BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung- Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı.
Advertisements

İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri Kullanıldığı Yerler Örnekler Düzenleyen: Mehhmet Akif BARIŞ.
Donanım Birimleri.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
Uzaktan Eğitim Sürecinde Materyal Ortam ve Teknoloji Tasarımı Yusuf DOĞANAY.
ROBOT.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Eğitim Yöneticilerinin Teknoloji Lideri Olma Durumlarıyla İlgili Bir İnceleme Tuğçe ÇOBAN & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim.
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
Toplantıları önemli hale getirin. Harika ekiplerin temelinde çok iyi iletişim vardır. Temel.
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ. HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR?  Harici Veri Depolama: Verilerimizi saklamak ve gelecekte kullanmak amacıyla kullanılan.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
İletişimin Zamanda yolculuğu
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Aşağıdaki kavramları açıklayınız
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
BİLGİSAYAR ÇEŞİTLERİ.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİLGİ TOPLUMU.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bölüm IV Öğretimde Görsel İşitsel Araçlar
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR VE TARİHSEL SÜREÇ
İK MAKALESİ.
İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilişim Teknolojileri Araçlarında
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Temel Bilgisayar Bilgileri
Üst Düzey Zihinsel Özelliklerin Ölçülmesi
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
İSTASYON YÖNTEMİ.
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
ÖĞRENME STİLLERİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
SABİT DİSKLER.
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
İşlemciler.
Filiz KUŞKAYA MUMCU Tülin HAŞLAMAN Yasemin KOÇAK USLUEL
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
GÖRSEL ARAÇ ÇEŞİTLERİ.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
Sunum transkripti:

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ NEDİR? Bilginin toplanmasını, işlemesini, depolanmasını, ağlar aracılığı ile bir yerden bir yere iletilmesini sağlayan iletişim ve bilgisayar teknolojilerini de kapsayan bütün teknolojiler "bilişim teknolojisi" olarak adlandırılmaktadır.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ

Bilgisayarların 1950 yılından itibaren ticari hayatta kullanılmaya başlanmasıyla ana hatlarıyla üç aşama gerçekleşmiştir. Bu dönemler yaklaşık 15-20 yıl devam eden ve birer S-eğrisi şeklindeki bilgi işlem dönemi, mikro dönemi ve yakın zamanda başlamış olan ağ dönemidir. Kısaca incelenecek olursak;

1.Bilgi İşlem Dönemi  1960 ile 1980 yılları arasında yaklaşık 20 yıl devam eden bu dönem boyunca piyasada hakim olan anabilgisayarlar ve buna bağlı donanım ve yazılım sistemleridir. Sonradan geliştirilen minibilgisayarlar bir takım avantajlar sunmakla birlikte yine anabilgisayarların kullanıldığı şekilde kullanılmaya devam etmişlerdir.

2.Mikro Dönemi Bu dönemin bilgi işlem devresinden farkı, bilgisayarların otomasyonda olduğu gibi orta kademenin yerini alma amacıyla değil, profesyonellere yardımcı olmaları amacıyla kullanılmasıdır. Mikro döneminin gelişmesi mikrobilgisayarlar ile mümkün olmuştur.

3.Ağ Dönemi Günümüzde, hem yerel hem de geniş alan ağlarının radikal dönüştürücü etkileri bir çok alanda hissedilmektedir. İşletme içinde tüm kademelerden çalışanların hızlı ve etkili iletişimleri, güçlü veri tabanlarına erişim imkanları, bunun yanında işletme dışında rakipler, yan sanayi ve müşterilerle ağ üzerinden etkileşimli bilgi alışverişi hem örgütsel hem de sektörel bir çok değişimleri beraberinde getirmektedir.

EĞİTİM TEKNOLOJİSİ Eğitim teknolojisi, öğrenme-öğretme ortamlarını etkili bir şekilde tasarımlayan, öğrenme ve öğretme de meydana gelen sorunları çözen, öğrenme ürünün kalitesini ve kalıcılığını arttıran bir akademik sistemler bütünüdür. Eğitim teknolojisinin temel amacı, öğrenmeyi etkili ve kalıcı bir biçimde sağlamaktır.

