Sanayi ve ticaret limiteD şirketi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi İşlem Merkezi Bağımsız Her türlü etkiden (baskıdan) uzak Kararları uygulatma ve yaptırım gücüne sahip Bilgi sistemlerinin standartlarını koyan Ve.
Advertisements

BÖLÜM 4 Finansal Tablo Analizi Bu bölümü okuduğunuz zaman, şunları yapabiliyor olmanız gerekir: Oran analizinin ne olduğunu açıklamak Beş grup oranın.
1=) “CE” İŞARETİ  “CE” işareti Fransızcada Avrupa normlarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Yapılan Çalışmalar Züleyha EZBER
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 3: Dijitalleştirmenin Planlanması ve Dijitalleştirmede Süreç Yönetimi Arş. Gör. Tolga Çakmak.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
BULUT BİLİŞİM Dudu AŞKIN Sevilay COĞUPLUGİL. KONU AKIŞI  Bulut Bilişimin Tarihçesi  Bulut Bilişim Nedir?  Bulut Bilişimin Temelleri  Bulut Bilişim.
İÇİNDEKİLER GRID COMPUTING NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? GRID COMPUTING YAPISI
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
Copyright © Küresel Yazılım. All rights reserved. PROFESYONELLER, KÜÇÜK İŞLETMELER, MARKALAR VE KAMU KURULUŞLARI İÇİN İŞGÜCÜNÜ ARTIRMAYI HEDEFLER.
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
İşletmelerde Tesis Yönetimi
TASLAK TEBLİĞ client name Insert client name
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
PAZAR ARAŞTIRMASI ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
Bu sorunlar neden çözülmeli?
Ürün veya Hizmet Satışı
HAZIRLAYAN SEDA KALKANDELEN
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
İŞLETME FİNANSI.
Güvenli İnternet Kullanımı
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
BİLGİ TOPLUMU.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
BULUT BİLİŞİM ( CLOUD COMPUTING)
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
PAZARLAMADA FİYATLAMA
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
NeTIRail-INFRA Bilgilendirme Toplantısı, Ankara, Türkiye
BENZETİM Prof.Dr.Berna Dengiz 13. Ders Çıktı Analizi
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.

KRİPTOLU BORDRO VE PERSONEL YÖNETİMİ
Meriç ÇETİN Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Tedarik Zinciri Yönetimi:
Akıllı kart teknolojisini Dünya’da ve Türkiye’de kurumsal harcamalar ve maaş dışı ödenekler alanında kullanan ilk şirket olan Multinet, bu kez okulları.
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
KAPİTALİZM VE MODERNLİK
Tezin Olası Bölümleri.
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
7. ÜRETİM VE MALİYETLER.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU
Bilgehan Arslan, Süreyya Gülnar
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Bilişim Güvenliği: Güvenli Hesaplama
Bellek içi raporlama sistemleri için denormalizasyon uygulaması
Ders İçeriği Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

Sanayi ve ticaret limiteD şirketi ORKA BİLGİSAYAR Sanayi ve ticaret limiteD şirketi Orka Bilgisayar Ekim-2013

Kısaca Orka Bilgisayar Hakkında… Kuruluş: 1987 Merkez: Kadıköy, İstanbul Çalışan Sayısı: 24 2012 Ciro Büyüklüğü: 1.142.226,77 ₺ Kullanıcı Sayısı: 10.000+ Başlangıçta: Muhasebe bürolarına yönelik yazılımlar geliştirerek çalışmalarına başlamıştır. Faaliyet Alanı: Muhasebe Büro Otomasyon Yazılımları, Hizmet, Ticaret ve Sanayi Firma sek törel yazılımları, Özel Yazılımlar (ERP, CRM, SCM, HM destek yazılımları) Misyonumuz: Kullanıcılarımıza, çalışanlarımıza, topluma ve çevreye sağladığımız değerleri arttırmak, Firmalarımızın piyasa beklentilerini, gereksinimlerini karşılayan kaliteli ürün ve hizmetler sunmaktır. Vizyon: Uluslararası yazılım firmaları arasında bir Türk kuruluşu olarak yer almaktır. Orka Bilgisayar Ekim-2013

Mevcut Yazılımlarımız Muhasebe Yönetimi Personel Ücret Bordrosu, PDKS, İzin, Proje Maliyet Yönetimi Duran Varlık Yönetimi Finans Yönetimi Stok – Üretim – Maliyet Takip Sistemi Ticari İşlemler Muhasebe Büro Yönetimi e-Fatura, e-Defter çözümleri Orka Bilgisayar Ekim-2013

