EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ERZ İ NCAN ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü.
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
İŞLETME YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ KABULÜ.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
HAZIRLAYAN MELTEM PİROĞLU
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
  eğitim öğretim yılından başlayarak temel eğitimden ortaöğretime geçiş 6 ders için 8. sınıfta dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
İLÇELER NET VE ORTALAMA KARŞILAŞTIRMALARI
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME (MERKEZİ ORTAK SINAV SİSTEMİ)
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
Lisansüstü Şartlar Doktora Şartlar Tezli Yüksek Lisans Şartlar
Kurumlararası Yatay Geçiş
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
Sunum transkripti:

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EBE

SUNUM ÖZETİ MİSYON VİZYON AKADEMİK YAPI İDARİ YAPI ANABİLİM DALLARI PROGRAMLAR ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI SAYILARLA ENSTİTÜMÜZ AKREDİTASYON İŞLEMLERİ

MİSYON MİSYON Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, eğitim bilimleri alanında ve Türk eğitim sisteminin ihtiyaç duyduğu nitelik ve nicelikte; üst düzey düşünme becerilerine sahip, etik değerleri benimsemiş, bilimsel süreç becerilerine hakim, disiplinler arası ilişki kurabilen, eğitim alanındaki yeniliklere açık ve eğitim sistemindeki sorunları çözmeyi hedefleyen bireyler yetiştirmeyi kendisine görev edinmiştir.

VİZYON VİZYON “Eğitim sistemlerindeki sorunların çözümünde etkin bir rol üstlenen, gelişime açık, yaratıcı, sorgulayıcı ve uygulayıcı bireyler yetiştirerek, ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı olan öncü bir enstitü olmaktır.”

AKADEMİK YAPI AKADEMİK YAPI

İDARİ YAPI İDARİ YAPI

ENSTİTÜMÜZE BAĞLI ANABİLİM-BİLİM DALLARI VE ÖĞRENCİ KABUL TARİHLERİ Anabilim Dalları Bilim Dalları Öğrenci Kabulü Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Öğretim 2016-2017 Temel Eğitim Sınıf Öğretmenliği Eğitimi 2010-2011 Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Fen Bilgisi Eğitimi 2009-2010 Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Sosyal Bilgiler Eğitimi 2014-2015 Türkçe Eğitimi 2006-2007 Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Resim-İş Eğitimi 2008-2009

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Anabilim Dalı Bilim Dalı Tezli YL Tezsiz YL Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Öğretim  Temel Eğitim Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Fen Bilgisi Eğitimi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Sosyal Bilgiler Eğitimi Türkçe eğitimi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Resim-İş Eğitimi

ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI KABÜL ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI  Tezli Yüksek Lisans: Adayın başarılı sayılması için; lisans mezuniyet not ortalaması ve ALES puanı ile birlikte varsa yabancı dil puanı değerlendirilir. Yüksek lisans programlarına müracaatta yabancı dil baraj ya da ön şart değildir. Başarı hesaplamasında yabancı dil sonuç belgesi getiremeyen adayların yabancı dil puanı sıfır olarak değerlendirilir. Yüksek lisans giriş başarı notu; lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i, ALES puanının % 50’si, yabancı dil puanının % 15’inin toplamıdır. Aynı puanı alan adaylar sıralanırken, öncelikle ALES puanı ve yine puanlar eşit ise lisans mezuniyet not ortalaması esas alınarak sıralama yapılır.

ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI KABÜL ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI  Tezsiz Yüksek Lisans: Lisans mezuniyet not ortalamasının %70’i, ALES sınav puanının %20’si, yabancı dil puanının %10’u alınarak hesaplanır. Tezsiz yüksek lisans programlarına müracaatta ALES ve yabancı dil baraj ya da ön şart değildir. Başarı hesaplamasında ALES ve yabancı dil sonuç belgesi getiremeyen adayların ALES ve yabancı dil puanı sıfır olarak değerlendirilir. Bu hesaplama yapılırken aşağıdaki esaslar uygulanır: EYK başarı puanlarına göre adayların sıralamasını yapar. Puan sıralamasında virgülden sonra üç basamak dikkate alınır. EYK ilân edilen kontenjanlar kadar asıl ve asıl sayısı kadar yedek adayı belirleyip kesin sonuçları ilân eder. İlan edilen kontenjan; puanı, son sıradakiyle eşit olanları kapsayacak ölçüde artırılır.

Sayıları Öğrenci 342 Akademik Personel 3 İdari Personel 5 SAYILAR SAYILARLA ENSTİTÜMÜZ Sayıları Öğrenci 342 Akademik Personel 3 İdari Personel 5 Uluslararası Öğrenci 2

AKREDİTASYON İŞLEMLERİ Akademik değerlendirme, kalite iyileştirme, mesleki tanınırlık PROGRAMLAR BOLOGNA SÜRECİ Tüm Programlar Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Etiketi, Diploma Eki Etiketi

EBE TEŞEKKÜRLER