KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
Advertisements

28 Nisan 2014 EDİRNE Prof. Dr. Naim SAĞLAM Fırat Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü 23119, Elazığ.
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
1) GENEL AMAÇLI PROJELER Doğrudan bir akademik dereceye yönelik olmayan; teknolojik, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişmeye katkıda.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
T.C. Yükseköğretim Kurulu Hasan MANDAL BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI - Bologna Süreci Kapsamında Stratejik Planlama Yaklaşımı ve Kalite Güvencesi.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 16 HAZİRAN 2009,ANKARA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
- 1 Kurumsal arşiv Açık Erişim Kurumsal Arşiv: Bir kurumun ürettiği bilimsel literatürünün dijital ortamda toplandığı, saklandığı, indekslendiği, korunduğu.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 2
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Mühendislikte Akreditasyon ve Kalite Sistemi
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
Projeye Mali Kaynak Sağlama
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Uygulama Ortamına İlişkin Etik Sorumluluklar
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCESİ
KALİTE KOORDİNASYON BİRİMİ asbü 2018 KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemlerindeki Tutarsızlıklar
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
KALİTE KOORDİNASYON BİRİMİ asbü 2018 KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
STRATEJİK PLAN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 1. Kurumun araştırma faaliyetlerinin diğer akademik faaliyetler (eğitim, öğretim, topluma hizmet) arasındaki yeri tanımlanmış mıdır? 2. Kurumun araştırma hedefleri tanımlanmış ve düzenli aralıklarla gözden geçirilmekte midir? (Kurumun araştırma politikası belgesi) 3. Kurum, yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedefleriyle kendi araştırma stratejileri arasında bir bağ kurmakta mıdır? Dikkate alınan ve izlenen yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedeflerine ilişkin belgelerinizi gösteriniz.

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 4. Yapılan araştırmaların sosyo-ekonomik ve kültürel dokuya katkısı nasıl teşvik edilmektedir? 5. Kurumun araştırma geliştirme faaliyetleri için fiziki ve teknik altyapı ve mali kaynak oluşturmasına ve uygun şekilde kullanımına yönelik politikası var mıdır? 6. Kurum araştırmacıların iç ve dış paydaşlarla işbirliğini sağlamakta mıdır? (Paydaşların davet edildiği fuarlar, kariyer günleri, proje günleri vs.) 7. Değerlendirme yılı içinde tamamlanan ya da devam eden araştırma faaliyetlerinin sonuçları (çıktıları) veya kısa vadede beklenen sonuçlar izlenmekte ve değerlendirilmekte midir? Araştırma faaliyet sonuçlarının değerlendirme raporlarını gösteriniz.

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 8. Kurumun araştırma çalışmaları için üniversite dışı fonlamaların miktarını arttırmaya yönelik stratejileri var mıdır? Bu fonları kullanmak üzere araştırmacılar teşvik edilmekte midir? 9. Alınmış veya elde edilmiş mevcut dış destek kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu ve yeterli midir? (Dış destek bilgilendirme toplantılarının sıklığı) 10. Kurum işe alınan/atanan araştırma personelinin gerekli yetkinliğe sahip olmasını güvence altına almakta mıdır? 11. Araştırma kadrosunun yetkinliği ölçülmekte ve değerlendirilmekte midir?

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 12. Araştırma kadrosunun yetkinliğinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için yeterli olanaklar var mıdır? (BAP Destekleri, Kongre, Proje destekleri vb. gibi) 13. Araştırma kadrosunun araştırma performansı teşvik edilmekte midir? (Bilimsel başarı desteği, motivasyon desteği) 14. Atama ve yükseltme usullerinde araştırma performansının yeri açık şekilde tanımlanmış mıdır? Araştırma yetkinliğinin değerlendirmesine ilişkin belgeleri gösteriniz. 15. Kurumun mevcut araştırma faaliyetleri belirlenen hedefleriyle uyumlu mudur?

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 16. Kurumun araştırma geliştirme faaliyetlerinin etkinliği verilerle ve periyodik olarak ölçülmekte ve değerlendirilmekte midir? Yıllık faaliyet raporlarının değerlendirilmesine yönelik dokümanları gösteriniz. 17. Araştırma faaliyetlerine yönelik olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları yayımlanmakta mıdır? (Kurum adresli yayınlar, proje, tez, doktora verileri vb. gibi) 18. Kurum bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkı yapmakta mıdır? (Ranking sistemleri-Times Higher Education) 19. Kurum araştırma performansının kurumun hedeflerine ulaşmasındaki yeterliliğini düzenli olarak gözden geçirmekte ve iyileştirilmesini sağlamakta mıdır?