ENGELLİLERİN EĞİTİMİNDE KULLANILAN MATERYALLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özel eğitim nedir? Özel eğitimin farklı açılardan farklı tanımları yapılmaktadır. Özel eğitim büyük ölçüde öğretimle ilgilidir. O halde; Özel eğitimi özel.
Advertisements

Özel Gereksinimi Olan Çocuklar ve Özel Eğitim
SINIFTA KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
EĞİTSEL YAZILIMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİMİ
TIBBİ TANILAMA EĞİTSEL TANILAMA
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
2.Hafta. Kaynaştırma ve Destek Özel Eğitim Hizmetleri
1.Hafta: Özel Gereksinimli Bireyler ve Özel Eğitim
573 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname
Özel Eğitim ve Kaynaştırma Eğitimi
OKULLARDA UYGULANAN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ uygulamaları
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
Çok Kültürlü Bir Bakış Açısına Göre Çocuklar
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı KAYNAŞTIRMA BEP.
ERKEN ÇOCUKLUK ÖZEL EĞİTİMİ
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
FIRINLI İLKÖĞRETİM OKULU Okullarda görev yapan Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarından biri de bireysel eğitim gerektiren ve “Kaynaştırma” eğitimine.
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
ÖZEL EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI
Kaynaştırma Uygulamaları ve Destek Özel Eğitim Hizmetleri
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ VE BEP HAZIRLAMA
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR
KAYNAŞTIRMA.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Zihin Engellilerin Eğitimi-2
BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı.
ÖZEL EĞİTİM OKUL VE SINIFLARI MALTEPE RAM
Ş AH İ NBEY REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ. KAYNAŞTIRMA Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ VE BEP HAZIRLAMA.
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
ÖZEL EĞİTİM BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM. Özel gereksinimli öğrencinin zihinsel, duygusal, sosyal, dil ve iletişim alanlarında yapabildiklerini dikkate.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
KAYNAŞTIRMA.
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
SOSYAL KABUL SINIF İÇİ ETKİLEŞİMİN ARTTIRILMASI
BÜTÜNLEŞTİRME.
ÖZEL EĞİTİME GEREKSİNİM DUYAN ÇOCUKLAR VE ÖZEL EĞİTİM
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Özel eğitime ilişkin devlet ve akademisyenler tarafından yapılan çeşitli tanımlar mevcuttur. Özel eğitime ilişkin M.E.B. tarafından.
TANILAMA.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ OKULA UYUM PROGRAMI ÖĞRETMEN KILAVUZU VE
ÖZEL EĞİTİMDE KAYNAŞTIRMA UYGULAMARI
Prof. Dr. Neriman ARAL Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖĞRETİMSEL UYARLAMALAR
AZE216 KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMI
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 1: Değerlendirme Basamakları Gönderme Öncesi Süreç Prof. Dr. Tevhide Kargın.
KAYNAŞTIRMADA KULLANILAN YÖNTEM VE TEKNİKLER
ERKEN ÇOCUKLUK ÖZEL EĞİTİMİ
BİREYSEL EĞİTİM PROĞRAMI GRUP EĞİTİM PROGRAMI
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
KAYNAŞTIRMAYA HAZIRLIK
DRAMANIN NORMAL ÇOCUK AÇISINDAN SAĞLADIĞI YARARLAR
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ KAYNAŞTIRMA.
Sosyal Kabulün Artırılması
  Özel eğitim gerektiren bireylerin, Türk Millî Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda, genel ve meslekî eğitim görme haklarını kullanabilmelerini.
… Sınıf Öğretmeni.
ENGELLİLERE YÖNELİK TUTUMLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
Sunum transkripti:

ENGELLİLERİN EĞİTİMİNDE KULLANILAN MATERYALLER

Bu bölüm; Aral,N., 2011. Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma, İstanbul: Morpa Yayınları. Aral, N. ve Gürsoy, F. 2007. Özel eğitim gerektiren çocuklar ve özel eğitime giriş. İstanbul: Morpa Kültür Yayınları. kaynağından aynen alınmıştır.

Öğretim Materyallerinin Seçimi Öğretim materyallari öğrenmeyi destekleme ve öğretimi kolaylaştırma açısından eğitimde önemli bir yer tutar. Çocukların öğrenmelerini desteklemek amacıyla çocukların gelişimsel özellikleri doğrultusunda öğretmenler materyallari kendileri hazırlayarak kullanabilirler. Bu tür araçlar tüm çocuklarla birlikte özel gereksinimli çocukların öğrenmelerini kolaylaştırmaktadır.

Özel gereksinimli çocukların öğrenmelerini desteklemek için kullanılan öğretim materyallerinin seçiminde bazı kriterlere dikkat edilmelidir. Materyal, çocukların gelişim düzeyine uygun olmalı, Çocuğun öğrenmesini desteklemeli Çocuklar tarafından da kullanılabilir olmalıdır

Öğretim Yöntemlerinin Uyarlanması Öğretim yöntemlerinin uyarlanması; çocukların gereksinimlerine ve gelişimsel özelliklerine uygun öğretim yöntemlerinin seçilmesini kapsar. Özel gereksinimli olan çocukların çoğu, akranları için etkili olan öğretim yöntemlerinden yararlanırlar.

Uygulanan yöntem özel gereksinimli çocuğun becerilerinde gelişme sağlamıyorsa, bu durumda öğretmenin farklı öğretim yöntemlerini kullanması gerekir. Öğretmen öğretme yöntemini seçerken, çocuğun özelliklerini, öğretmek istediği becerinin özelliğini dikkate alarak en etkili olabilecek yöntemi ya da yöntemleri seçmeli ve sınıfta kolay kullanabileceği yöntemlere öncelik vermelidir

Öğrenmede Etkili Olan Etmenlerin Uyarlanması Öğrenmede öğrenme biçimleri ve çocukların dikkatleri de etkili olduğu için, bunlara yönelik uyarlamalarında yaplması gerekmektedir.

Çocukların Öğrenme Biçimleri Öğretimsel uyarlamalar açısından önem taşımaktadır. Öğrenme biçimi çocuğun nasıl daha iyi öğrendiğini gösteren bir ipucu niteliğinde olup, bireyden bireye farklılık gösterir. Çocuğun görme, işitme ya da dokunma duyusu aracılığıyla bilgiyi kazanmasında çeşitli güçlükleri olabilir.

Bu durumda öğretmenin çocukların yaşadığı güçlüğü belirleyebilmesi ve bu güçlüklere yönelik önlemler alması gerekir.

Çocukların Dikkat Süreleri de öğrenmede etkili olan etmenlerden biri olup öğretimsel uyarlamalar açısından önemlidir. Çocukların dikkat süreleri birbirinden farklı olmakla birlikte, özel gereksinimli çocukların çoğunun dikkat süresi akranlarından daha kısadır. Bu nedenle öğretmenlerin öğretim süresini çocukların dikkat sürelerine göre planlamaları gerekir