BİZ KİMİZ? EVRENSEKİ, Q-RESIDENS İÇİNDE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tacettin İnandı Doç, Dr. Halk Sağlığı. Kapsam Politika kavramı Çocuk sağlığı politikası Çocuk sağlığını etkileyen temel yaklaşımlar.
Advertisements

SAKARYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İl Kanser Koordinatörü Uzm. Dr. Sevda Gürsel.
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Okul Kademelerine Göre Gelişim Özellikleri YRD.DOÇ.DR. MUSTAFA TOPRAK.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
HEMOFİLLİ HASTALIĞI Hemofili hastalığı; Kandaki pıhtılaşmayı sağlayan faktörlerden faktör 8 (VIII) ve 9 (IX)’un hayat boyu eksik ve kanın pıhtılaşmasının.
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitiminde Alan Eğitiminin Yeri ve Önemi
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu nedir ? 2. Ne sıklıkla görülür ? 3. Tanısı nasıl konulur ? 4.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
/ 91 Beyin Fırtınası Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
ERGENLİK DÖNEMİNDE GÖRÜLEN PSİKOLOJİK PROBLEMLER.
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
BEL FITIĞI TEDAVİSİ İÇİN TRAKSİYON KOLTUĞU. TRAKSİYON KOLTUĞU Teknik Alan: Bu buluş, bel ve omurga ağrılarının giderilmesi ve korunması için çözüm olarak.
Öğrenci İsmi ENGELLİ TÜRLERİ SOSYOLOJİ ENGELLİLİK FİZYOLOJİ ENGELLİLİK PSİKOLOJİ ENGELLİLİK FİZİKSEL ENGELLİ RESİMLER
İSKELET VE KAS SAĞLIĞI.
Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan.
Hazırlayan : Rıdvan Öztürk Bölümü : Spor Yöneticiliği SPOR VE SAĞLIK
MENİSKUS YIRTIKLARI.
DİZ AĞRILARI ve EKLEM OSTEOARTRİTİ
Çocukluk Çağı Kanserleri Yrd. Doç. Dr. Tülay KUZLU AYYILDIZ
Semineri Hazırlayanlar:
Obezite (Şişmanlık) GAZİ ORTAOKULU.
BAŞVURU SAĞLAMA VE SEÇME
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
Doğum Öncesi Nedenler Annenin doğum öncesinde geçirmiş olduğu hastalıklar (özellikle hamileliğin ilk üç ayında geçirilen kızamıkçık, frengi, toksoplazma.
It’s My Life It’s My Choice
COĞRAFİ KONUM.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Dışa Atım Bozuklukları
İnternet Bağımlılığı.
İSKELET SİSTEMİ.
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Fen Ve Teknoloji ÜNİTE 1 : Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
Akciğerde biriken aşırı, tıbbi tedaviyle düzeltilemeyen, nüks eden ve ciddi solunum sıkıntısı ve ağrıya sebep olan “kanserli ve/veya şilöz sıvının” tedavisinde.
YAŞLILIKTA DEMANS (BUNAMA)
KANSER.
2. Sağlık hizmetleri.
VEREM HASTALIĞI VE VEREM HAFTASI
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
ŞEKER HASTALIĞI.
VEREM HASTALIĞI ve VEREM HAFTASI
VEREM HASTALIĞI ve VEREM HAFTASI
TARTIŞMA YÖNTEMİ Hazırlayan:Yalçın ÇERMAN.
GAZİKENT İMKB ORTAOKULU
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Psikolojik Ölçmelerin Felsefi ve Tarihi Temelleri
Diğer Teknikler I Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
VEREM HASTALIĞI VE VEREM HAFTASI
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Bilimsel Araştırma Süreci
Gelişim ve Temel Kavramlar
19.BÖLÜM GENÇLİK VE GENÇLİK SORUNLARI: DÜNYADA VE TÜRKİYEDE
SAĞLIK PSİKOLOJİSİNE GİRİŞ
ÖZEL DURUMLARDA( HASTALIK-KAZA) PSİKOLOJİK DESTEK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ergenlikte Psikososyal Sorunlar
Gelişme ve Büyümenin Temelleri
Özel Eğitime Gereksinimi Olan Öğrenciler ve ÖZEL EĞİTİM
Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Dr Sinan PEKTAŞ1
Sunum transkripti:

