Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I"— Sunum transkripti:

1 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I

2 Etkinlik Planı Günlük akış hazırlanırken eğitimcinin, gelişim göstergelerini desteklemek için planladığı etkinliği etkinlik planına ayrıntılı olarak yazması gerekir. Etkinlik planında; etkinliğin adı, gelişim göstergeleri, materyal, öğrenme süreci, güvenlik önlemleri, uyarlama değerlendirme bölümlerine yer verilir.

3 Etkinlik Planı Gelişim göstergeleri yazıldıktan sonra öğrenme süreci bölümünde etkinliğin hangi materyallerle nasıl gerçekleştirileceği ayrıntılı olarak açıklanmalıdır. Etkinliğe başlamadan önce ortam dikkatlice gözden geçirilmeli ve etkinlik süresince alınması gereken güvenlik önlemleri ilgili alana yazılmalıdır.

4 Etkinlik Planı Eğitimci sorumlu olduğu çocuk sayısını göz önüne alarak ayrı ayrı etkinlik planları hazırlamalıdır. Eğitimci, bu yaş gruplarında bireysel olarak da eğitim vermeyi planlıyor ise ayrıca bu eğitime yönelik de etkinlik/ler hazırlamalıdır.

5 Etkinlik Planı Eğitimcilerin kurumlarındaki özel gereksinimli çocukları göz önüne alarak uyarlamalar yapmaları her çocuğun bireysel ihtiyaçlarının karşılanması açısından önemlidir. Etkinlik planının değerlendirme bölümünde çocuklar, gelişim takibi ve etkinlik hakkında sohbet etme, açık uçlu sorular sorma (etkinlik süresince yapılan işlemler, materyaller ve mekân hakkında), sanat çalışmaları yapma vb. çalışmalarla değerlendirilir.


"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları