FİNANSMAN ve MUHASEBE İşletmelerin faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürütebilmeleri, ihtiyaç duydukları fonu sağlamalarına bağlıdır. İşletmelerin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşletmelerde Finans Faaliyetleri 9
Advertisements

İŞLETME II FİNANSMAN FONKSİYONU 4.DERS Yrd. Doç. Dr. Recep KILIÇ
Finansal Yönetim I (FNSY 301)
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
“ UFRS İLE UYUMLU FİNANSAL RAPORLAMA ÜZERİNE BAZI GÖZLEMLER: TÜRK VE AVRUPA SİGORTA ŞİRKETLERİ ” Dr. Can Öztürk 1 Ankara, 6-7 Haziran.
Diyarbakır - 29 Ocak 2011 HALKBANKGAP’TA Yunus ESMER.
Çalışma Sermayesi Yönetimi Bir Önceki Haftadan (ProForma Tablolar ile) Devam...  Dynastatic Corporation bugüne kadar büyüme göstermemesine.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI 1-TANIMI VE KAPSAMI işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri,
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
Menkulleştirme
HAZIRLAYANIN; ADI SOYADI; İLVE ÇEBİ NUMARA:
BANKACILIKTA PORTFÖY YÖNETİMİ. portföy ad 1. kâğıt paraların vb. konulduğu cüzdan. 2. ECO. banka, aracı kuruluş ya da kişinin elinde bulundurduğu, üzerinde.
Doç. Dr. Sait Y. KAYGUSUZ. SEMİNER İÇERİĞİ Pazarlama 1.FİNANSAL ANALİZDE KULLANILAN YÖNTEMLER 2.ANALİZ KAPSAMINDA İNCELENECEK KONULAR.
PARA VE BANKACILIK.
VARLIKLARIN İZLENMESİ Menkul Kıymetler
FİNANSAL KARAR TÜRLERİ
PARA POLİTİKASI ARAÇLARI
Finansal sektöre bakış
Hazırlayan : İbrahim Gökhan Uzun
MALİ İŞLEMLERİN İZLENMESİ
GENEL MUHASEBE.
Prof. Dr. Nermin ÖZGÜLBAŞ
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
Aşağıdaki kavramları açıklayınız
MUHASEBEYE GİRİŞ Muhasebenin Tanımı Muhasebenin Türleri
FİNANSAL YÖNETİM.
İŞLETME FİNANSI.
FİNANSAL PLANLAMA.
BDEM 311 MALİYET VE YÖNETİM MUHASEBESİ
Tek Düzen Hesap Planının Yapısı
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
11. FİNANSMAN FONKSİYONU.
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
BANKALARDA FON KAYNAK VE KULLANIM YAPISI
FI – Finansal Muhasebe Genel Sunumu
Finansal sektöre bakış 2018
ESRA ÖNDER İŞLETME 2.ÖĞRETİM
Türkiye’de Küçük ve Orta Boy İşletmeler
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
İŞLETMENİN FAALİYETLERİNE KAYNAK BULMA: FİNANSMAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
III.Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar ( ) nolu hesaplar)
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İÇİNDEKİLER Kısa – Orta – Uzun Vadeli Borç Kaynakları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ürün ve Hizmetler İçin Kapasite Planlaması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomide ve bankacılıkta reform;
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER İİK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Muhasebe ve raporlama sistemi
Finansal Sistem ve Ekonomi
Sunum transkripti:

FİNANSMAN ve MUHASEBE İşletmelerin faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürütebilmeleri, ihtiyaç duydukları fonu sağlamalarına bağlıdır. İşletmelerin amaçlarına ulaşabilmek için gerek duydukları fonun sağlanmasını ve bunun yönetimini FİNANS gerçekleştirir.

FİNANSMAN KAVRAMI

FİNANSMAN

Finansmanın işlevleri Finansal analiz Gerekli fonların kaynaklarının belirlenmesi Fonları uygun koşullarda ele geçirmek Ele geçirilen fonların etkin kullanımı Finansal planlama ve denetim (Muhasebe kayıtlarının izlenmesi) Finansal raporların düzenlenmesi Kar dağıtımı Gelecek dönem finansal olayların hazırlanması / öngörülmesi

𝐹𝑂𝑁≠𝑃𝐴𝑅𝐴 Fon : Nakit, vadesiz mevduat, nakde çevrilebilir değerler Para : Nakit ve bankadaki vadesiz mevduat

Fon Kaynakları - Satışlar - Varlık Satışları - Dağıtılmamış kârlar - Ticari krediler - Banka kredileri - Tahviller - Hisse senetleri - Factoring - Leasing - Finansman bonoları 15

Çağdaş Finansman Kaynakları Leasing (Kiralama) Factoring

Leasing : Kiralama şirketinin (kiralayan), kiracı konumundaki işletmenin ihtiyaçlarına uygun menkul veya gayrimenkul değeri satın alıp, bunu belirli bir süre için bu işletmenin kullanımına tahsis etmesidir. Kiralayan ve kiracı arasında düzenlenen, üreticiden kiracı tarafından seçilip, kiralayan tarafından satın alınan mülkiyetini kiralayanda , kullanımını ise kiracıda bırakan bir anlaşmadır.

Muhasebe Bilgisinin Kullanıcıları Herhangi bir nedenle işletme ile ilgili olan kişi ve gruplar muhasebenin ürettiği ve özetleyerek rapor haline getirdiği bilgileri kullanırlar. Yöneticiler İşletme sahipleri İşletme çalışanları ve sendikaları Bankalar, kredi kurumları, tahvil sahipleri, satıcılar Devlet Kamu 24

ÖRNEK ÇALIŞMA SORULARI Finansman kavramını açıklayınız. Finansman kavramının işletme yöneticisi açısından önemi nedir? Sermaye türlerini kısaca açıklayınız. Leasing avantaj ve dezavantajları nelerdir? Leasing uygulamalarını işletme esnekliği açısından tartışınız. Factoring nedir? Bu uygulamanın avantaj ve dezavantajlarını işletmelerin fon ihtiyacı ışığında tartışınız. Muhasebe kavramını açıklayınız. Muhasebenin süreci nedir? Bu sürecin sağlıklı işlemesi bir işletme açısından neden önemlidir? Bilanço nedir? Bilanço eşitliği kavramını açıklayınız.