Orka Bilgisayar Ekim-2013

Yeni AR-GE Projelerimiz AR-GE Projemizden önce, Projenin Temelini Oluşturacak, «Bulut Bilişim» Hakkında Kısa Bir Ön Bilgi: Bulut Bilişim'i kısaca tanımlamak gerekirse;  Çalıştırdığımız yazılımların, bilgisayar hizmetlerinin, bilgisayarımızda değil de internet üzerinden erişime açık olan, dünyanın farklı yerlerinde bulunan sunucular üzerinden çalıştırılmasıdır.  Orka Bilgisayar Ekim-2013

Bulut Bilişimin Avantajları ve Dezavantajları. Düşük Donanım Maliyeti Gelişmiş Performans Düşük Yazılım Maliyeti Anında Güncelleme Sınırsız Depolama Kapasitesi Artırılmış Veri Güvenliği İşletim Sistemleri Arasında Geliştirilmiş Uyum Artırılmış Dosya Formatı Uyumu Grup Çalışması Gizlilik ve Güvenlik  Dezavantajları: Sabit İnternet Bağlantısı Gerektirmesi Düşük Hızlarda Düzgün Çalışmaması Uygulamanın Yavaş Çalışması Güvenlik Açıkları Sistem Güncellemeleri Deneyimsiz bulut operatörü Kullandığınız Programın Özellikleri Orka Bilgisayar Ekim-2013

Çok Önemli Bir Araştırma ve Sonuçları: Microsoft’un KOBİ Bulut Araştırması’na göre önümüzdeki 5 yılda KOBİ’ler bulut hizmetlerine olan yatırımlarını iki katına çıkaracak ve en az bir bulut hizmetinden faydalanan şirket sayısı da 3 yılda 3 kat artacak. Microsoft, Edge Strategies ile birlikte içinde Türkiye’nin de yer aldığı 13 ülkede 3 binden fazla KOBİ’nin bilişim yatırımlarına karar veren yöneticileri ile gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını duyurdu. Araştırmaya göre bulut hizmetlerine yatırım yapacak olan KOBİ sayısının önümüzdeki beş yıl içerisinde önemli derecede artacak. Microsoft’un KOBİ Bulut Araştırması’nın sonuçları bilgi teknolojilerine yatırım yapan KOBİ’ler arasında bulut hizmetlerinden faydalananların % 59’unun bilgi teknolojilerinden elde ettikleri faydayla önemli üretkenlik artışları yaşadığını ortaya koyarken, aynı oran bulut hizmetlerini kullanmaya başlamamış olan KOBİ’lerde ise % 30 dolaylarında kalıyor. Bulut hizmetlerini bugün kullanan KOBİ’lerin % 63’ü önümüzdeki 12 – 18 ay arasında büyümeyi öngörüyor %55’i ise bu teknolojinin büyümelerine destek olacağına inanıyor. KOBİ’lerin %50′si bulut bilişimin yatırımlarının daha da önemli hale geleceğini ve %58’i ise bulut hizmetlerini kullanmanın şirketlerini daha rekabetçi kılacağını söylüyor. Orka Bilgisayar Ekim-2013

Bulut Bilişimin Kategorileri… Bulut Bilişim 3 kategoriye ayrılıyor. 1.SaaS (Software as a Service): Yazılımın bir internet hizmeti olarak sunulması 2.PaaS (Platform as a Service): Platform bir internet hizmeti olarak sunulması 3.IaaS (Infrastructure as a Service): Altyapı olarak bir internet hizmeti sunulması Bulut Bilişimin Kategorileri… Orka Bilgisayar Ekim-2013

ORKA AR-GE PROJESİ Hizmet, KOBİ veya KOBİ aday firmalarına yönelik ERP, CRM, SCM, HCM, HR… gibi ihtiyaç duydukları programların temel özellikleri esas alınarak; Bulut Bilişimin SaaS veya PaaS kategorilerinde mevcut yazılımlarımız baz alınarak yeniden geliştirilmesi. Böylece daha uygun fiyat ve fiyat yöntemleriyle bu tür firmalara sunulması. Projenin yazımında Yeni Türk Ticaret Kanunu, Çalışma Kanunu, AB İstatistik, BASEL-3, UFRS, IFS, XBRL, .. gibi standartlara uygunlukta geliştirerek, yeni kanun ve uygulamalara (e-defter, e-fatura, e-arşiv…) anında cevap verebilecek nitelikte olması. Orka Bilgisayar Ekim-2013

AR-GE ProjESİ YOL HARİTASI Proje Bilgisayar Yazılım Standartlarının belirlenmesi Her bir Proje başlığı altındaki - İş Analizlerinin Yapılması - Sistem Analizin Yapılması - Veri tabanı tasarımının Yapılması - Kullanıcı Giriş modüllerinin Tasarımı (UI Design) - Kodlamanın Yapılması - Test / Onay İş Süreçleri Planlaması - Model/Denek Firmalarda birebir projenin uygulamaya geçiş süreçleri Orka Bilgisayar Ekim-2013 Orka