BİZ KİMİZ? EVRENSEKİ, Q-RESIDENS İÇİNDE Fiz.ted.ve rehab.uzmanı Dr.Mehmet Vedat ÖZEK Fizyoterapist Merve BÜLBÜL EVRENSEKİ, Q-RESIDENS İÇİNDE Fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitemizde Her türlü kas ve eklem bozuklukları için tedaviler uygulamaktayız

SKOLYOZUN GÖRÜLME SIKLIĞI NEDİR? Dünya nüfusunun % 1,5-2 Türkiye’de 1,5 milyon Kızlarda erkeklere oranla 10 kat daha fazla

OMURGAMIZ NEDİR VE NE İŞE YARAR ? Omurga, omuriliği de içine alan vücudun temel kemik yapısıdır.  Kafa tasından kuyruk sokumumuza kadar uzanır ve vücudumuzu ayakta ve dengede tutar Omurganın yapısında 33-34 adet kemik bulunmaktadır. Bunların her birine omur adı verilmektedir. Bu omurlar sıra halinde birleşerek omurgayı oluşturmaktadır.

OMURGAMIZ

OMURGA SAĞLIĞI VE ÖNEMİ Omurga omuriliğimizi koruma görevi taşır. Vücudumuzun dik ve dengede durmasını sağlar. Omurga ve duruş bozuklukları birçok sağlık problemleri meydana gelebilir.

SKOLYOZ NEDİR? BİR HASTALIK MIDIR? NEDEN KAYNAKLANIR? Skolyoz omurganın birçok nedene bağlı olarak yapısının mekanik olarak değişmesi ve eğrilmesidir. Bir hastalık değil ;duruş bozukluğudur. Bazı hastalıklarda, genetik veya fiziksel travma ya bağlı sebeplerden dolayı meydan gelir.

SKOLYOZ AÇISI NEDİR? AÇININ ÖNEMİ VAR MIDIR? Röntgen üzerinden yapılan ölçümdür. Skolyoz şekli ve açısı tedavi yöntemi ve süresi için çok önemlidir.

SKOLYOZ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

FİZİKSEL MUAYENE

ERKEN YAŞTA TEŞHİSİN ÖNEMİ NEDİR? Erken yaş (17 yaş sınırı ) Fiziksel tedavinin seyri için ÇOK ÖNEMLİDİR. Fiziksel tedavi manuel terapi uygulaması ve Schroth egzersiz metodunun kusursuz uygulanmasıdır. Kişinin tedavi sürecinde katkısı büyük önem arzeder

GÜNCEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? Manuell terapi uygulamaları Schroth egzersiz metodları. Ağrısız ve iğnesiz. --------------- Korse uygulamaları ve Ameliyat .

KORSE UYGULAMASI VE AMELİYAT İLERİ YAŞLARDA ÖNERİLEBİLİR

EGZERSİZLERİMİZDEN ÖRNEKLER;

TEDAVİ EDİLMESSE İLERİKİ YAŞLARDA NE TİP PROBLEMLERLE KARŞILAŞIRIZ? Boyun ,sırt ,bel ağrısı problemleri ! Psikolojik sorunlar ,estetik kaygılar ! Kendine olan güvenini kaybetme ve depresyon ! Hamilelikte ve doğumda rahatsızlıklar ve komplikasyonlar Fonksiyonel organ işlevi bozuklukları

DOĞRU SPORUN ÖNEMİ NEDİR? Sporun her yaşta önemi büyüktür ve faydaları tartışılamaz. Ancak bir omurga bozukluğu probleminiz varsa bu düzeltilmeden sporun faydası değil zararı olur.

SKOLYOZDA EGZERSİZ SEÇİMİNİN PÜF NOKTALARI Başlangıçta asimetrik yani sağ ve solu eşit çalıştırmadığımız özel egzersizler. Nefes egzersizleri Duruş ve denge düzeldikten sonra simetrik egzersizler ve her türlü sprotif aktiviteler.

SKOLYOZDA FARKINDALIK ÖEMLİDİR! Çevremizde farkındalık yaratarak; skolyozun ve duruş bozukluklarının birçok sağlık problemi gibi bilinçlendirilmesine katkı sağlamak . Sağlıkla kalınız. 