İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Eylem Planı Sonraki Adımlar
“ PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA-OUR SHARED EUROPE” PROJE YARIŞMASI.
Topluluk Başkanı Yavuz Sultan Selim KAVRIK
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
YERELDE AB SÜRECİ.
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İLKÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM ORANLARININ ARTIRILMASI PROJESİ (TR2010/ /001.
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Dünya Çocuk Bilim Derneği
BESYO.
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ELMADAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Karşılaştırmalı Eğitim
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ Yrd. Doç. Dr. Abdullah YILDIZBAŞI ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

PROJENİN AMACI Projenin amacı, MEB Bünyesinde faaliyet gösteren ilk ve orta öğrenim kurumlarında bulunan öğrenci ve öğretmenlere yönelik iklim değişikliği konusunda farkındalık geliştirme eğitimleri verilmesi, iklim değişikliği konusunda hedef tutum ve davranışların değişmesinin sağlaması, eğitim süresince uygulanan programın yaygın etkisinin artırılması ile yerel yönetimlerde iklim değişikliği konusunda farkındalık düzeylerinin arıttırılması için etkinlikler organize edilmesi, uygulama eylem planları hazırlanması, ilgili etkinliklere sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün ve diğer kamu kuruluşlarının katılımını sağlayarak etki alanının genişletilmesi, kitle iletişimi ve diğer iletişim kanallarını kapsayan bir kamuoyu bilgilendirme kampanyası aracılığıyla iklim değişikliğine yönelik farkındalık ve uyum sağlanmasına yönelik somut davranış değişikliği yaratılması, doğru algı yönetimiyle bilinç oluşturulmasıdır.

PROJENİN HEDEF KİTLESİ Öğrenci, Öğretmen ve Öğretmen Adaylarına Yönelik Farkındalık Geliştirme Bileşeni Öğretmenler Öğretmen Adayları Öğrenciler 2) İklim Değişikliği İle Mücadele Alanında Yerel Yönetimlerin Kapasitelerinin Geliştirilmesi Bileşeni Belediyeler Yerel Yönetimler Bakanlıkların Taşra Teşkilatları Sivil Toplum Kuruluşları Üniversiteler

PROJE BİLEŞENLERİ 1) Öğrenci, Öğretmen ve Öğretmen Adaylarına Yönelik Farkındalık Geliştirme Bileşeni: Projenin öğrenci, öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik farkındalık geliştirme bileşeni kapsamında, sonraki slaytta bulunan haritada belirtilen 18 ilde yürütülmek üzere, anaokulundan başlayarak eğitim-öğretimin her kademesindeki öğrenciler, öğretmenler ve öğretmen adaylarının farkındalık ve bilgi düzeyini arttırmaya yönelik olarak iklim değişikliği ve uyum konularında eğitimler, bilim kampları, seminerler, anket çalışmaları ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 2) İklim Değişikliği İle Mücadele Alanında Yerel Yönetimlerin Kapasitelerinin Geliştirilmesi Bileşeni: İklim değişikliği konusunda yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi bileşeni kapsamında sonraki slaytta bulunan haritada belirtilen 14 ilde belediyeler ve yerel ölçekte kamu kurumları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin farkındalık ve bilgi düzeylerinin arttırılmasına yönelik toplantı, eğitim, seminer ve çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Öğrenci, Öğretmen ve Öğretmen Adaylarına Yönelik Farkındalık Geliştirme Bileşeni Kapsamında Gerçekleştirilecek Faaliyetler: Öğretmen ve öğretmen adayına yönelik 16 ilde iklim değişikliği ve uyum konulu eğitim seminerleri Projede adı geçen 18 ilde 54 anaokulu, 54 ilkokul, 54 ortaokul, 54 lisede ilgili eğitim kuruluşlarının öğrencileri ve öğretmenlerine uygulanacak eğitim programları 54 ortaokuldan katılım sağlayan 240 öğrenciye yönelik 12 iklim kampı İklim değişikliği konulu çizgi film hazırlanması İlkokul, ortaokul öğrencilerine yönelik resim ve kompozisyon yarışmaları Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik fotoğraf ve kısa film yarışmaları

TEŞEKKÜRLER.