Eğitim Teknolojisinin Amaçları Eğitim hizmetlerini daha geniş kitlelere götürmek, Öğretme - öğrenme süreçlerini daha verimli hale getirmek, Öğretme - öğrenme etkinliklerini bireyselleştirmek, Öğretme ve öğrenmeyle ilgili uygulama ve süreçleri düzenlemek, Eğitim kurumlarını uygulamalı hale dönüştürmek, Eğitim personelinin etkinliğini ve verimliliğini artırmak, Öğretme-öğrenme süreçlerini öğrenci yeteneklerine uyarlamak, Eğitimle ilgili sorunların çözümünde uygulamaya koymaktır.

Eğitim Alanında Kullanılan Teknolojik Ürünler; – Televizyon: Eğitim sisteminde bazı durumlarda öğrencilere belgesel v.s izletmek için kullanılmaktadır. – Mikroskop: Bu alet genellikle fen bilimleri derslerinde kullanılmaktadır. Öğrenciler bu aletler sayesinde ufak maddeleri ince mercek altında incelerler. – Tepegöz: Bu cihazla öğretmenler, saydam kağıtlarda olan ders notlarını tahtaya yansıtır ve öğrencilere ders anlatırlar. – Projeksiyon aleti: Öğretmenler, projeksiyon aletleri sayesinde bilgisayardaki görüntüleri ya da slaytları duvara yansıtıp öğrencilerin görmesini sağlarlar.

– Bilgisayar: Eğitim için oldukça önemli bir araçtır – Bilgisayar: Eğitim için oldukça önemli bir araçtır. Çünkü günümüzdeki eğitim sisteminde artık slaytlar ve sunumlar büyük bir yere sahiptir. Bu nedenle bilgisayar eğitimde önemlidir.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ

Atanasoff-Berry Computer’ın kısaltılmış hali olan ABC, Prof Atanasoff-Berry Computer’ın kısaltılmış hali olan ABC, Prof. John Vincent Atanasoff ve lisansüstü öğrencisi Cliff Berry tarafından 1937’de geliştirmeye başladı. Gelişimi 1942 yılına kadar Iowa Devlet Koleji’nde devam etti.

John Vincent Atanasoff Cliff Berry

Masaüstü bilgisayar Sabit bir konsol veya masa üzerine uygun yapıda tasarlanan kişisel bilgisayar türüdür.

Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayarlardır. Bir dizüstü bilgisayar bir masaüstü bilgisayarın klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerini tek bir parçada toplar. Dizüstü bilgisayarlar bir AC bağdaştırıcıdan gücünü alır ve şarj edilebilir bir batarya ile güç kaynağından uzakta da kullanılabilir. Dizüstü bilgisayarlar küçük ve taşınabilir olmaları açısından avantajlıdır.

Tablet, tek bir ünitede ekran devresi ve batarya bulunan bir mobil bilgisayardır. Tabletler parmak-kalem hareketlerini algılayabilen, fare ve klavye ile kombine edilebilen, kamera ve ivmeölçer gibi sensörlerle donatılan cihazlardır. 20. yüzyıl içerisinde geliştirilmeye başlanan tabletler 2010 yılından itibaren popüler olmuş ve minibook adı verilen küçük boyutlu dizüstü bilgisayarların yerini almıştır.

Akıllı telefon, cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin(kişisel veri yardımcısı) özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur. Bu sayede birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabilir ve de neredeyse her iş için bir uygulama bulunabilir.

Akıllı tahta,bir bilgisayara bağlı olan büyük etkileşimli ekrandır Akıllı tahta,bir bilgisayara bağlı olan büyük etkileşimli ekrandır. Bir projektör bilgisayarın masaüstünü tahta yüzeyine yansıtır. Kullanıcılar kalem, parmak ya da diğer arayüz aygıtlarıyla etkileşim sağlayabilirler. Sınıflarda ve tüm eğitim düzeylerinde çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.

http://webrazzi.com/2011/12/29/tablet-cihazlarin-tarihine-yolculuk/ http://akillitablet.com/tablet-uygulamalari-ve-egitime-katkisi/ http://www.vizyonkoleji.k12.tr/egitim/teknolojinin-egitime-katkisi/#.WKa6ccKUfIU http://halkevi.blogcu.com/bilisim-teknolojilerinin-evrimi-bilisim-teknolojilerinin-tarih/5554809 https://en.wikipedia.org/wiki/John_Vincent_Atanasoff https://egitek.wordpress.com/egitim-teknolojisi-nedir/

ZEHRA TALİ FERAHAT SONDAŞ DAMLA SAĞLAM RANA ÖZTAŞ