Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PERFORMANS KRİTERLERİ
Advertisements

EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
HOŞGELDİNİZ TANITIM SUNUMU 2. BÖLÜM Sections
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
2013 SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ. VERİMLİLİK ÖZKAYNAK YETERLİLİĞİ MADDİ DURAN VARLIK VERİMLİLİĞİ İŞ GÜCÜ VERİMLİLİĞİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ YAN.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Kümelenmelerin Sürekliliğine Dönük Öneriler
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
WORLD HALAL UNION SUMMIT 2015/BURSA.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
İnkübatör Perspektifi (Incubator Perspective)
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
ÖZEL SEKTÖR GÖZÜYLE SAĞLIK ALANINDA ÜRETİM VE GELECEĞE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR.
 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Prof. Dr. Yusuf ZEREN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet MİMAN,
2015 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ
SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ” ESO Yönetim Kurulu Başkanı
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biridir.
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
2014 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ ÖDÜL TÖRENİ
UĞUR MUSLU B  Friederich List’ in 1841 de yayınlanan ulusal politik ekonomi sistemi çalışmasına dayandırılmaktadır.  Bu çalışmada List ulusal.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
KOSGEB KONYA SELÇUK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER) 2006.
2016 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ Sanayileşme Daire Başkanlığı Hüseyin KILIÇ Sektörel Strateji ve Yatırım Planlama Şube Müdürü.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
Türkiye Kadın Girişimci Dernekleri Platformu. Biz kimiz?  KAGİDER 2012 yılında Antalya’da Türkiye’nin farklı bölge ve illerindeki kadın girişimci derneklerinin.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRİLİĞİNDE KOSGEB’İN KOBİ’LERE SAĞLADIĞI DESTEKLERİN ÖNEMİ AMASYA.
UZMAN VE DENEYİMLİ EĞİTİM KADROSU
Sunum transkripti:

Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmeleri ve bölgede dinamik bir inovasyon ortamı yaratılabilmesi amaçları ile kurulmuş bir teknoloji geliştirme bölgesidir.

Uluslararası akademi, iş ve teknoloji odakları tarafından tanınan ve referans alınan, saygın bir bilim ve teknoloji merkezi olmak. Yerli ve yabancı yatırımcılar için her yönüyle cazip, verimli ve çok yüksek standartlarda bir iş ortamı yaratmak.

4 saat uçuş mesafesinde 56 ülke bulunmaktadır, 1 4 saat uçuş mesafesinde 56 ülke bulunmaktadır, 1.5 milyar insana ve 25 trilyon USD’lik bir pazara erişilebilmektedir. Dünyanın en çok ziyaret edilen 6. ülkesidir.

Üniversite İlişkileri Tarafsız bölge Teknopark İstanbul, üniversite-sanayi-kamu işbirliği geliştirme, uygulama ve araştırmaları merkezidir. 18 Üniversite öncelikli faaliyet alanlarını Üniversite – Sanayi İşbirliği Felsefesi çerçevesinde Teknopark İstanbul’a taşıyacaklardır.

SSM ve İTO’nun güçlü desteği ve sundukları işbirliği imkanları, Sabiha Gökçen Havalimanı, TEM, E-5, Pendik Limanı, İstanbul-Anadolu Yüksek Hızlı Tren (YHT), heliportlar gibi katılımcılara eşsiz bir ulaşım ağı, Savunma Sanayii projelerine ve ileri teknoloji offset yatırımlarına özel destekler, Ulusal ve uluslararası üniversite ve akademisyenlerin buluşma noktası, Otel, konferans ve kongre merkezi gibi temel katılımcı ihtiyaçlarının bölge içerisinde yer alması, 1,5 km²’lik ormanlık alan ve 200.000 m²’lik özel yatırım alanı,

SAHA İSTANBUL: Savunma Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Derneği SAHA İSTANBUL: Savunma Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Derneği. Sivil havacılık, gemi inşa, İHA, test-sertifikasyon alanlarında ihtiyaçların karşılanması hedeflenmiştir. İSEK: İstanbul Sağlık Endüstri Kümelenmesi. 80+ Ar-Ge firması, 12 Üniversite, 13 sivil toplum kuruluşu ile mevcut altyapımızı verimli kullanmak, ülkemizin şartlarına uygun işbirliği ve koordinasyon mekanizmalarını kurmak hedefiyle bölgesel bir kümelenme birlikteliği amaçlanmıştır. ARGEMİP: Ar-Ge Merkezleri İletişim ve İşbirliği Platformu.

Cazibe Merkezi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi, Aktif İş Eşleştirmesi, Sektörel Kümelenme, Sıfır Maliyetli Kuluçka İmkanı, Risk Sermayesi Fonu: Hedef sektörlerdeki girişimcilere 30 Milyon Euro - DCP fonu imkanı. Hızlandırılmış Bürokrasi, Yatırım, İş Geliştirme Danışmanlığı, Hukuk Danışmanlık Hizmetleri, Ortak Laboratuvar, Temiz Oda, GMP vb.

Mevcut durum 61.000 m²’lik ilk 5+1 blok 2013 yılı sonunda devreye alınmıştır. 100+ Ar-Ge firmasına ve 50 Kuluçka projesine tahsis yapılmıştır. 82.000 m²’lik ikinci etap inşaatı 2015 yılında başlamıştır. Kendi Ar-Ge merkezi yapacak 10 firma için Yönetim Kurulu onayı alınmıştır. Kendi Mükemmeliyet Merkezi’ni yapacak 6 üniversite için Yönetim Kurulu onayı alınmıştır.

Teknopark İstanbul İstanbul özelinde bir Türkiye Projesi’dir. “Teknoparklarüstü bir Teknopark” olacaktır. Türkiye’nin kendi markalarını yaratacak bir teknoloji üssü olacaktır. Yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi uluslararası bir teknopark olacaktır, Ar-ge, akademi ve iş dünyasının buluştuğu, yaratıcılığın ürüne dönüştüğü bir merkez olacaktır, Hedeflenen endüstrilerdeki mükemmeliyet merkezlerini içeren bir “Teknoloji Üssü” olacaktır, Yüksek yaşam ve çalışma standartları sağlayarak, bir tekno-parktan öte, birinci sınıf bir yaşam alanı olacaktır,

İlginiz için teşekkür ederiz. www.teknoparkistanbul.com.tr