Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ."— Sunum transkripti:

1 ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

2

3 ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ 52 okulda 1347 Orta- Ağır zihinsel yetersizlikten etkilenmiş ve otizm spektrum bozukluğu olan öğrenciler eğitim görmektedir.

4 ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 8 Okulda 1096 Hafif Zihinsel Yetersizlikten Etkilenmiş Öğrenciler Eğitim Görmektedir.

5 Ö ZEL E ĞITIM İ Ş U YGULAMA M ERKEZI 13 okulda 604 Orta-Ağır zihinsel yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu Bulunan öğrenci eğitim görmektedir.

6 GÖRME ENGELLİLER İLKOKUL, ORTAOKUL VE ÖZEL EĞİTİM VE MESLEKİ EĞİTİM LİSELERİ 5 Okulda 223 Görme Engelli Öğrenci Eğitim Görmektedir.

7 İ ŞITME E NGELLILER A NAOKULU, İ LKOKULU, O RTAOKULU V E M ESLEK L ISELERI 8 Okulda 651 İşitme Engelli Öğrenci Eğitim Görmektedir.

8 ORTOPEDİK ENGELLİLER İLKOKUL, ORTAOKUL VE MESLEK LİSESİ 3 Okulda 319 Ortopedik Engelli Öğrenci Eğitim Görmektedir.

9 SEREBRAL PALSİLİLER ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 3 okulda 105 SP’ li öğrenci eğitim görmektedir.

10 BİLİM SANAT MERKEZLERİ 2 bilim sanat merkezin de 1087 Üstün Zekalı ve Üstün Yetenekli öğrenci eğitim görmektedir.

11 ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI Özel Eğitim Sınıfı Bulunan 421 Okulda Hafif Zihinsel Engelli, İşitme Engelli, Görme Engelli ve Bedensel Engelli 4.504 Öğrenci Eğitim Görmektedir.

12 EVDE EĞİTİM UYGULAMALARI 228 öğrencimize evde eğitim hizmeti verilmektedir.

13 KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI İlk ve Orta dereceli okullarda Görme, İşitme, Ortopedik ve Zihin Engelli olan 19.576 öğrenci eğitim görmektedir.

14 DESTEK EĞİTİM UYGULAMALARI Tüm Kademelerdeki 856 destek eğitim uygulamasında 5973 öğrenci destek eğitim hizmetinden faydalanmaktadır.

15 STRATEJİK PLAN VERİLERİ İlimizde, kaynaştırma eğitiminden yararlanan öğrenciler için hazırlanmış destek eğitim uygulama sayısı; 2012 yılında250’ye 2014 yılında ise450’ e hedeflenirken 595 e çıkarılmıştır. 2014- 2015 Eğitim- Öğretim Yılı sonunda 4152 öğrenci destek eğitim uygulamasından yararlanmıştır. 2015- 2016 eğitim- öğretim döneminde ise ilimizde kaynaştırma eğitiminden yararlanan öğrencilerin devam ettiği TÜM OKULLARDA destek eğitim uygulamasını yapılması hedeflenmiştir.

16 Ö ZEL E ĞITIM R EHBERLIK Ş UBE M ÜDÜRLÜĞÜ O LARAK B ÖLÜMÜMÜZCE V ERDIĞIMIZ E ĞITIMLER 2014- 2015 eğitim- öğretim yılında9 merkez ilçede 135 Okul Müdür ve Müdür Yardımcısına 2014- 2015 eğitim- öğretim yılında116 Okulda 3995 öğretmene Özel Eğitimde Farkındalığı Arttırma Kursu Sınıf Yönetimi Sınıfta Davranış Değiştirme Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Hazırlama Kursu (BEP) verilmiştir 181 Okulumuza İdareci ve Öğretmenlere Özel Eğitim, Danışmanlık hizmeti verilmiştir.

17 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMALARI Ankara ili destek eğitim uygulamasının tüm okullarda devam etmesi için İzlem ve Değerlendirme Ekiplerinin oluşturulması ve bilgilendirme yapması Özel Eğitim Danışmanlık hizmetlerinin sürdürülmesi Okul ihtiyaç analizine göre okul içi kurs programlarının düzenlenmesi İlçelerin ihtiyaç analizine göre özel eğitim okul ve özel eğitim sınıflarının açılması Okul Müdür ve Müdür yardımcılarına özel eğitim konulu eğitimler verilmeye devam edilmesi Öğretmenlere Özel Eğitim konulu eğitimler verilmeye devam edilmesi

18 M.T.A.L AÇILAN ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI Karakusunlar IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Batıkent Şevket Evliyagil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. ( 2 sınıf) Aktaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.( 2 sınıf) Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Kemal Yurtbilir İşitme Engeliler Özel Eğitim Meslek Lisesi ( İşitme – MR) Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi (Bedensel – MR) Siteler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Keçiören İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

19 Ö ZEL E ĞITIM B ÖLÜMÜ A ÇıLAN İ LKOKULUMUZ Şehit Rıfat Çelik İlköğretim Okulu 4 sınıf, 2 iş atölyesi ve 1 yaşam odasında 16 öğrenci eğitim görmektedir.

20 AÇILAN ÖZEL EĞİTİM OKULLARIMIZ Emine Aktaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Şehit Cihan Yıldız Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Batuhan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Sincan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Uygur Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yahya Özsoy Özel Eğitim Ve Mesleki Eğitim Merkezi Beypazarı Özel ve İş Uygulama Merkezi

21 TEŞEKKÜRLER…


"ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları