ATATÜRK’ÜN İLETİŞİME VERDİĞİ ÖNEM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
Ankara’da açılacak olan meclis için seçimler yapıldı
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
TÜRKİYE’DE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME REFORMLARI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
GENELGELER VE KONGRELER
SÜRE BİTTİ
CUMHURİYET’E NASIL KAVUŞTUK?
CUMHURİYETE NASIL KAVUŞTUK
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk?
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Atatürk, Milli Mücadele Yıllarında
MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVI
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi (27 Aralık 1919) Birinci Dünya savaşının bitmesiyle birlikte yurdumuz savaşta yenik sayıldı. Sevr Antlaşmasıyla ülkemizi.
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Mondros Ateşkesinden Sonra Kurulan Yararlı Cemiyetler
İLETİŞİM ve İNSAN İLİŞKİLERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER
HAVZA GENELGESİ 29 Mayıs 1919 M.Kemal, 15 Mayıs 1919 ’da İzmir ’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden sonra 16 Mayıs 1919 ’da Bandırma Vapuru ‘yla.
SİYASİ PARTİ NE DEMEKTİR?
ANADOLU KASIM İLKBAHAR 1921
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
 Taha DİNDAR 9/G  Berkay ACER 9/G  M.Berk BERKTAŞ 9/G
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
MELEK TATAROĞULLARI DÜNYA SAVAŞI 2.
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
AİT Ders çalışma notları. Amasya Görüşmeleri sonunda İstanbul hükümeti aşağıdakilerden hangisinin varlığını tanımıştır? A. TBMM hükümetinin varlığını.
AİT Ders çalışma soruları.
YAVUZ SULTAN SELİM DÖNEMİ
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder. M.Kemal ATATÜRK.
SOSYAL BİLGİLER ÜNİTE HEP BİRLİKTE. Bu amaçları gerçekleştirmek için gerekli teşkilatın oluşturulmasını, yasaların çıkmasını sağlamak ve gönüllü kuruluşların.
KURTULUŞ SAVAŞI.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
MİLLİ MÜCADELE BAŞLIYOR KONU KAZANIM TESTİ SINIF:8.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
ATATÜRK’ÜN HAYATININ KRONOLOJİSİ 1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı.1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı. 1895:Selanik Askeri.
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi GENELGELER/BİLDİRİLER/TAMİMLER 1  Havza Genelgesi(28 Mayıs1919):  Kararları:  Başta İzmir’in işgali.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= Fikri Tekin. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= ZEHRA AKÇAKÖSE. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
TOPRAKLARIMIZIN PAYLAŞILMASI
OSMANLI İMPARATORLUĞU GERİLEME DÖNEMİ ISLAHATLARI SORU PROĞRAMI
5.ÜNİTE: ATATÜRKÇÜLÜK ATATÜRK İLKELERİ KAZANIM TESTİ
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ YUNUS EMRE ÇAY YUNUS EMRE ORTAOKULU ESRA KABADAYI Yunus Emre ÇAY1.
MİLLİ UYANIŞ. YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER
HAZIRLAYAN= Fikri Tekin
Kazanım 6. Atatürk’ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir.
Milli UYANIŞ: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE KARŞI ÇIKAN AYAKLANMALARIN NEDENLERİ
MİLLİ UYANIŞ. YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
Engin DEMİRCİ Malatya 2016.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU / Osmanlı Devleti’nin Hızlı Yükselme Sebepleri.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
ATATÜRK'ÜN HAYATI KRONOLOJİK SIRALAMA
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
SOSYAL BİLGİLER Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI – ATATÜRK ve İLETİŞİM 1.
Sunum transkripti:

ATATÜRK’ÜN İLETİŞİME VERDİĞİ ÖNEM www.egitimhane.com   KAZANIM DEĞERLENTİRME TESTİ-1

SORU-1 Aşağıdakilerden hangisi, Atatürk’ün zamanında kurulmuş iletişim araçlarından biri değildir? A- Anadolu Ajansı B-İstanbul Radyosu C-İrade-i Milliye Gazetesi D-Türkiye Radyo Televizyon Kurumu

Aşağıdakilerden hangisi Anadolu Ajansı’nın ilk kuruluş amacıdır? Soru-2 Aşağıdakilerden hangisi Anadolu Ajansı’nın ilk kuruluş amacıdır? A-Ülkeler arası ekonomik ilişkileri geliştirmek B-Düşman kuvvetleri hakkında bilgi toplamak C-Savaş cepheleri arasında iletişimi sağlamak D-Milli Mücadele hakkında çıkan uydurma haberlerin halk arasında yayılmasını engelleme.

