca Komisyonu toplantıya çağırmak, toplantı gündemini hazırlamak, Bilimsel Araştırma Projeleri Programını, çalışmalarını komisyon kararları doğrultusunda düzenlemek ve yürütmek, Bilimsel Araştırma Projeleri ile ilgili duyuruları, projeler ile ilgili yazışmaları ve her yıl bütçe çalışmalarını yapmak görevlerindendir.

Bunların yanında Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminin, Kalkınma Bakanlığının, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK), Avrupa Birliğinin desteklediği Horizon 2020, Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteklediği KOP Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklediği TAGEM projelerinin izlenmesi, ödenek ve harcama durumlarının takibi, yazışmaları, denetim ve tahakkuk işlemlerini de yürütür.

Birime İlişkin Bilgiler Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi 1 Şube Müdürü (Harcama Yetkilisi-Koordinatör) 1 Araştırmacı (Gerçekleştirme Görevlisi) 3 Memur olmak üzere toplam 5 personel ile hizmet vermektedir.

Örgüt Yapısı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminin yapısı, hiyerarşi yönüyle doğrudan Rektör Yardımcısına bağlı olarak hizmet veren bir birimdir.

Bap Komisyonu Fen –Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi / Üye Prof. Dr. Faruk ÇOLAK İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi/Üye Prof. Dr. Kazım Özkan ERTÜRK Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi / Üye Prof. Dr. Mehmet Emin ÇALIŞKAN Prof. Dr. Zeliha SELAMOĞLU Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi / Üye Prof. Dr. Zeliha YILDIRIM Prof. Dr. Mehmet ŞENER BAŞKAN / REKTÖR YARDIMCISI İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi/Üye Prof. Dr. Hasan BÜLBÜL

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Derya OKAY BAP Koordinatörü/ Harcama Yetkilisi Hüseyin ŞAHİN Araştırmacı/Gerçekleştirme Görevlisi Nilay ERKAN Memur Derya YILMAZ Sekreter Hanife İSAOĞLU Bilgisayar İşletmeni   BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

Sunulan Hizmetler 1996 Yılında üç proje ile faaliyetlerine başlayan birimimiz, bugüne kadar 566 (beşyüzaltmışaltı) adet Bilimsel Araştırma Projelerine destek vermiştir, Bunlardan 433(dörtyüzotuzüç) adet Bilimsel Araştırma Projesi tamamlanarak sonuca ulaşmıştır. 133(yüzotuzüç) adet Bilimsel Araştırma Projesi ise halen devam etmektedir. Bugüne kadar Kalkınma Bakanlığı 13 (onüç) adet projeye destek vermiş, bunlardan 12 (oniki) adedi tamamlanmış, 1 (bir)adet Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Kurulumu projesi halen devam etmektedir. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca desteklenen 97(doksanyedi) adet TÜBİTAK projesinden bu güne kadar 62 (altmışiki) adet TÜBİTAK projesi tamamlanmış ve halen devam eden TÜBİTAK destekli 32 (otuziki) adet projemiz bulunmaktadır. Avrupa Birliği kapsamında Desteklenen 1 (bir) adet Horizon 2020 Projemizin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3 (üç) adet TAGEM projesine destek vermiş, bunlardan 1(bir) tanesi tamamlanmış ve halen devam eden 2(iki) adet TAGEM projemizin, Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteklediği 2 (iki) adet KOP projemizin, izlenmesi, harcamaları, denetim ve muhasebeleştirilmesi işlemi birimimiz tarafından yürütülmektedir.

Desteklenen Projeler Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimine proje önerileri HIDEP hariç olmak üzere her yıl Şubat, Haziran ve Ekim aylarında yapılır. HIDEP’lerin ise her yıl Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos ve Ekim aylarının ilk yarısında başvurusu yapılır. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimince desteklenen projeler; a) AGAP: Araştırma ve Geliştirme Alt Yapı Projelerini, b) BAGEP: Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projelerini, c) DOKTEP: Doktora Tez Projelerini, ç) HIDEP: Hızlı Destek Projelerini, d) ÖNAP: Öncelikli Alan Projeleri, e) PTP: Patent Teşvik Projeleri, f) TÜBİTAK C: Araştırmacılar tarafından TÜBİTAK’a sunulan projelerden, TÜBİTAK tarafından proje değerlendirme kriterleri ve puanlama sistemine göre Orta (C1,C2) puanlama almış önerilerde iyileştirmelere gerek duyulan projeleri, g) YÜLTEP: Yüksek Lisans Tez Projelerini, ifade eder.

Bilimsel Araştırma Projeleri Önceki Yıldan Devreden Proje Yıl İçinde Eklenen Proje TOPLAM PROJE Yıl İçinde Tamamlanan Proje TOPLAM ÖDENEK (TL) DPT 1 - 12.541.000 TL TÜBİTAK 32 7 39 4 Biten + 3 Sonlandırılan (devam eden 32) 7.386.998,00TL A.B. (devam eden 1) 119.875 Euro BAP 141 49 190 43 Biten+ 2 İptal +12 Sonlandırılan (devam eden 133) 1.638.830,62 TL TAGEM 3 1 Biten (devam eden 2) 286.209,86 TL KOP 2 4.050.000 TL 178 58 236 48 25.903.038,48TL + 119.875 Euro BİRİM HAKKINDA KISA TANITIM BİTTİ, TEŞEKKÜRLER…