BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

ECTS/AKTS Değerlendirme
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
Bilgi Paketi Çalışmaları
BOLOGNA SÜRECİ BİRİNCİ PAYLAŞIM TOPLANTISI
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Bologna Süreci Nedir? Bologna Sürecinin oluşturmayı hedeflediği Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
BU SÜREÇTE ANABİLİM DALI/BÖLÜM BAŞKANLIKLARINCA TAMAMLANACAK EKSİKLER.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 14 KASIM 2012.
UÜ BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLANTISI-3 Prof. Dr. M. Ayberk KURT
Hukuk Fakültesi Dekanlığı
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ
DEÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK BAŞVURUSU Bilgilendirme Sunuşu 2004.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
Eğitim Sürecinin Yeniden Yapılandırılması Prof Dr Feyza Darendeliler 2010, İÜ.
İÜ’de Eğitimde Yeniden Yapılanma Toplantısı , İÜ , İÜ.
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
Girişimcilik ve Proje Yönetimi
SG501-Siber Güvenliğe Giriş
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
BİR PROGRAMDA AKTS NİN OLMAZSA OLMAZLARI
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
Eğitim Sürecinin Yeniden Yapılandırılması
Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR Trakya Üniversitesi Yeterlik Çerçevesi Alt Komisyonu ve AKTS Alt Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı Prof. Dr. Sevinç SAKARYA MADEN 25/04/2017

1. Bologna Süreci, devamlılık gösteren bir süreçtir 1. Bologna Süreci, devamlılık gösteren bir süreçtir. Tüm akreditasyon, Erasmus, Mevlana, yatay/dikey geçiş, diğer üniversiteler ile ilgili çalışmalar vb. aktif ve güncellenmiş Bologna Bilgi Paketi (http://bologna.trakya.edu.tr) temel alınarak gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda sayfanın güncellenmesi büyük önem arz etmektedir.   2. Mevcut Bologna Bilgi Paketi Türkçe içerikler ve öğretim üyesi bilgileri incelenip güncellenmelidir. (Emekli öğretim üyeleri, üniversiteden ayrılanlar vb. sistemden çıkarılmalıdır)

3. Mevcut Bologna Bilgi Paketi İngilizce içerikler ve öğretim üyesi bilgileri incelenip güncellenmelidir.   4. Mevcut Bologna Bilgi Paketinde yer almayan yeni açılmış dersler, ilgili Program Sekreterliğinden bilgi alınarak, sisteme Türkçe/İngilizce olarak girilip, sayfa güncellenmelidir. 5. Öğrencisi olmayan programlar için Bologna Bilgi Paketi içerikleri ancak GİRİŞ/LOGİN yapıldığında görüntülenebilmektedir.

6. DERS TANIMI altında yer alan Ders Koordinatörü aşağıdaki tanımlamaya uygun olarak tüm programlarda güncellenmelidir.   Ders Koordinatörü: Ders dağılımından sorumlu olan BÖLÜM/ANABİLİM DALI/PROGRAM Başkanlığıdır. 7. Üniversite/Alan Dışı Seçimlik dersi olan öğretim üyelerinin Bologna Bilgi Paketinde yukarıda belirtilen güncellemeleri yapmaları sağlanmalıdır.

8. Bologna Sorumlularının ‘Değerlendirme Sistemi’ nin; ‘Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ( 11/08/2003 tarih ve 25196 sayı), Trakya Üniversitesi Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ( 11/08/2003 tarih 25196 sayı ), Trakya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği (21/07/2013 tarih ve 28714 sayı Resmi Gazete), Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim- Öğretim Sınav Yönetmeliği ( 01/10/2013 tarih ve 28782 sayı), Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (13/10/2011 tarih ve 28083 sayı), Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim- Öğretim Sınav Yönetmeliği ( 29/08/2015 tarih ve 29460), Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (13/04/2009 tarih ve 27199 sayı) ve Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği (20/04/2016 tarih ve 29690sayı)’ne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediğini kontrol etmeleri gerekir.

ÖRNEK: (Tıp Fak./Sağlık Bil. Ens… hariç) Ara Sınav %30 Ödev - (Ara Sınav ve Final sınavları dışında değerlendirmeye katılacak ödev, proje vb. her yarıyıl başında ilgili birimin yönetim kurulunca belirlenir.) Devam - Toplam %30 Yıliçinin Başarıya Oranı %30 Finalin Başarıya Oranı %70 Toplam %100

9. AKTS/İŞ YÜKÜ TABLOSU, her ders için ayrı ayrı ilgili öğretim üyesi tarafından birim Bologna Sorumlusu ile birlikte doldurulmalıdır. Bologna Sürecinde AKTS/İŞ YÜKÜ TABLOSU ve diğer bilgiler için tüm Bologna Sorumlularına eğitim semineri verilecektir.

10. AKIŞ ŞEMASI: YENİ DERS TEKLİFİ/ DERS İÇERİK GÜNCELLEMESİ ↓ İLGİLİ BİRİMİN BOLOGNA SORUMLUSU BÖLÜM/ANABİLİM DALI/PROGRAM EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU (VARSA) FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEKOKUL/PROGRAM KURULU ALT YETERLİKLER KOMİSYON ÜYESİ REKTÖRLÜK EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU REKTÖRLÜK SENATO Akışı izlenerek yapılmalıdır.

11. Senatodan geçen tüm teklif ve güncellemeler (BÖLÜM/ANABİLİM DALI/YÜKSEK OKUL/PROGRAM) Birim Sekreterliği tarafından Bologna Sorumlularına bildirilerek Bologna Bilgi Paketinde güncellenir. Güncellemelerden Bologna Birim Sorumluları yükümlüdür. 12. Bologna Bilgi Paketi güncellemeleri ile ilgili olarak yapılan değişikliklerin Rektörlük Eğitim-Öğretim Komisyonuna gönderilmesine gerek yoktur. Sadece yeni ders teklifleri 10. Maddede belirtilen akış izlenerek yapılmalıdır. 13. Bundan sonraki eğitim-öğretim süresince, Bologna Bilgi Paketinin düzenli olarak güncellenmesinden ilgili birimin Bologna Sorumluları sorumludur.