SORU-3 I- İrade-i Milliye Gazetesi II-Türk Tarih Kurumu III-Anadolu Ajansı Atatürk’ün kuruluşuna öncülük ettiği yukarıdaki kurum ve kuruluşlardan hangisi, onun iletişime önem verdiğini gösterir.(2008-SBS) A- Yalnız- I B- I – II C- II – III D- I - III

SORU-4 Sivas Kongresi toplanmadan önceki günlerde gelen delegeler, milli ülkü ve hareketlerin geniş ve sürekli bir biçimde yayımlanması için bir gazetenin çıkarılması gereği üzerinde durmuşlardı. İsmail Fazıl Paşa’nın önerisi ile çıkarılacak gazetenin adı İrade-i Milliye oldu. Buna göre, İrade-i Milliye gazetesinin aşağıdakilerin hangisinde rolü olduğu söylenebilir? A- Vatandaşlara yeni yazının öğretilmesi B-Milli Mücadelenin anlatılması ve desteklenmesi C-Üretimin teşvik edilmesi D-Eğitim seferberliğinin başlatılması

Soru-5 A- İrade-i Milliye Gazetesi B-Teşkilatı Esasiye Atatürk’ün kurduğu aşağıdaki kurumlardan hangisi diğer ülkelerle iletişim bağlantısı kurmada daha etkili olmuştur. A- İrade-i Milliye Gazetesi B-Teşkilatı Esasiye C- Hakimiyet-i Milliye Gazetesi D- Anadolu Ajansı

Soru-6 İlk sayısı 14 Eylül günü çıkan İrade-i Milliye gazetesinin çıkış sebebi, yine bu savaşta «Milli hareketin halka ve dünyaya duyurulması» olarak ta belirtiliyordu. Buna göre, İrade-i Milliye gazetesi hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A- Halkın ihtiyaçlarının belirlenmesinde görev almıştır. B-Milli Mücadeleyi başlatanlara yol göstermiştir. C- Ekonomik kalkınma hamlesi başlatmıştır. D-Milli Mücadeleye kitle iletişim desteği sağlanmıştır.

Soru-7 I- Türk Tarih Kurumu’nu kurması II- Ulusumuzun bağımsızlığı için Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. III- Sivas’ta İrade-i Milli gazetesinin çıkarılmasını istemiştir. IV- Anadolu Ajansı’nın kurulmasına öncülük etmesi Yukarıda verilenlerden hangileri, Atatürk’ün iletişime verdiği önemi gösteren gelişmelerdendir? A- I –II B- I – IV C-II – III D-III - IV

SORU-8 Aşağıdakilerden hangisi Atatürk döneminde ülkemizde kullanılan bir iletişim aracı değildir? A- GAZETELER B- RADYO C-TELEVİZYON D- MEKTUP

SORU-9 Atatürk’ün Milli Mücadele yıllardan başlayarak basın yayınla ilgili yaptığı çalışmaların bazıları : I- 14 Eylül 1919-İrade-i Milliye Gazetesini çıkarması II-6 Nisan 1920 Anadolu Ajansı’nın kurulması III- 1927 –Telsiz Telgraf vericilerinin hizmete girmesi IV- 6 Mayıs 1927- İstanbul Radyosu’nun yayına başlaması Bunlardan hangileri sesli iletişimle ilgili gelişmelerdir? A- I – II B- I – III C- Yalnız III D- III - IV

«Türk Milleti sağlam bir fikre sahip olması gerekir «Türk Milleti sağlam bir fikre sahip olması gerekir. Bütün çabaların, Türk kamuoyunun gerçeği anlamasına ve duymasına yönelik olduğu millete anlatılmalıdır. Ancak o şekilde millet, günlük fikirlere, sahta ve yanıltıcı sözlere asla önem vermeyecek bir olgunluğa erişilebilir.» Atatürk’ün bu sözü toplumda aşağıda verilenlerin hangisinin önemi olduğunu göstermektedir? A- İletişim ve eğitim B- Üretim ve kalkınma C-Değişim ve ilerleme D-İşbölümü ve dayanışma

HAZIRLAYAN AHMET ALİ KARAALP GÜLBAHÇE-AVNİ KAYA KOKUCU ORTAOKULU SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ-URLA-İZMİR