İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Advertisements

Ana Arı Kalitesi ve Önemi
ERGENLİK DÖNEMİNDE YAŞANAN FİZİKSEL DEĞİŞİMLER
KUŞLAR.
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
BAL ARILARININ SİSTEMATİKTEKİ YERİ
Bir Özellik İçin Kullanılan Seleksiyon Yöntemleri
ARICILIKTA İLKBAHAR ÇALIŞMALARI
DENİZ BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Caretta caretta ve Chelonia mydas Türkiye sahillerine yuva yapıyor.
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Ana Arı Kalitesi ve Önemi
Hayvanlar Ve Bitkilerde Üreme
Ana Arıda Kalite Kriterleri
Akıntılı Havuzlarda Yetiştiricilik
DENETLEYİCİ SİSTEMLER
CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU 6/E SINIFI FEN BİLİRİM BİLGİ YARIŞMASI 06
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
YILAN BALIKLARI (Anguilla anguilla).
TÜRKİYE’DE TARIM.
CANLILARDA ÜREME VE GELİŞME
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN YEMLER VE YEMLEME İLKELERİ
İNSANDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Fen Ve Teknoloji Üreme Sistemi Göker Kökten 6/A 817 Sağlık Slaytları
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Şubat SUNUM PLANI 1. Konya Su Ürünleri Varlığı 2. Desteklemeler 3. Faaliyetler 4. Hedefler.
Prof. Dr. Güler Küçükturan
Uzm.Dr.Sevil ARABACI Dr.Canan ... Adölesan Merkezi
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta.
KAFESTE ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNİN ÇEVREYE ETKİSİ
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
PROTEİNLER 2.
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Çevre ve Beslenmenin Reprodüktif Performansa Etkisi
BALIKLARDA REPRODÜKSİYON
Fertİlİzasyon Su alıp şişme (1-2 Dk) Erkek ve dişi yanyana
Sperma Özellikleri Küre şeklinde, akrozomsuz bir başa sahiptir.
SAMSUN İLİNDE BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
POPULASYON PARAMETRELERİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
DOMUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Damızlıkların Bakımı.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
Tavuklarda kuluçka süresi 21 gündür.
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
Hindi Yetiştiriciliği
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
SOFRALIK ÜRÜN YETİŞTİRME Ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 8. Hafta.
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği
Kaz Irkları Toulouse, Emden, Afrika, Pilgrim ve Çin kazları ticari yetiştiriciliği en çok yapılan ırklardandır. Kaz ırkları; ağır, orta ağır ve hafif.
Su ürünleri sağlığı ve BALIK HASTALIKLARI
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
Ekonomik Krizden Etkilenen Bir Broiler İşletmesinde Verimliliğin İrdelenmesi Nilüfer BOZKURT YÜKSEK LİSANS TEZİ.
Civcivlerin bakımı Kaz civcivlerinin davranışları da diğer kanatlılar gibi sıcaklık konusunda bilgi verir. Bulundukları yer soğuksa ısı kaynağının altında.
YETİŞTİRME SİSTEMLERİ
EMBRİYO GELİŞİMİ VE KULUÇKA
Sunum transkripti:

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ 11. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Türlerin genel özellikleri Damızlık-Yavru Temini Yapay yumurta alım teknikleri Kuluçka yöntemleri Larva yetiştiriciliği Yavru yetiştiriciliği Sofralık balık yetiştiriciliği 11. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ SAZANLARDA YAVRU ÜRETİM TEKNİKLERİ Sazan üretiminde; kontrolsüz, yarı kontrollü ve tam kontrollü olmak üzere üç şekilde yavru üretimi yapılabilir 11. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ YARI Kontrollü Yavru Üretimi Dubisch yumurtlatma havuzu 11. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Tam Kontrollü Yavru Üretimi (Yapay Üretim) Yapay üretim için damızlık stok, ebeveynleri iyi kalitede olan bireylerden seçilerek muhafaza edilir. Yapılacak seçimde; - Hızlı büyüme, - Yemi iyi değerlendirme, - Yağ oranının düşük olması ve - Hastalıklara karşı dayanıklılık başlıca özelliklerdir. 11. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Sazan balıklarında tam kontrollü yavru üretimi, hipofiz uygulamasıyla gerçekleştirilir. Hipofiz bezi balıkların kafalarından çeşitli yöntemlerle kışın veya en iyisi İlkbaharda çıkarılır. Hipofiz bezi çıkarılacak balıklar 1 kg veya daha ağır olmalıdır. Doğada bu ağırlığa ulaşmış olan sazanlar 3 yaşından büyüktürler. 11. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Gökkuşağı Alabalığı Üretimi Üreme dönemini etkileyen faktörler: Genotip Çevresel faktörler Damızlık balığın sağlık durumu 11. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Yumurta alımı ve kuluçka periyodu Dişi balıklardan yumurta, erkek balıklardan sperma eldesinde sağım yöntemi kullanılır. Göz lekeli döneme kadar hassas olan döllenen yumurtalar, su alarak şişer. Döllenen yumurtalar 28-30. günde açılır. Yumurta sayımında; Doğrudan sayım yöntemi Ağırlık yöntemi Hacim yöntemi kullanılır. 11. Hafta

İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Larva Yetiştiriciliği Besin keseli larvaların ağız ve sindirim organları gelişmemiştir. Besin kesesinin üçte biri çekildiğinde larvalar yüzmeye ve dış kaynaklı yeme başlar. Yavru Yetiştiriciliği Yavru dönemine gelen balıklar daha derin ve büyük havuzlara alınır. Yavruların kaçmasını önlemek için savak kısımlarına ızgara konulur. Kannibalizm nedeni ile boylama yapılır Havuz –Kafeslerde Sofralık Alabalık Yetiştiriciliği Yavrular 3-5 g ağırlıkta havuz veya kafese nakledilir. Yavruların stoklama büyüklüğü pazar boyuna getirme süresi dikkate alınarak belirlenir. 11. Hafta

Kaynak: Su Ürünleri, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242,Editör: Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN 1. Hafta